Od zera do milionera za free margin !

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
tafams
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tafams »

Czekam na dane :)

Awatar użytkownika
tafams
Gaduła
Gaduła

Mam nadzieję że odpalą w górę. Zobaczymy.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

tafams pisze:jest drugie wejście za 0,01 lota
Osobiście cytując najlepszych na rynku forex, proponuję ci jednak grać stałą wartością lota i sprawdzić w ogóle czy twój system daje dodatni wynik liczony w pipsach.

Ja np. Na każde 100 zł posiadane na koncie, zwiększam ilość lota w planie handlowym. 100 zł = 0,01 pips. Korekte planu robię co tydzień.

Mając do dyspozycji 1000 zł, sugerowałbym grę na wartość 0,1 lota, przy ryzyku wstępnym max około 4-5%, z tego względu że chcesz zarobić ;). Podobno idealna wartość to 3% kapitału.

Kolejna moja rada -> forexlive.com . Tam często są podawane informację o trade'ach robionych przez duże instytucję. Z doświadczenia wiem, że jak taki BIS robi trade, to może załamać dotychczasowy trade. Dziś np. mamy walkę na EUR/USD. BIS wyprzedał się na poziomie 1.3040, podczas gdy wschód kupuje. Moim zdaniem BIS ma rację i EUR/USD dziś poleci o około 80 pipsów w dół. Na pewno mają jakieś przecieki dotyczące tych danych, które niemcy mają dziś ogłosić ;). Ostatnimi Dniami BIS jakoś dziwnie się nie myli.

Ps. Pomijam już fakt wyjścia z Pitchforka, respektowanie trendu spadkowego i pięknie uformowaną spadającą gwiazdę ;)...

Ps2. Nie możesz mieć nadziei, twój system gry ma ci powiedzieć kiedy zająć pozycję. Jak nie wiesz - nie wchodzisz :)). Lepiej stracić okazję, niż kasę.

Awatar użytkownika
tafams
Gaduła
Gaduła

Trady zamknięte. Nie zamknąłem ich ja tylko Admiral Markets. Miałem otwarte już 8 pozycji za1,4 lota. Z początkowego kapitału 50 PLN zostało 34,54 PLN. Pomyśle nad uzupełnieniem depozytu i gram dalej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Raczej 0,14 lota...?

Ekspozycja i Break Even to terminy z którymi polecam się zapoznać.

BTW z 34 zł można ładną sumkę zbudować. Jeszcze jeden termin - piramida.

Awatar użytkownika
tafams
Gaduła
Gaduła

Dzięki Stforex za rady. Tak Tak miało być 0,14. Sorry za pomyłkę.

Uzupełniłem depozyt do 44 zł by móc zacząć od 0,05 lota.

Czekam.

Awatar użytkownika
tafams
Gaduła
Gaduła

Kolejna próba.

Awatar użytkownika
tafams
Gaduła
Gaduła

Kolejne straty.

Na rachunku zostało 4,73 PLN. Strata na rachunku 54,73 PLN.

No nic. Złe dobrego początki. :)

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

A ostrzegałem że poleci w dół :)).

Jak już piramidujesz (co jest bardzo ryzykowane), rób to w taki sposób, żebyś nie poniósł straty. Chodz o sytuację że, otwierasz pozycję w punkcie A. Po zdobyciu pewnej kwoty Otwierasz pozycję w punkcie B i ciutkę ponad tym punktem ustawiasz stop loss, dla pozycji pierwszej i drugiej. Co to daje ?

Jeżeli się nie pomyliłeś (ty i twoja strategia) i jesteś na fali, to zbierasz piękne żniwo bez ryzyka. W momencie zawrócenia trendu, stop loss automatycznie wyrzuci cię z gry, a ty zbierzesz ładną sumkę.

Ps. Na USD/JPY szykuję się piękny short. Podobno jakiś bank sprzedaje 800 mld.
W sumie potrójny szczyt + linia oporu :).. Nie wspominając o naprawdę mocno uformowanej rozbieżności Miśka ;)...

Awatar użytkownika
tafams
Gaduła
Gaduła

Mpapiez pisze: Na USD/JPY szykuję się piękny short. Podobno jakiś bank sprzedaje 800 mld.
W sumie potrójny szczyt + linia oporu :).. Nie wspominając o naprawdę mocno uformowanej rozbieżności Miśka ;)...
Może być spory short na USD/JPY.

ODPOWIEDZ