Zakup używanego samochodu

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ral1n »

Nie wiem Jason, Pan Stasio z reguły wszystko zrobi tak, że może być problem z dojściem prawdy, co nie zmienia faktu, że za takie przekręty powinien być kryminał!!!

luki791

Nieprzeczytany post autor: luki791 »

Ral1n pisze:Obraz zastępuje 1000 słów.
Masakra... Że to się nawet jeszcze opłaca...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Nie take rzeczy się "robiło" :mrgreen:

Zwykle handlarze oferują się wg takiego schematu:

http://www.youtube.com/watch?v=qG4IaHgqH00

:D :D

Swoją drogą jesteśmy na Forex a Ty chcesz kupować używany samochód?? :shock:

A tak na serio - bardzo ciężko kupić używany samochód w dobrym stanie - zwykle jeśli jest w dobrym stanie to nikt go nie chce sprzedawać.

8)

luki791

Nieprzeczytany post autor: luki791 »

Do forex podchodzę ostrożnie żeby nie spalić na zarabianie przyjdzie czas, teraz się uczę:)
Nie chcę kupować samochodu na który mnie nie stać.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Ral1n pisze:Nie wiem Jason,
Ja wiem, jest to praktycznie niemożliwe, a jeżeli nawet to tak kosztowne, że z punktu widzenia handlarza nieopłacalne. Oni pewnie nawet poduszek nie naprawiają, a co dopiero geometrię czy takie szczegóły jak idealna powłoka lakieru.

A tak przy okazji, kiedyś w magazynie Motor zrobiono badania. Sprawdzono wyrywkowo ileś tam pojazdów sprowadzonych z USA, wszystkie oferowane jako bezwypadkowe. Po numerach VIN ustalono, że 70 %, tak, tak, 70% to pojazdy po tak poważnych wypadkach, że w USA uznano je za szkodę całkowitą.

Powodzenia w kupowaniu okazji z importu. :D
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

luki791 pisze:Nie chcę kupować samochodu na który mnie nie stać.
Słusznie. Pozwolę sobie jeszcze dodać, że nawet gdybym dysponował wolnym kapitałem 500-1000K PLN to nie wydałbym na auto więcej jak 150K PLN. Ceny aut luksusowych, szczególnie konkretnych pojazdów, które mnie interesują spadają od momentu zakupu jak giełdy w 2008r po upadku Lehmanna. Przykład:

Nowy MB CL65 AMG - salon 1.000.000PLN
2-3 letni 599.000PLN. To mam za samo posiadanie auta dopłacać średnio 150-200tys rocznie przez pierwsze lata?

To tylko samochód, nic więcej, pojeździsz kilka dni i możesz przydzwonić albo Cię wysadzą i bańka poszła z dymem.
:shock: ... ja już pomijam AC za takie coś.
Proszę z góry wybaczyć, że posłużyłem się tutaj akurat górną półką cenową.

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

zobaczcie krok po kroku jak powstaja bezwypadkowe auta:

http://www.joemonster.org/art/15228/Jak ... dkowe_auta

:)

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Ral1n pisze:Ceny aut luksusowych, szczególnie konkretnych pojazdów, które mnie interesują spadają od momentu zakupu jak giełdy w 2008r po upadku Lehmanna.
No tak, ale ludzie je kupują właśnie dlatego, że są takie drogie. Na przykład produkcja mercedesa S jest niewiele droższa niż E-klasy, ale jakby cena S-klasy nie była taka wysoka, po prostu mniej osób by ją kupowało.

To jest taki paradoks, ale ludzie przede wszystkim kupują takie auta, żeby wszystkim pokazać, że ich na nie stać.:) Przy takich cenach nikogo nie obchodzi cena AC czy spadek wartości, fura ma być zajebiście droga i tyle.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Ja wiem o tym doskonale. ;) To się nazywa czysty snobizm i jest dodatkowo pozerstwem. :roll:

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Ral1n pisze:To się nazywa czysty snobizm i jest dodatkowo pozerstwem.
Nie zawsze.

ODPOWIEDZ