Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

BO testowałem to miliony razy i albo są bardzo małe zyski ,albo jesteś na minusie. Lepiej zajmij się czystym wykresem. Przetestuj sobie działanie RSI (14) na M1 z poziomami 30,70 . Wybierz Close. I sam sobie odpowiesz na pytanie czy warto :wink: Graj na odbicia od razu jak cena dotknie poziomu 30 lub 70 albo na przebicia (jak przebije to dopiero wchodzisz ).

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

Ja używam tylko PA, bez żadnego wskaźnika :) . RSI ma być jedynie potwierdzeniem. Wcześniej odpuściłem go, bo też uważam, że często mylił. Obecnie po lekturze kilku forum próbuję wrócić i odkryć go na nowo (dużo praktyków z niego korzysta) , bo może coś przeoczyłem. Słuchaj jak się nie wywrócę to się nie przekonam.. czy jakoś tak.Dzięki.
ps.Z dołu i z góry powinien wejść a nie tylko odbić? - wielu twierdzi.
Dziękuję i pozdrawiam.

Cadermo

Fx_boy pisze:Ja używam tylko PA, bez żadnego wskaźnika :) . RSI ma być jedynie potwierdzeniem. Wcześniej odpuściłem go, bo też uważam, że często mylił. Obecnie po lekturze kilku forum próbuję wrócić i odkryć go na nowo (dużo praktyków z niego korzysta) , bo może coś przeoczyłem. Słuchaj jak się nie wywrócę to się nie przekonam.. czy jakoś tak.Dzięki.
ps.Z dołu i z góry powinien wejść a nie tylko odbić? - wielu twierdzi.
Moje zastrzeżenia :
1.Często RSI leci dalej za dany poziom.
2.Często się zdarza ,że sygnał jest ogólnie trefny ,bo owszem rysuje nowy dołek/szczyt ,ale następnie mamy wyższy szczyt /niższy dołek ,ale RSI już nie dobiła do poziomy 30 lub 70 i nie ma sygnału ,a nam ucieka piękna okazja.
Pozdrawiam

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Na M1 nigdy RSI nie sprawdzałem. Ale popatrz sam nieźle wychodzi, chyba że źle czytam?
A może trzeba doprecyzować lepiej parametry?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dziękuję i pozdrawiam.

Cadermo

Spójrz na cały dzień ,planujesz stałe TP ? Dla mnie ogromna lipa.
Obrazek

Te zlecenia nie są brane z RSI jakby co :D To mój scalpik :wink:

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 4&start=20
Pogadaj z tym Panem.

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

No niezły z Ciebie "Indianer" :D . Faktycznie w takim ujęciu nie można mówić o precyzji :cry: . A może są jakieś klony rsi, modyfikacje i tutaj można by poszperać?
Dlaczego masz 3 kolory strzałek (B,S a trzeci?) jeszcze jedno rsi przy dywergencjach ma wskazywać odwrotnie i to mnie właśnie zainteresowało, teraz sobie przypomniałem :cry: , - człowiek z wiekiem pamięć traci....
Nieźle Slaw daje po M1 :D
Dziękuję i pozdrawiam.

Cadermo

Fx_boy pisze:Dlaczego masz 3 kolory strzałek (B,S a trzeci?)
Czerwone sprzedaż ,niebieskie kupno ,złote koniec zlecenia. Nie wiem o co dokładnie Ci chodzi.
Fx_boy pisze: A może są jakieś klony rsi, modyfikacje i tutaj można by poszperać?
Nie wiem ,ale ja bym nie szedł tą drogą.

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

No jasne, zamknij - o tym zapomniałem ( człowiek żyje tylko buy i sell, :D). Ja mimo wszystko spróbuję temat rsi podrążyć trochę...
Dziękuję i pozdrawiam.

adi1711
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: adi1711 »

Witam :)
Poszukuję jakiejś strony po PL lub EN z datami/czasem wyjścia następnych danych makroekonomicznych typu PKB, bezrobocie itp :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

www.forexfactory.com - zdecydowanie najbardziej popularna i chyba jedna z najszybszych.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ