Jako, że zbliżają się święta więc postanowiłem podzielić się z Wami strategią jaką znalazłem na stronie http://steadywinner.com/
Strategia ta jest dostępna zupełnie za darmo i co najważniejsze przynosi regularne zyski.
Idea oparta jest na czekaniu na korektę w trendzie. Trend określany jest przez grupę średnich wykładniczych, natomiast korektę określa wskaźnik %R.
Załączam kod w mq4, w którym zrobiłem opisy i nazwałem zmienne tek by łatwo można było połapać się o co chodzi.
Stosować do EURUSD, TF-oboojętny
Krzysiek
Steady Winner - prezent świąteczny :)
Steady Winner - prezent świąteczny :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 gru 2011, 18:50 przez krys3000, łącznie zmieniany 1 raz.
- halftrader
- Uczestnik
Witam
Jestem trochę początkujący.
Też pobrałem sobie ze strony: http://steadywinner.com/ bezpłatną wersję strategii, ale na wykresie ciągle pojawia się napis: "place on eur/usd on H1" i w tym przypadku otwiera max 1 pozycję - lub mniej, dziennie. Czy jeśli został napisany dla TF=1H to można stosować do mniejszych TF (np 15M)
Tutaj wyczytałem że TF dowolny, to by znaczyło że można zwiększyć ilość otwieranych pozycji jeśli będziemy działać na mniejszych ramach czasowych?
Czy dobrze to rozumiem?
Jestem trochę początkujący.
Też pobrałem sobie ze strony: http://steadywinner.com/ bezpłatną wersję strategii, ale na wykresie ciągle pojawia się napis: "place on eur/usd on H1" i w tym przypadku otwiera max 1 pozycję - lub mniej, dziennie. Czy jeśli został napisany dla TF=1H to można stosować do mniejszych TF (np 15M)
Tutaj wyczytałem że TF dowolny, to by znaczyło że można zwiększyć ilość otwieranych pozycji jeśli będziemy działać na mniejszych ramach czasowych?
Czy dobrze to rozumiem?
Życie jest czekaniem na trend
Na dowolnym TF możesz stosować wersją, którą zamieściłem na stronie forum. Natomiast jeśli autor w nowszej wersji zażyczył sobie że ma być H1 to stosuj się do jego uwag. A czy będzie działać w innych TF, to zależy od tego czy autor zablokował możliwość działania na innych TF. Może się zdarzyć, że na innych TF będzie działać ale nie będzie zysku, ale może być też tak, że na każdym TF zysk będzie identyczny. Jest to uzależnione od sposobu wyliczania wskaźników wewnątrz strategii.
Co do ilości otwieranych pozycji to ta strategia nie będzie otwierała więcej pozycji. Ona jest tak napisana, że czeka na określone warunki rynkowe by zagrać. A te warunki nie zdarzają się zbyt często.
Krzysiek
Co do ilości otwieranych pozycji to ta strategia nie będzie otwierała więcej pozycji. Ona jest tak napisana, że czeka na określone warunki rynkowe by zagrać. A te warunki nie zdarzają się zbyt często.
Krzysiek
Ostatnio zmieniony 24 sty 2012, 15:20 przez krys3000, łącznie zmieniany 1 raz.
Wygląda na to że strategia jest perfekcyjnie zoptymalizowana pod okres 1999-2010 potem już się wykrzacza i ledwo ledwo zarabia... Niestety gdyby się zarabiało na backtestach to by można na tym się dorobić fortuny ale jak przychodzi do okresu którego strategia nie zna to się wszystko wykrzacza i nie działa jak działało poprzednio.