Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

efpe11
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: efpe11 »

pierwsza moja obserwacja z Dukasem związana: strasznie długo księgują pieniądze - robiłem przelew z Aliora w zeszły wtorek, przed zrobieniem potwierdziłem jego parametry z Przemysławem Wojtyną - kasa jeszcze nie zaksięgowana, loginu jeszcze nie przesłali... :roll:

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Dzieki Raposo za szybką odpowiedź.
Ja niestety nie dość, że używam 9 wykresów to w dodatku na Windowsie XP :P.
Tak czy inaczej liczę, że szybko to naprawią.

Pozdrawiam, Midas

Z tego co teraz zauważyłem to przy włączaniu platformy zawsze to wraca do TEGO SAMEGO (z przed dłuższego czasu) wykresu oczywiście poukładanego w chorej kolejności i ze złymi tf'ami , nie zależnie czy zapiszę czy nie.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Wirus pisze:Dziś TS mi nie zadziałał. Zacząłem więc szperać w sieci dlaczego. Okazało się, że TS w Jforex działa zupełnie inaczej niż w MT4. Niestety, nie ma tego w instrukcji przyrządzonej przez Forex Club, no ale to nie ich obowiązek, więc dobrze, że w ogóle coś jest
Jak działa TS opisujemy na naszym forum na które usilnie nie chcesz się zarejestrować ponieważ "odrzuca Cię kolorystyka". Również wielokrotnie pisałem w tym wątku jak działa TS i proponowałem przekazanie opisu osobom zainteresowanym. Jest to tam dokładnie opisane wraz z przykładami. Nie dostałem również zapytania od Ciebie z prośbą o wyjaśnienie tego mechanizmu. Nie wiem czy w takim wypadku mam przeprowadzać rozmowę na zasadzie "Witam, jak mogę pomóc? I może przy okazji od razu wyjaśnię jak działa TS..." ;).
Po raz kolejny zachęcam wszystkich do zajrzenia na nasze forum ponieważ można znaleźć tam wiele przydatnych rzeczy. Tyle w tym temacie.
efpe11 pisze:pierwsza moja obserwacja z Dukasem związana: strasznie długo księgują pieniądze - robiłem przelew z Aliora w zeszły wtorek, przed zrobieniem potwierdziłem jego parametry z Przemysławem Wojtyną - kasa jeszcze nie zaksięgowana, loginu jeszcze nie przesłali...
Czas księgowania przelewu zagranicznego to 3-5 dni robocze choć w głównej mierze ten czas zależy od samych banków. Następnie max. 1 dzień to księgowanie przez brokera i wysłanie loginu. Zawsze warto sprawdzić zakładkę SPAM ponieważ często korespondencja od brokerów zagranicznych właśnie tam ląduje. 6 dni roboczych to faktycznie długo dlatego polecam przesłać do Dukascopy potwierdzenie wykonania przelewu, co może pomóc w lokalizacji środków.

Dodano po 1 minutach:
Z tego co teraz zauważyłem to przy włączaniu platformy zawsze to wraca do TEGO SAMEGO (z przed dłuższego czasu) wykresu oczywiście poukładanego w chorej kolejności i ze złymi tf'ami , nie zależnie czy zapiszę czy nie.
Wiem o czym piszesz. Też mnie to wkurza, mimo, że to na starcie tylko kilka dodatkowych klików myszką. I właśnie o dziwo tylko na Win XP tak jest :). Poczekajmy na aktualizację, a być może problem zniknie.

Dodano po 10 minutach:

Jeśli chodzi o "gwarancję" SL u innych brokerów to proponuję utworzyć osobny temat, bo jeszcze ktoś w czeluściach tej dyskusji nie znajdzie innego ważnego zagadnienia dot. brokera... ;)

Przypominam, że w ostatnim czasie Dukascopy wprowadziło nowe pary walutowe i powiadomienia SMS do konta, gdzie możemy być powiadomiani np. o:
- zaliczeniu SL, TP,
- otwarciu pozycji oczekującej,
- bilansie konta na koniec dnia,
- itd. itp. ;)

Szczegóły m.in. u nas na stronie głównej.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

czy jest szansa ze pojawi sie jakies oprogramowanie na androida cos podobnego do android market ??

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

szulczas pisze:czy jest szansa ze pojawi sie jakies oprogramowanie na androida cos podobnego do android market ??
Tak, prace trwają nad mobilnym softem na Androida już od dłuższego czasu i mam wielką nadzieję, że przed wiosną zostaną zakończone. Jak tylko się pojawi lub poznam jakikolwiek dokładny termin to na pewno Was powiadomię.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

raposo pisze:
Wirus pisze:Dziś TS mi nie zadziałał. Zacząłem więc szperać w sieci dlaczego. Okazało się, że TS w Jforex działa zupełnie inaczej niż w MT4. Niestety, nie ma tego w instrukcji przyrządzonej przez Forex Club, no ale to nie ich obowiązek, więc dobrze, że w ogóle coś jest
Jak działa TS opisujemy na naszym forum na które usilnie nie chcesz się zarejestrować ponieważ "odrzuca Cię kolorystyka". Również wielokrotnie pisałem w tym wątku jak działa TS i proponowałem przekazanie opisu osobom zainteresowanym. Jest to tam dokładnie opisane wraz z przykładami. Nie dostałem również zapytania od Ciebie z prośbą o wyjaśnienie tego mechanizmu. Nie wiem czy w takim wypadku mam przeprowadzać rozmowę na zasadzie "Witam, jak mogę pomóc? I może przy okazji od razu wyjaśnię jak działa TS..." ;)
Raposo

Czy jest sens po raz kolejny to roztrząsać? Nie szkoda czasu i energii? Ja mam swoje racje, Ty masz swoje i jeden drugiego nie przekona.
- Ja uważam, że Dukascopy ma obowiązek dostarczenia polskojęzycznej instrukcji, Ty że nie;
- ja uważam, że wszystkie takie niespodzianki moglibyście zawrzeć w Waszej instrukcji, którą zrobiliście nie mając takiego obowiązku i chwała Wam za to, Ty uważasz, że to by zbyt zagmatwało instrukcję;
- ja uważam, że nie mam ochoty logować się na kolejnym forum, w dodatku takim, które na sam widok mnie odrzuca, Ty uważasz, że powinienem,
- Ja uważam, że o specyficznym działaniu platforny, różnym od najbardziej popularnej MT4 powinienem być informowany, bo przecież nie wiem o co się pytać, Ty uważasz, że powinienem szukać na forum czy na Waszej stronie informacji, o których nie wiem nawet, że istnieją...

Proszę, dajmy już spokój.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Jezu co za argumenty...

Dukascopy nie ma jakiegokolwiek obowiązku dostarczania instrukcji w Polskim języku. Tak samo jak nie ma obowiązku dostarczania jej w języku chińskim, esperanto, włoskim, rosyjskim czy wenezuelskim. Obowiązują ich regulacje z kraju w jakim prowadzą działalność i z tych regulacji wywiązują się doskonale.

A o działaniu platformy można się dowiedzieć z oficjalnego JForex Wiki.
Kwestia popularności mt4 też nie jest argumentem. Dla Ciebie mt4 jest popularne, dla mnie nie. Czy w związku z tym powinienem otrzymać instrukcję porównującą JForex do np ProTradera ?

Ogólnie ostatnio panuje moda na brak samodzielności...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Oczywiście, każdy może mieć swoje zdanie. Nikt tego nie neguje. Tylko odniosę się do jednej rzeczy o której wspomniałeś:
Wirus pisze:- Ja uważam, że o specyficznym działaniu platforny, różnym od najbardziej popularnej MT4 powinienem być informowany, bo przecież nie wiem o co się pytać, Ty uważasz, że powinienem szukać na forum czy na Waszej stronie informacji, o których nie wiem nawet, że istnieją...
To jakby mieć pretensje do BMW, że mają napęd na tył i nie napisali tego na masce samochodu, bo przecież większość samochodów ma napęd na przód... ;)

Demo jest po to by dokładnie poznać działanie platformy. Support jest po to by udzielić odpowiedzi w razie niejasności. Nasza instrukcja jest nieoficjalna i nie zawiera wszystkich informacji - jest po to by zapoznać użytkowników z jej niektórymi funkcjami i będzie stopniowo rozbudowywana. Na naszym forum zamieszczamy porady, ciekawostki, które mogą przydać się w handlu i obsłudze platformy.
Każdy korzysta z wszystkich tych rzeczy w taki sposób jak umie i chce. Oczywiście nie musi i można być zaskoczonym lub narzekać :). My zawsze chętnie udzielamy informacji dot. obsługi ale po prostu wystarczy zapytać...

Pozdrawiam.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Rafi13
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rafi13 »

Witam serdecznie
Co do księgowania przelewu do Dukascopy Bank Swiss przelew w EURO zrobiłem w środę rano, a wczoraj popołudniu miałem już pieniadze zaksięgowane i aktywowane konto live. Przelew robiony był z Polski
Pozdrawiam

efpe11
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: efpe11 »

zaksięgowany wreszcie i u mnie:)

ODPOWIEDZ