Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Kanary są drogie mimo wszystko . Lepiej już wybrać Alicante ,gdzie lecą samoloty tanich lini lotniczych .

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Fx_boy pisze:A może by tak forex na Kanarach?
http://www.forextrader.pl/portal/2012/02/
Zupełnie coś nowego i wg mnie bardzo ciekawy pomysł dlatego go poparliśmy i Forex Club'owicze mają 10% taniej ;).
Cadermo pisze:Lepiej już wybrać Alicante ,gdzie lecą samoloty tanich lini lotniczych .
W Alicante chyba nikt nie uczy PA po polsku, a i cena biletów na Teneryfę nie jest taka przesadnie duża. Z resztą jeśli się pokombinuje i nie weźmie lotu bezpośredniego to można jeszcze trochę przyoszczędzić...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

lehu_999 pisze:Kilkakrotnie wyczytałem na forach o takiej zasadzie, że np. kupno EUR/CAD i sprzedaż USD/CAD jest dokładnie tożsama z kupnem EUR/USD. Jednak liczę w pipsach i $ i nie mogę się doliczyć. Są różnice. Skąd się biorą i czy jednak można znaleźć ścisłą zależność? Wielkie dzięki za wszelkie info

kupno EUR/CAD
kredyt w CAD sprzedane i wymienione na EUR
ekspozycja w Euro

sprzedaż USD/CAD
kredyt w USD sprzedane i wymienione na CAD
ekspozycja w CAD

W tym przypadku który podałeś to nie jest to samo co transakcje na eurusd.
Zainstaluj sobie platformę która podaje ekspozycje w walucie a zrozumiesz jak to działa.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Mam prośbę. Czy ktoś mógłby podesłać link do opracowania lub obrazka z opisem wykorzystywania odbić na poziomach Fibo? Szukam ale nic konkretnego nie mogę znaleźć, wszystko opisane jest bardzo ogólnikowo, a ja potrzebuję dogłębnego opracowania ;)

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

freakout pisze:Mam prośbę. Czy ktoś mógłby podesłać link do opracowania lub obrazka z opisem wykorzystywania odbić na poziomach Fibo?
Sprecyzuj o co Ci chodzi to wyślę Ci na priv bo Fibo to szeroki temat
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Chodzi mi konkretnie o zachowanie ceny na różnych poziomach, zarówno przy kupnie jak i sprzedaży.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

SEROL666 pisze:Sprecyzuj o co Ci chodzi to wyślę Ci na priv bo Fibo to szeroki temat
Serol kiedyś w jednym wątku na forex factory wyczytałem, że FIBO służy nie do określania miejsc, ale czasu, niestety autor nic więcej nie napisał. Wiesz może coś szerzej na ten temat?
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

brother pisze: Serol kiedyś w jednym wątku na forex factory wyczytałem, że FIBO służy nie do określania miejsc, ale czasu, niestety autor nic więcej nie napisał. Wiesz może coś szerzej na ten temat?
Nigdy się nie zagłębiałem w ten temat

Dodano po 8 minutach:
freakout pisze:Chodzi mi konkretnie o zachowanie ceny na różnych poziomach, zarówno przy kupnie jak i sprzedaży.
Robert fisher to w miarę opisuje, z kolei Danielweicz za bardzo popłynął z poziomami fibo.. najlepiej samemu znaleźć metodę
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Może otwóz sobie historyczny wykres i wykreśl poziomy oraz ekspansje fibo, na różnych interwałach, będziesz widział gdzie jaki poziom zadziałał. Czyli będzie duże prawdopodobieństwo, że zadziała w przyszłości ;-)

Awatar użytkownika
aod
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: aod »

Czy wolumen wyświetlany na wykresie u brokera Admiral Markets jest cokolwiek warty, tzn. czy wyświetla realny wolumen dla transakcji zawartych na danym instrumencie, czy są to jakieś cząstkowe dane?
never fear
I is here

ODPOWIEDZ