Wejscia, wyjscia - trzymanie sie zasad

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
slevee
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: slevee »

Nie uważam aby Mighty tłumaczył cokolwiek bez skutecznie... powiem nawet tak, jak wchodze na DT to szukam i czytam tylko i wyłącznie posty Baza..
Wejścia kozak i to to wczorajsze na edziu
Stforex doświadczenie nauczyło mnie nie wątpić w rysowane tu kreski :)

Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawel2907 »

quapi pisze:Paweł, nie wywaliło Cię na tym 10 pestkowym SL na samym początku?
I czy w tak odległym TP strategia uwzględnia tak silne opory (tu strefa supp) jak kilkanaście minut temu? Ja tam wziąłem prawie 20 pips, bo uważałem że nie mieli praktycznie szans na przejście tego na raz. Logicznie - mając longa warto byłoby tam przynajmniej przymknąć część pozycji albo przymknąć i otworzyć znowu po korekcie.

Czy masz to po prostu w pompce, set&forget?

pozdrawiam
jak byś się dobrze pzypatrzył zabrakło 4 pips do mojego stop losa - nawet nie zauwazylem pozniej tej szpili bo odpaliłem zlecenie i nie patrzylem na wykres - to chyba najlepsza metoda by uniknac stresów - o jkezzzu spada nie po mojemu to chyba zamkne - czego oczy nie widzą tego sercu nie zal hehe

Nie obchodi mnie co uwazasz za logiczne lub nie - trzymam sie systemu. Wziales 20 pips - ok, ja tez mialem ochote zamknac ale jesli nie dam systemowi zarobic to nigdy nie zarobie. Kabel jest taką parą ze potrafi nim szarpac po 10-15 pips na kilka sekund - jak sobie wyobrazasz logicznie reenter ? NA histori kazdy jest masterem
Miej nadzieję na najlepsze, ale zawsze bądź gotów na najgorsze.

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ral1n »

Paweł, jeśli nie jest tajemnicą to powiedz proszę, po jakim czasie przestawiasz na BE. Pytam, bo R:R jest tu naprawdę imponujący i nie powinno się generalnie oddawać zarobionej po części pozycji.

Powodzenia. :P

Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

jak jest więcej jak 50 % zrobionego trejdu i nie widze zadnych sygnałów przeciwnych mojemu zagraniu wtedy moge dać.

Zobaczcie ogólnie na H4 jaka gigantyczna formacja objęcia hossy powstała - i to jest piekne w tym systemie - ze pokazuje takie akcje przed a nie PO. Zresztą - sami widzicie na screenach

Znów się potwierdza jak doskonałym i doświadczonym trejderem a nie filozowem jest Mighty Baz - ile razy powtarzał że formacje swiecowe tylko cos potwierdzają i wystepują po fakcie - gdy czytalem jeo posty kilka miesiecy temu w ogole nie rozumiałem o co mu chodzi, co ten facet wygaduje. Teraz z dnia na dzien odkrywam to co on pewnie wieeeele lat temu.

mack
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mack »

pawel2907 bardzo ładne zagrywki, będę obserwował i trzymam kciuki. :)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

pawel2907 pisze:szkoda ze nie wklejalem wczesniej tutaj zagran ktore umieszczalem w Day Tradingu - ok 75 % trafnosc, uderzanie w TP niemal co do pipsa.System daje okolo 90 % skutecznosci - Mighty Baz to osiaga jako doswiadczony trader. Ja narazie jestem na etapie 70-75 % .
No nie przesadzajmy przyjaciele :p miałem okres obecności na tym forum taki że byłem na DT dość często i czytałem prawie wszystko, analizy MB? hmm.. nie zawsze się zgadzaliśmy co do kierunku i czasem ja miałem racje czasem on więc troszkę moim zdaniem przesadzasz z tymi % a to jest rzecz która została sprawdzona empirycznie na DT :p szkoda że nie ma archiwum bo można by śmiało sobie to zobaczyć samemu ;)

MB świetny trader który zarabia, pewnie :) , ale nie cudowne magiczne dziecko które co niektórzy wręcz wielbią i czczą :p troszkę dystansu panowie do tego wszystkiego :)

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

pawel2907 pisze: Nie obchodi mnie co uwazasz za logiczne lub nie - trzymam sie systemu. Wziales 20 pips - ok, ja tez mialem ochote zamknac ale jesli nie dam systemowi zarobic to nigdy nie zarobie. Kabel jest taką parą ze potrafi nim szarpac po 10-15 pips na kilka sekund - jak sobie wyobrazasz logicznie reenter ? NA histori kazdy jest masterem
Luz, man... nie krytykuję tylko się pytam, próbowałem się dowiedzieć jakie jest prowadzenie trejdu tylko.
Odpowiedziałeś - dzięki :)

pozdrawiam i powodzenia

p.s. reenter był łatwy akurat - z 1M nawet b. łatwy
The irresistible force met the immovable object

Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

był łatwy ... więc pewnie wszedles jestes juz sporo na plus :wink:

Vindykator

Nieprzeczytany post autor: Vindykator »

pawel2907 pisze:Kolejne zagranie

Kabel - zauwazony sygnał wzrostowy na H1 - potwierdzony na M15 i M1

SL 10, TP 92
Ładnie ... :shock: :shock: :shock:
Powodzenia :)

Ral1n
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ral1n »

Vindykator pisze:Ładnie ...
Powodzenia
No i pod prąd wydawać by się mogło! :P Przynajmniej jak dla mnie.
Niezły snajper, tak trzymać. :lol: :lol: :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ