jak odrobie kase z okresu grania na pałe to podlącze - narazie dalej sie ucze i popelniam jeszcze bledy wiec ktos jak zobaczy 2 czy 3 dni pod rząd wyciec na BE to moze pomyslec bu ale beton i tandeta heh - nie chce nikogo ani zrazac ani zachecac do tego systemu - MI i mojej percepcji on bardzo podpasował
kolejne zagranie - dokonczenie z wczoraj
na H1 sygnał spadkowy, cena miala wyraźne problemy z poknaniem okolic 1,2815 ( edzio ) - wytworzyl sie takze spadek na M30 - zagranie shorta z odległym TP ale zamkniete z reki bo wytworzyly sie po sesji azjatyckiej sygnaly na up na M15 eh idealnie by trafilo w TP2 ale nie jest źle - przez sen wpadlo 34 ppestki heh. Wejscie zdecydowanie za późno no ale kto nie ryzykuje ten nie je
wycinek z MT4 - kliknijcie zeby powiekzyc
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Miej nadzieję na najlepsze, ale zawsze bądź gotów na najgorsze.
Kozacko z tym edziem... aż przypatrywałem się wczoraj wieczorem czy Ci się powiedzie ten Long... przyznam, że jak zaczął zjeżdzać chwilo poniżej 2700 to miałem mieszane uczucia... ale udało się.
Gratki. Jak to się mówi: Make Pips, Keep Pips, Repeat!
to jest to co tlumaczy bez kutecznie Mighty Baz na wątku day trading - mozna byc filozofem albo traderem - albo sie korzysta z tego co rynek daje albo dorabia swoje teorie mając pretensje ze nie dziala. Nie patrze nawet zbytnio na wykresy - sprawdzam co godzine dwie jak tam idzie zlecenie - wpadnie TP fajnie, nie to trudno. Ide w kime bo bardzo wczesnie wstalem
Miej nadzieję na najlepsze, ale zawsze bądź gotów na najgorsze.
Paweł, nie wywaliło Cię na tym 10 pestkowym SL na samym początku?
I czy w tak odległym TP strategia uwzględnia tak silne opory (tu strefa supp) jak kilkanaście minut temu? Ja tam wziąłem prawie 20 pips, bo uważałem że nie mieli praktycznie szans na przejście tego na raz. Logicznie - mając longa warto byłoby tam przynajmniej przymknąć część pozycji albo przymknąć i otworzyć znowu po korekcie.