inna gra
Ostatnio zajmuje się kilkunastoma sposobami gry i nie jestem w stanie ogarnąć wszystkich więc chciałbym jeden z nich opisać i zapytać może ktoś gra albo swego czasu grał w podobny sposób i może coś więcej powiedzieć. Wiec postaram się w prosty sposób opisać w jaki sposób wchodzę na czym i jakie są tego efekty. Wynik w tym pdf moich ostatnich kilkudziesięciu wejść. Jest to tylko kilkadziesiąt wejść mogło by ich być kilkaset gdybym znalazł więcej czasu . Jak widać sposób gry (opiszę go niżej) generuje zysk i chciałbym usłyszeć opinię kogoś kto grał ,gra podobnie albo zechce to przetestować. Więc sprawa wygląda tak:
Śledzę wszystkie instrumenty z stosunkowo małym spreadem im mniejszy tym lepiej i szukam pewnego zdarzenia a mianowicie większego przyrostu pipsów w krótkim czasie
w większości przypadków wygląda to tak że następuje szpilka w górę albo w dół staram się
złapać koniec takiego ruchu i zarobić łapiąc kilka pipsów
Skąd wiem że następuje koniec ruchu ? przyrost jest zazwyczaj w miarę szybki i wyraźny I taki musi być jeśli następuje jego wyhamowanie składam zlecenie. Im większa szpilka oczywiście w rozsądnych wartościach tym lepiej. Takich zdarzeń jest mało ale w 99% procentach przypadków następuje minimalne cofnięcie. (Pdf za chwile)
Dodano po 53 sekundach:
wejscie 2
Dodano po 10 minutach:
trzeba zmienić rozszerzenie pliku moje_wejscia.jpg na html
Dodano po 1 minutach:
wykres
Dodano po 13 minutach:
Niestety nie da się wrzucić pdf txt htm nie wiem czemu wykres przedstawia kilka dni gry
Śledzę wszystkie instrumenty z stosunkowo małym spreadem im mniejszy tym lepiej i szukam pewnego zdarzenia a mianowicie większego przyrostu pipsów w krótkim czasie
w większości przypadków wygląda to tak że następuje szpilka w górę albo w dół staram się
złapać koniec takiego ruchu i zarobić łapiąc kilka pipsów
Skąd wiem że następuje koniec ruchu ? przyrost jest zazwyczaj w miarę szybki i wyraźny I taki musi być jeśli następuje jego wyhamowanie składam zlecenie. Im większa szpilka oczywiście w rozsądnych wartościach tym lepiej. Takich zdarzeń jest mało ale w 99% procentach przypadków następuje minimalne cofnięcie. (Pdf za chwile)
Dodano po 53 sekundach:
wejscie 2
Dodano po 10 minutach:
trzeba zmienić rozszerzenie pliku moje_wejscia.jpg na html
Dodano po 1 minutach:
wykres
Dodano po 13 minutach:
Niestety nie da się wrzucić pdf txt htm nie wiem czemu wykres przedstawia kilka dni gry
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
zarobiles przez 7 dni 1326zl
wielkosc pozycji przewaznie 1 LOT
wiec wartosc 1 pipsa ok 36zl
czyli wychodzi ok 37 pisow zysku
otworzyles do tego pozycje na 68 lotow (!!!) z tego co widzialem na szybko
jakby nie liczyc wychodzi troche ponad 0,5 pipsa zysku na transakcje
ja bym pewnie psychicznie nie dal w ten sposob
wielkosc pozycji przewaznie 1 LOT
wiec wartosc 1 pipsa ok 36zl
czyli wychodzi ok 37 pisow zysku
ja bym pewnie psychicznie nie dal w ten sposob

Poprzednie kilka prób takiej gry kilkadziesiąt zleceń wyszły pozytywnie więc chcę do
Tego wrócić i przetestować w dłuższym okresie czasu przynajmniej kilkaset wejść oczywiście w ew EA lot będzie można ustawić na 0.01
Zasada jest prosta czasem pojawiają się ruch o większej wartości i większym impecie wejście następuje gdy impet tego ruchu zaczyna znacznie maleć i jest szansa na kilka pipsów.
Na razie nie bardzo mam pomysł jak to oprogramować. Chciałbym śledzić wartość przyrostu i jego impet dla wszystkie par walutowych z małym spreadem. Z czasem pewnie dojdą inne niezbędne założenia.
Dodano po 16 minutach:
W MM możesz sobie lot zmienić na 0.01 a 37 pipsów
czy 0,5 jak to tam wyliczyłeś na transakcje - To test sposobu gry pod
minimalną korektę a nie próba wyciskania 100 pipsów dziennie.
Dodano po 4 minutach:
Chcę sprawdzić czy to ma sens a nie czy złapię 0.5 pipsa dziennie czy 100
Tego wrócić i przetestować w dłuższym okresie czasu przynajmniej kilkaset wejść oczywiście w ew EA lot będzie można ustawić na 0.01
Zasada jest prosta czasem pojawiają się ruch o większej wartości i większym impecie wejście następuje gdy impet tego ruchu zaczyna znacznie maleć i jest szansa na kilka pipsów.
Na razie nie bardzo mam pomysł jak to oprogramować. Chciałbym śledzić wartość przyrostu i jego impet dla wszystkie par walutowych z małym spreadem. Z czasem pewnie dojdą inne niezbędne założenia.
Dodano po 16 minutach:
Nie sugeruj się ilością wejść siadam do kompa jak mam na to czasseba pisze:czyli wychodzi ok 37 pisow zysku
W MM możesz sobie lot zmienić na 0.01 a 37 pipsów
czy 0,5 jak to tam wyliczyłeś na transakcje - To test sposobu gry pod
minimalną korektę a nie próba wyciskania 100 pipsów dziennie.
Dodano po 4 minutach:
Chcę sprawdzić czy to ma sens a nie czy złapię 0.5 pipsa dziennie czy 100
- siersciuch
- Pasjonat
próbowałem kiedys napisać bota grajacego na podobnych zasadach, ale sie nie sprawdził, bo niemiałem dobrych warunków wejścia. Masz jakieś EA do tego które daje sygnały?
Jak ty to liczysz? wielkość świecy dzielisz przez czas i otrzymujesz czy to był szybki ruch? Jak niemasz Ea mozemy napisać razem
Jak ty to liczysz? wielkość świecy dzielisz przez czas i otrzymujesz czy to był szybki ruch? Jak niemasz Ea mozemy napisać razem
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.