Od zera do milionera za free margin !
Osobiście cytując najlepszych na rynku forex, proponuję ci jednak grać stałą wartością lota i sprawdzić w ogóle czy twój system daje dodatni wynik liczony w pipsach.tafams pisze:jest drugie wejście za 0,01 lota
Ja np. Na każde 100 zł posiadane na koncie, zwiększam ilość lota w planie handlowym. 100 zł = 0,01 pips. Korekte planu robię co tydzień.
Mając do dyspozycji 1000 zł, sugerowałbym grę na wartość 0,1 lota, przy ryzyku wstępnym max około 4-5%, z tego względu że chcesz zarobić

Kolejna moja rada

Ps. Pomijam już fakt wyjścia z Pitchforka, respektowanie trendu spadkowego i pięknie uformowaną spadającą gwiazdę

Ps2. Nie możesz mieć nadziei, twój system gry ma ci powiedzieć kiedy zająć pozycję. Jak nie wiesz - nie wchodzisz

A ostrzegałem że poleci w dół
.
Jak już piramidujesz (co jest bardzo ryzykowane), rób to w taki sposób, żebyś nie poniósł straty. Chodz o sytuację że, otwierasz pozycję w punkcie A. Po zdobyciu pewnej kwoty Otwierasz pozycję w punkcie B i ciutkę ponad tym punktem ustawiasz stop loss, dla pozycji pierwszej i drugiej. Co to daje ?
Jeżeli się nie pomyliłeś (ty i twoja strategia) i jesteś na fali, to zbierasz piękne żniwo bez ryzyka. W momencie zawrócenia trendu, stop loss automatycznie wyrzuci cię z gry, a ty zbierzesz ładną sumkę.
Ps. Na USD/JPY szykuję się piękny short. Podobno jakiś bank sprzedaje 800 mld.
W sumie potrójny szczyt + linia oporu
.. Nie wspominając o naprawdę mocno uformowanej rozbieżności Miśka
...

Jak już piramidujesz (co jest bardzo ryzykowane), rób to w taki sposób, żebyś nie poniósł straty. Chodz o sytuację że, otwierasz pozycję w punkcie A. Po zdobyciu pewnej kwoty Otwierasz pozycję w punkcie B i ciutkę ponad tym punktem ustawiasz stop loss, dla pozycji pierwszej i drugiej. Co to daje ?
Jeżeli się nie pomyliłeś (ty i twoja strategia) i jesteś na fali, to zbierasz piękne żniwo bez ryzyka. W momencie zawrócenia trendu, stop loss automatycznie wyrzuci cię z gry, a ty zbierzesz ładną sumkę.
Ps. Na USD/JPY szykuję się piękny short. Podobno jakiś bank sprzedaje 800 mld.
W sumie potrójny szczyt + linia oporu