ACTA: nadchodzi atak internetowej cenzury

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.

ACTA - znajomość ustawy (czy przeczytałeś) i stosunek do niej

Czytałem - nie chcę wprowadzania
28
41%
Czytałem - chcę wprowadzania
6
9%
Nie czytałem - nie chcę wprowadzania
27
40%
Nie czytałem - chcę wprowadzania
7
10%

Liczba głosów: 68

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Dzięki.
Prosiłbym kogoś zorientowanego aby się odniósł.. do tego cytuję...///
ACTA -to szpiegostwo handlowe.Oni będą szpiegować firmy nie tylko ludzi .Ten kto będzie kontrolował łącza na kontroli transakcji ,zleceń giełdowych zarobi większe pieniądze niż jakieś płyty ,filmy.Wystarczy zatrzymać impuls o sekundę ,meil nie dotrze .Nawet małe firmy będą kontrolowane co sprzedają za ile gdzie.Kto z kim handluje i za ile. Będzie mieć to wpływ na ceny benzyny, energii,surowców na wszystko.Korporacje mogą całkowicie zniszczyć cały międzynarodowy handel.Nie zostanie zachowana zasada konkurencji gospodarczej podstawa obrotu gospodarczego.Dla młodych ludzi oznacza to bezrobocie i mur beton nie kupią żadnego filmu,płyty. Tusk jest zwykłym kryminalistą odpowiedzialnym za nędze tych młodych ludzi razem z żydowską finansjerą.Każda strona internetowa firmy polskiej może być zablokowana w każdym miejscu na świecie i nie będziesz o tym wiedzieć.To akcja da większe pieniądze niż system udzielania pożyczek przez banki.Kontrolę nad tym ma żydostwo amerykańskie kontrolujące banki Ameryki.Chiny ,Indie ,Brazylia kraje które będą chcieć handlować z całym światem tej umowy nie podpiszą.Będą wiedzieć kto z kim za ile, czyją ofertę wyprzedzić i za ile.Czyją zablokować-nigdy nie dotrze.Jest to oszustwo.Ameryka,Japonia produkują drogie towary więc jest to dla nich metoda zniszczenia konkurencji firm na całym świecie.///
Myślę że to jest najważniejsze...// z punktu widzenia FX i innych poważnych rynków..//

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

zz jak chcesz sobie niszczyć mózg takimi postami ludzi pokroju onetu to nie ma sprawy.
Ale nie wklejaj tego g.... tutaj.
Obrazek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

zz
Maniak
Maniak

daromanchester pisze: zz jak chcesz sobie niszczyć mózg takimi postami ludzi pokroju onetu to nie ma sprawy
Dobra.
Dobrze by było jednak abyśmy mieli rękę na pulsie ponieważ coraz trudniej odróżnić prawdę od kłamstwa...
Tym bardziej że z jednej strony mamy perspektywę Financial transaction tax,
z drugiej strony perspektywa np.ACTA z niejasnymi konsekwencjami dla inwestorów ..// w tym walutowych..//

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

Musiałbyś bardzo podpaść adminowi żeby Ci odciął sieć. Ewentualnie jakiś haker mógłby Ci wyczyścić konto - jedyne co możesz zrobić to hmm, router, skorzystać z jakichś podręczników "how to secure your pc", szyfrować połączenie...ale w MT4 się chyba nie da ?...
acta nie dotyczy blokowania sieci bo grasz na forexie :D

zz
Maniak
Maniak

peter_r pisze:acta nie dotyczy blokowania sieci bo grasz na forexie Very Happy
Nie jestem przekonany... :P
Realnie i fizycznie zanim była sprawa ACTA ,zdarzały się realnie blokowania zleceń..// było na forum...,chyba że Mody usuneły..// nawet do 60 sekund..
Szczerze...?.Coś mi tu śmierdzi....

Pozdrawiam.

PaDo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: PaDo »

To jest ciekawa wypowiedz

"Przyglądam się temu sporowi od samego początku i mimo że niby wszyscy znają ACTA, to nie mam pojęcia dlaczego wiąże się go tylko z Internetem. W mediach mówi się o ACTA jako o problemie Internetu, ale jeżeli przeczyta się ten dokument uważne, to widać że internet to tylko mała część jakiej on dotyczy.

ACTA jest traktatem handlowym narzuconym przez USA, na warunkach USA. Nacisk jest wręcz fizycznie odczuwalny (telefony z ambasady, inwektywy premiera pod adresem internautów, lekceważący a nerwowy stosunek zdRadka Sikorskiego do protestujących). Jak wiemy ACTA dotyczy przeciwdziałania rozpowszechniania podróbek nie tylko w Internecie, ale przede wszystkim w świecie realnym. ACTA będą miały zastosowanie wszędzie tam, gdzie zostanie naruszenia zasada rzekomej oryginalności. Narzuci to rozprowadzanie produktów opartych na konkretnych patentach. Do czego zmierzam? Otóż ACTA nakładają na sygnatariuszy stosowanie produktów i technologii, które są poparte i oparte na patentach zarejestrowanych w wielkich korporacjach Zachodu (czytaj USA). A dlaczego? Bo nie mamy własnych, które mogłyby konkurować z tamtymi. To od razu eliminuje konkurencje krajów rozwijających się, takich jak Polska. Nie będziemy mogli niczego wyprodukować bez kupna licencji od korporacji zachodnich, inaczej będziemy odpowiadać za podrabianie czyli będziemy biedni ponieważ licencje są tak drogie, że nie sprzedamy niczego taniej od nich. To będzie miało wpływ na wiele gałęzi przemysłu jak na przykład przemysł około-motoryzacyjny. Nie znajdziemy tanich części zamiennych. To samo dotyczy przemysłu IT. Nie mamy żadnych patentów z tej dziedziny. Także rolnictwo ucierpi, ponieważ licencje na żywność modyfikowaną genetycznie mają tylko Amerykanie. Jednym słowem spowolni to lub nawet zatrzyma wzrost gospodarczy. Dlatego takie kraje jak Chiny, Rosja czy Indie nie podpisały tego dokumentu. Tam gospodarka idzie do przodu i będzie szła. To oni będą konkurencją dla zachodu. Jeśli ratyfikujemy ACTA stracimy również całkowitą kontrole nad wydobyciem gazu łupkowego, ponieważ licencje na technologie wydobycia mają tylko Amerykanie. Czyli nie zrobimy nic bez Amerykanów nawet jak się na nich obrazimy. Jak dotkniemy tych złóż bez nich, to za to odpowiemy sądownie. Jeżeli nie podpiszemy ACTA, to możemy dyktować jakieś warunki, bo ponoć mamy jedne z największych złóż na świecie. Biorąc pod uwagę krzywą wzrostu zapotrzebowania na jakieś 300 do 400 lat. ACTA jest dobre dla takich krajów jak USA, ponieważ to oni mają wszystkie patenty, zaś takie kraje jak nasz doprowadzi do pozycji "wyrobników" dla zapewnienia ich dobrobytu. Ratyfikowanie ACTA będzie jednym z największych przekrętów w dziejach Polski.
Szczyt impulsu nie jest szczytem fali
Nie widzisz z bliska spójrz z daleka
Strach jest zabójcą umysłu

zz
Maniak
Maniak

egon pisze:Otóż ACTA nakładają na sygnatariuszy stosowanie produktów i technologii, które są poparte i oparte na patentach zarejestrowanych w wielkich korporacjach Zachodu (czytaj USA). A dlaczego? Bo nie mamy własnych, które mogłyby konkurować z tamtymi. To od razu eliminuje konkurencje krajów rozwijających się, takich jak Polska.
egon pisze:To samo dotyczy przemysłu IT. Nie mamy żadnych patentów z tej dziedziny
egon pisze:Dlatego takie kraje jak Chiny, Rosja czy Indie nie podpisały tego dokumentu. Tam gospodarka idzie do przodu i będzie szła. To oni będą konkurencją dla zachodu.
Czyli zrobią z nas wyrobników?.
Już np. jest problem aby podłączyć Metastocka // podobno przez licencje//,w Rosji przez jakąś spółkę// na terenie Rosji // można to zrobić bez problemu.
Jeżeli przez te licencje odetną nas od wiata to czarno to widzę...
Dobrze że rozwinąłeś temat ponieważ myślę że wielu z nas nie zdawało sobie z tego sprawy.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

To jest nasza przyszłość.

Obrazek
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Stronę wcześniej było jakbyś czytał wątek uważnie to byś wiedział.
Widać że ludziom nie zależy na poznaniu o co w tym chodzi.
Byle śmieci znajdą w necie i spamują gdzie popadnie.
To samo egon cytuje wypowiedź którą jest zaspamowane sporo stron.
Wszyscy tylko piszą - weź kopiuj/wklej i rozprowadź to.
W sumie mnie to nie dziwi bo znam sporo osób które tak szkoły pokończyło.
Ja się pytam kiedy ludzie zaczniecie myśleć samodzielnie i wypowiadać się samodzielnie własnymi słowami?
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

IndyInwes
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: IndyInwes »

klonmarcin pisze:To jest nasza przyszłość.

Obrazek
Powyższy obrazek przedstawia ofiare nowego prawa. To smutne bo tak naprawde prawo nie powinno działać wstecz... Ten świat.. ku*wa mać
Teraz dymają go murzyni mordercy tylko dlatego, ze w luce prawnej mogł postawic server z darmowymi filmami.
Kara pozbawienia wolnosci za pomysłowość nie jest fair.
Jestem za regulacją prawną tego wszystkiego ale nie widze sensu karania tych wszystkich biednych milionerów.
Prawo jest bezwzględne i najlepiej to byc szaraczkiem.
Szaraczek tez ma prze*bane pod wieloma względami.
Usiąść, pomysleć i mozna dojść do wniosku, ze murzyni w afryce są cool.
CZEMU JA NIE JESTEM MURZYNEM I NIE MIESZKAM W AFRYCE?! :P
Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 19:11 przez IndyInwes, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ