Trend Line
-
- Gaduła
Zasady wydają się być banalnie proste... patrzeć co się stanie w 3 punkcie, ale gdyby to było takie łatwe, to każdy by tłukł kasę na nich. Jednak jest w nich coś takiego, czego wielu nie wie i nie potrafi się dopatrzeć, by stały się banalneMarek12578 pisze:bardzo ladne trejdy, widac konsekwencje i dyscypline, czego mi brakuje...
gratulacje:)
przy LT masz jasne proste zasady i co bardzo wazne - widzisz szybko jak uklad zostaje zanegowany i mozesz wejsc w druga strone przy dynamicznym przebiciu

Dzięki za miłe słowa. Obecnie nie ma co grać . Zagrałem Lke ,ale szybciej dałem na BE ,bo kąt był trochę za ostry (mój błąd ) . Dam screena potem. Czekam na jakiś nowy szczyt i korektę . Pozdrawiam
Oczywiście zlecenie na BE ,ale cena idzie w górę. Zagrałbym to ,ale zbyt ryzykowne ,wolę poczekać na coś klarownego .
Oczywiście zlecenie na BE ,ale cena idzie w górę. Zagrałbym to ,ale zbyt ryzykowne ,wolę poczekać na coś klarownego .

Z powodu nudy opiszę szybciutko trochę grę na przebicia.
1.Kąt naszej LT nie może być za ostry .
Im mniejszy kąt nachylenia naszej LT tym lepiej
2.Odległość między punktem 1 i 2 musi być stosunkowo długa.
Im większy odstęp między 1 i 2 punktem tym lepiej
3.Szczyt początkowy (punkt 1 ) musi być wyraźnym szczytem /dołkiem .
Musi to być wyraźny szczyt /dołek .

4.Dobrze jest zastosować filtr .Nasza linia trendu musi mieć przy sobie mini kanalik (5 pips wysokości ) i dopiero po przebiciu tego kanaliku można zając pozycję.
Filtr ,który znacznie podniesie nam skuteczność

1.Kąt naszej LT nie może być za ostry .
Im mniejszy kąt nachylenia naszej LT tym lepiej
2.Odległość między punktem 1 i 2 musi być stosunkowo długa.
Im większy odstęp między 1 i 2 punktem tym lepiej
3.Szczyt początkowy (punkt 1 ) musi być wyraźnym szczytem /dołkiem .
Musi to być wyraźny szczyt /dołek .

4.Dobrze jest zastosować filtr .Nasza linia trendu musi mieć przy sobie mini kanalik (5 pips wysokości ) i dopiero po przebiciu tego kanaliku można zając pozycję.
Filtr ,który znacznie podniesie nam skuteczność

Ostatnio zmieniony 01 lut 2012, 03:32 przez Cadermo, łącznie zmieniany 2 razy.
Gratulacje świetny wynik!!!, dołóż do tego SR'y i będzie gitarrra 
p.s dlaczego Dajesz SL 13p? przy grze na LT można zmniejszyć SL np. do 7-8p tym bardziej,że rysujesz LT po szczytach więc większość odbić LT jest po szczytach .

p.s dlaczego Dajesz SL 13p? przy grze na LT można zmniejszyć SL np. do 7-8p tym bardziej,że rysujesz LT po szczytach więc większość odbić LT jest po szczytach .
Niezależnie od tego, czy spędzamy nasze życie śmiejąc się, czy płacząc (smucąc się) - to zawsze jest ten sam czas życia...
Nigdy mi S/R jakoś nie wchodziły ,po prostu nie jestem do nich stworzonymandrejk pisze:Gratulacje świetny wynik!!!, dołóż do tego SR'y

Jest to maksimum mojego SL jaki mogę stosować ogólnie ,a zarazem świetne odciążenie psychiczne. Wolę stracić 13 ,niż 9 pips , niż potem pluć sobie w twarz ,że mogłem ustawić 13mandrejk pisze:dlaczego Dajesz SL 13p?

Kolejny trejd na plus. Wcześniej jeden przegapiony (BE by było )
+40

Proszę spojrzeć na ten nieszczęsny SL z dziś rana