CME E-Quivalents, lepszy forex?
To powinno wielu zainteresować-ciekawy pomysł
http://www.cmegroup.com/trading/fx/fx-r ... tures.html
http://www.cmegroup.com/trading/fx/fx-r ... tures.html
Mam pytanie o CME E-Quivalentsczy lepszy forex?.
Pytam dlatego że wygląda to atrakcyjnie,natomiast niby te same kontrakty u naszych brokerów podobno handlujących na CME o numerze ECH2 już zdecydowanie są gorzej kwotowane nawet do 7-15 pipsów.Z czego to się bierze?,
Czy te nasze kontrakty // rzekomo handlowane na CME ECH2 to to samo co CME E-Quivalents 6EZ9,?.
http://forexchartist.pl/alternatywa-dla-spot-fx/
Za wyjaśnienie będę zobowiązany.
Czy CME E-Quivalents chodzi tak samo jak spot FX czy raczej jak kintrakty terminowe np. roczne?.
Pozdrawiam.
Dodano po 18 godzinach 7 minutach:
PS może nie dopowiedziałem,Kontrakty futures na CME w USA o numerze ECH2 proponują TMS oraz IDM...
Jeżeli ktoś mógłby się ustosunkować do tego czy te nowe kontrakty na CME E-Quivalentsczy to raczej czysty forex spot czy bardziej bliżej im do np.ECH2?.
Nie ma wątpliwości że świat prędzej czy póżniej pójdzie w tym kierunku,dobrze by było abyśmy mieli przynajmniej podstawową wiedzę na ten temat.
Pozdrawiam.
Pytam dlatego że wygląda to atrakcyjnie,natomiast niby te same kontrakty u naszych brokerów podobno handlujących na CME o numerze ECH2 już zdecydowanie są gorzej kwotowane nawet do 7-15 pipsów.Z czego to się bierze?,
Czy te nasze kontrakty // rzekomo handlowane na CME ECH2 to to samo co CME E-Quivalents 6EZ9,?.
http://forexchartist.pl/alternatywa-dla-spot-fx/
Czy CME E-Quivalents chodzi tak samo jak spot FX czy raczej jak kintrakty terminowe np. roczne?.
Pozdrawiam.
Dodano po 18 godzinach 7 minutach:
PS może nie dopowiedziałem,Kontrakty futures na CME w USA o numerze ECH2 proponują TMS oraz IDM...
Jeżeli ktoś mógłby się ustosunkować do tego czy te nowe kontrakty na CME E-Quivalentsczy to raczej czysty forex spot czy bardziej bliżej im do np.ECH2?.
Nie ma wątpliwości że świat prędzej czy póżniej pójdzie w tym kierunku,dobrze by było abyśmy mieli przynajmniej podstawową wiedzę na ten temat.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
To są wszystko kontrakty na fizyczną dostawę waluty // można z niej skorzystać lu nie jeżeli fizycznie nie potrzebujemy waluty..//czyli są to kontrakty futures korygowane o stopę procentową.zz pisze: PS może nie dopowiedziałem,Kontrakty futures na CME w USA o numerze ECH2 proponują TMS oraz IDM...
Czy są jakieś kontrakty notowane na giełdach regulowanych np. CME kwotowane po cenie SPOT bez korygowania o stopę procentową?
Lub kontrakty prawie idealnie kwotowane po cenie spot dostępne na giełdach regulowanych?.
Pozdrawiam.
Obserwuję rynek regulowany CME w USA i transakcje SPOT,niby chodzą tak samo ,zauważyłem jedną przedziwną rzecz,gdy zrobię analizę i chcę zrobić transakcję rynki się rozjeżdzają nawet o 15-20 pipsów,to jest szok i nie wiem z czego to wynika?.
Moje pytanie do doświadczonych forumowiczów czy w takiej sytuacji można zrobić transakcje arbitrażowe między futures w USA ,a transakcjami SPOT u np. dobrych brokerów ECN?.
Nie wiem z czego to się bierze,nie gram na danych ani w żadnych ekstremach ,a tu taki rozjazd,co ciekawe dzieje się to na płynnych rynkach bez luk.
Pozdrawiam.
Moje pytanie do doświadczonych forumowiczów czy w takiej sytuacji można zrobić transakcje arbitrażowe między futures w USA ,a transakcjami SPOT u np. dobrych brokerów ECN?.
Nie wiem z czego to się bierze,nie gram na danych ani w żadnych ekstremach ,a tu taki rozjazd,co ciekawe dzieje się to na płynnych rynkach bez luk.
Pozdrawiam.
Są już dostępne u dwóch Polskich brokerów ...,TMS i IDM ich kod ECH2green7 pisze:Po pierwsze powiedz mi gdzie i jak Ty sprawdzasz te kwotowania CME z USA ?
Sprawdzałem w niezależnych różnych żródłach.. są to podobno prawdziwe kontrakty futures ...z CME
Pozdrawiam.
Czyli mówimy o platformie saxo .... Nie mam teraz pod ręką. Ale czy aby po prostu kwotowania tych symboli nie są opóźnione o 10 -15 minut ?zz pisze:Są już dostępne u dwóch Polskich brokerów ...,TMS i IDM ich kod ECH2green7 pisze:Po pierwsze powiedz mi gdzie i jak Ty sprawdzasz te kwotowania CME z USA ?
Sprawdzałem w niezależnych różnych żródłach.. są to podobno prawdziwe kontrakty futures ...z CME
Pozdrawiam.

Tam trzeba sprawdzać na co się patrzy: zobacz sobie np, ceny ropy, ta jak pamiętam na 100% idą z opóźnieniem. Tu pewnie jest tak samo.
EC to symbol futures Euro FX, czyli naszego EUR/USD.
H - kod miesiąca Marzec
2 - ostatnia cyfra z roku czyli 2012.

H - kod miesiąca Marzec
2 - ostatnia cyfra z roku czyli 2012.
Dokładnie, są opóźnione. Ponoć nawet dla rachunków rzeczywistych...green7 pisze:Ale czy aby po prostu kwotowania tych symboli nie są opóźnione o 10 -15 minut ?

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu