Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Nie oceniam prawa, jest jakie jest. Ale za ukrywanie powinna byc surowa kara. A ty masz do zaplaty jakies smieszne grosze i jeszcze Ci zle. Ciesz sie ze jest jedynie 19%. Bo przy wyzszych sumach masz lepsza stawke niz zarabiajac to samo ale na etacie. A gdybym byl z US to juz bys byl na liscie osob do sprawdzenia, wiec nie prowokuj...

Awatar użytkownika
maczeta
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: maczeta »

Witam, czy w MT4 istnieje możliwość robienie testów na podstawie swojej historii transakcji? Chodzi mi np. o sprawdzenie czy ustanawiając sztywny SL, TP ( oraz wielkość) osiągnąłbym większą stopę zwrotu, ograniczyłbym ryzyko itp. czyli przede wszystkim MM. Obecnie korzystam z excela, jednak jest to dość pracochłonny proces i mało efektywny. Jeżeli w MT4 brak takiej opcji to może ktoś zna jakiś program czy coś w tym stylu który trawi statement?

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Ja jak układałem plan pod SL .TP ,BE testowałem kilka miesięcy wstecz historię . Normalnie brałem sobie wykres i sprawdzałem każdy dzień po kolei.Co prawda czasochłonne ,ale ile się człowiek nauczy :)

Maril
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Maril »

siema mam problem bo kupilem sobie nowy komputer otworzylem sobie nowe konto w AM standard i jak odpalam platforme to fajnie wszystko chodzi a jak zalącze zlecenie to program sie spowalnia, zamykam zlecenie i opoźnia o kilka secund ,co jest grane???

Awatar użytkownika
crp
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: crp »

Pytanie co do obsługi MT4. Czy po przypadkowym zamknięciu danego wykresu w oknie MT4 istnieje możliwość przywrócenia tego wykresu ale wraz ze wszystkimi naniesionymi wcześniej analizami ?

Cadermo

Zakładka Plik --> Otwórz skasowany.

Awatar użytkownika
crp
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: crp »

OK, dzięki wielkie. Jeszcze jedno pytanie. Jedna rzecz strasznie mnie denerwuje. Mianowicie co jaki czas pracując na wykresie, widok na wykres automatycznie przeskakuje mi maksymalnie w prawo, tak, że ostatni skok na wykresie jest automatycznie przy prawej krawędzi. Jest to dość uciążliwe ponieważ ciężko cokolwiek zobaczyć i przewidzieć kolejne ruchy. Jest jakaś opcja w MT4 aby to zmienić ?

texaspete
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: texaspete »

Menu wykresy- przesuniecie wykresu.
The first rule of money: never use your own.

Cadermo

albo przycisk ,który znajduję się w następującej lokacji :
PRZYCISK PRZYBLIŻENIA ,PRZYCISK ODDALENIA ,PRZYCISK AUTO-PRZESUWANIA WYKRESU ,

CZWARTY PRZYCISK to właśnie to :)

lehu_999
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: lehu_999 »

Kilkakrotnie wyczytałem na forach o takiej zasadzie, że np. kupno EUR/CAD i sprzedaż USD/CAD jest dokładnie tożsama z kupnem EUR/USD. Jednak liczę w pipsach i $ i nie mogę się doliczyć. Są różnice. Skąd się biorą i czy jednak można znaleźć ścisłą zależność? Wielkie dzięki za wszelkie info

ODPOWIEDZ