Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
BO testowałem to miliony razy i albo są bardzo małe zyski ,albo jesteś na minusie. Lepiej zajmij się czystym wykresem. Przetestuj sobie działanie RSI (14) na M1 z poziomami 30,70 . Wybierz Close. I sam sobie odpowiesz na pytanie czy warto
Graj na odbicia od razu jak cena dotknie poziomu 30 lub 70 albo na przebicia (jak przebije to dopiero wchodzisz ).

Ja używam tylko PA, bez żadnego wskaźnika
. RSI ma być jedynie potwierdzeniem. Wcześniej odpuściłem go, bo też uważam, że często mylił. Obecnie po lekturze kilku forum próbuję wrócić i odkryć go na nowo (dużo praktyków z niego korzysta) , bo może coś przeoczyłem. Słuchaj jak się nie wywrócę to się nie przekonam.. czy jakoś tak.Dzięki.
ps.Z dołu i z góry powinien wejść a nie tylko odbić? - wielu twierdzi.

Dziękuję i pozdrawiam.
Moje zastrzeżenia :Fx_boy pisze:Ja używam tylko PA, bez żadnego wskaźnika. RSI ma być jedynie potwierdzeniem. Wcześniej odpuściłem go, bo też uważam, że często mylił. Obecnie po lekturze kilku forum próbuję wrócić i odkryć go na nowo (dużo praktyków z niego korzysta) , bo może coś przeoczyłem. Słuchaj jak się nie wywrócę to się nie przekonam.. czy jakoś tak.Dzięki.
1.Często RSI leci dalej za dany poziom.
2.Często się zdarza ,że sygnał jest ogólnie trefny ,bo owszem rysuje nowy dołek/szczyt ,ale następnie mamy wyższy szczyt /niższy dołek ,ale RSI już nie dobiła do poziomy 30 lub 70 i nie ma sygnału ,a nam ucieka piękna okazja.
Pozdrawiam
Spójrz na cały dzień ,planujesz stałe TP ? Dla mnie ogromna lipa.

Te zlecenia nie są brane z RSI jakby co
To mój scalpik 
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 4&start=20
Pogadaj z tym Panem.

Te zlecenia nie są brane z RSI jakby co

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 4&start=20
Pogadaj z tym Panem.
No niezły z Ciebie "Indianer"
. Faktycznie w takim ujęciu nie można mówić o precyzji
. A może są jakieś klony rsi, modyfikacje i tutaj można by poszperać?
Dlaczego masz 3 kolory strzałek (B,S a trzeci?) jeszcze jedno rsi przy dywergencjach ma wskazywać odwrotnie i to mnie właśnie zainteresowało, teraz sobie przypomniałem
, - człowiek z wiekiem pamięć traci....
Nieźle Slaw daje po M1

Dlaczego masz 3 kolory strzałek (B,S a trzeci?) jeszcze jedno rsi przy dywergencjach ma wskazywać odwrotnie i to mnie właśnie zainteresowało, teraz sobie przypomniałem

Nieźle Slaw daje po M1

Dziękuję i pozdrawiam.
www.forexfactory.com - zdecydowanie najbardziej popularna i chyba jedna z najszybszych.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu