Spokojnie i na stałym poziomie
- Seneszal26
- Pasjonat
Odważnie. Ja zdecydowanie tego buy stopa postawiłbym powyżej szpilek z poprzedniego szczytu/oporu (:
Sam właśnie siedzę w eSce i mam SL na poziomie twojego Buy.
Zobaczymy w czyją stronę pójdzie (:
Mnie do wejścia w S skłoniły 2 cienie świec sprzed kilku godzin na tym poziomie.
Zobaczymy co Azja zrobi (:
pzdr
Sam właśnie siedzę w eSce i mam SL na poziomie twojego Buy.
Zobaczymy w czyją stronę pójdzie (:
Mnie do wejścia w S skłoniły 2 cienie świec sprzed kilku godzin na tym poziomie.
Zobaczymy co Azja zrobi (:
pzdr
- Seneszal26
- Pasjonat
- Seneszal26
- Pasjonat
- Seneszal26
- Pasjonat
- Seneszal26
- Pasjonat
Witam
Mam mały dylemat związany z ekonomią. Może ktoś z forum będzie wiedział jak to "ugryźć". Czytam w tej chwili książkę "Ekonomia międzynarodowa. Teoria i polityka cz.2" Paul R. Krugman, Maurice Obstfeld i w trakcie czytania natknąłem się na taki o to wykres ( w załączniku). O ile wyznaczenie tej pierwszej krzywej czyli dotyczącej rynku walutowego nie jest problemem ponieważ w książce jest podany przykład to już część dotycząca rynku pieniężnego nie jest taka jasna ( ta zaznaczona czerwonym kwadratem). W ksiażce nie ma podanego przykładu. Szukałem w internecie podobnych wykresów i rozwiązań ale niestety nic nie znalazłem. Z czym tak naprawde mam kłopot? Chodzi o to w jaki sposób wycznaczyć krzywą L (R, Y) ?
Jeżeli :
M - to podaż pieniądza
P - poziom cen (inflacja)
R$ - stopa procentowa w us
Y- realny dochód narodowy (pol.PNB, ang.GNP)
Problem stanowi krzywa zagregowanego popytu na pieniądz L ( R$, Y )
Może jest ktoś kto już to przerabiał. Utknąłem w miejscu a ten temat mnie bardzo zainteresował. Z góry dzięki za pomoc
Mam mały dylemat związany z ekonomią. Może ktoś z forum będzie wiedział jak to "ugryźć". Czytam w tej chwili książkę "Ekonomia międzynarodowa. Teoria i polityka cz.2" Paul R. Krugman, Maurice Obstfeld i w trakcie czytania natknąłem się na taki o to wykres ( w załączniku). O ile wyznaczenie tej pierwszej krzywej czyli dotyczącej rynku walutowego nie jest problemem ponieważ w książce jest podany przykład to już część dotycząca rynku pieniężnego nie jest taka jasna ( ta zaznaczona czerwonym kwadratem). W ksiażce nie ma podanego przykładu. Szukałem w internecie podobnych wykresów i rozwiązań ale niestety nic nie znalazłem. Z czym tak naprawde mam kłopot? Chodzi o to w jaki sposób wycznaczyć krzywą L (R, Y) ?
Jeżeli :
M - to podaż pieniądza
P - poziom cen (inflacja)
R$ - stopa procentowa w us
Y- realny dochód narodowy (pol.PNB, ang.GNP)
Problem stanowi krzywa zagregowanego popytu na pieniądz L ( R$, Y )
Może jest ktoś kto już to przerabiał. Utknąłem w miejscu a ten temat mnie bardzo zainteresował. Z góry dzięki za pomoc
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja
- Seneszal26
- Pasjonat
- Seneszal26
- Pasjonat
- Seneszal26
- Pasjonat