Spokojnie i na stałym poziomie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seneszal26 »

Witam

Postanowiłem pozmieniać kilka rzeczy w swoim dzienniku
Od dzisiaj będę wrzucał wideo z moich wejść. Będę starał się, aby wejścia były " na żywo" ale wiadomo, że nie zawsze będzie to możliwe.

P.S. Na początku filmiku miałem na myśli wejścia na żywo a nie z przyszłości :lol:

Link: http://youtu.be/ocRyyLf_BXM
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja

qba3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: qba3 »

Witam filmik na poziomie ładnie opisujesz co robisz i dlaczego chociaż dla mnie zbyt subiektywne oceny własnych posunięć wiem ze to takei masło maślane ale patrząc wstecz mozna być juz trochę bezstronnym, nawet wobec samego siebie, czekam na wejscia live, pytanie odnośnie samego systemu przewidujesz jakiś czas trwania transakcji np. godzina czyli np 4 świeczki m15 i wychudzę, lub ewentualnie stawiasz częsciowe TP rozumiem ze liczyłeś na mocniejsze przejście az do większego oporu ale wychodząc na pośrednim oporze nawet palową pozycji i nie ruszając SL zostajesz w ten sposób zabezpieczony na 0 ale dalej pozostawiasz szanse na większy zysk bo masz większe pole manewru i w tym przypadku by to zadziałało
Big wheels keep on turning

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Witam. Czas trwania transakcji nie będzie ograniczany czasowo (nigdy nie był). Pracuje na M5 . Zamykanie pozycji preferuje takie jak omówiłem w filmiku. Chociaż nie powiedziałem wszystkiego bo akurat tutaj nie było okazji . Pełne zarządzanie pozycją pokaże przy okazji innych wejść . Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Wrzuciłem sobie wideo na starym koncie :lol:
Buy na eurusd juz zamknięte na BE

http://www.youtube.com/watch?v=bMaEHPXs ... e=youtu.be

Kulatg
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kulatg »

Dlaczego zamknales na be nie bylo lepiej trzymac tam gdzie miales stopa ??

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Zlecenie buy na eurusd i + 26 pips. Zamknięte kilka minut temu

http://youtu.be/b46RB05_Gak

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Na filmik już za późno więc wrzucam zrzut. Sell eurusd TP 30 pips
Zaliczone BE
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

qba3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: qba3 »

Witam. Jeżeli moge się wypowiedzieć o ostatnim filmiku, jakoś tak patrząc z boku dziwne wydaje się podejście do sprawy Tp samo wejście i jego moment jak dla mnie super, ale tak zawsze mi sie wydawało ze SL to jest coś czego nie chcę A tp to jak najbardziej więc stawianie Tp nad oporem jest jakos tak dziwnie nie podrodze. opierając się na takim zjawisku jak wsparcia i opory i mając pewną skuteczność w ich wyznaczaniu chyba powinno się stawiać Tp tam gdzie praktycznie jesteśmy pewni ze cena dojdzie a nie tam gdzie mamy nadzieje ze nie dojdzie ze względu na opór bo wyglada to tak ze dajemy takie same szanse dla SL i Tp a chyba Tp powinno być bardziej prawdopodobne. Obiecałeś opisać zasady zamykania pozycji chętnie bym je poznał jeśli to nie tajemnica
Big wheels keep on turning

vperfect
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: vperfect »

Hej, mam pytanie jak wypadły trejdy od początku dziennika do tej przerwy kiedy Cie nie było?
I ja jest teraz po przerwie?
Pozdrawiam :wink:

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

gba3 zauważ, że przeważnie moje transakcje zawierane są po godzinie 16 czyli w okresie mniejszej aktywności. Związane są z tym pewne ograniczenia.
Np. takie, że nie zawsze cały czas monitoruje zlecenie, więc muszę często zabezpieczać pozycje w postaci BE lub zamykać całkowicie.
Odnośnie TP nad oporem. Przypuszczam, że chodzi Ci o opór naTF M1 którego wcześniej nawet nie brałem pod uwagę. Staram się stawiać TP pod oporem w tym wypadku sugerowałem się TF M5 .
Wyjścia będę chciał pokazać w filmikach ( nie to nie jest tajemnica ).
Weźmy np. to z ostatniego video.
Na M1 przesuwałem poziomą linię po wyższych dołkach . Gdy cena zawróci i przekroczy ostatni najwyższy dołek wtedy powinno nastąpić zamknięcie. W tym wypadku akurat musiałem zamknąć troche wcześniej.

vperfect Do przerwy szło bardzo dobrze ale nie potrafie przytoczyć konkretnych cyfr. Pamiętam, że po zmianie brokera straciłem 35 albo 40% wkładu po czym wróciłem do AM i odrobiłem stratę z nawiązką. Od mojego powrotu do teraz dołożyłem 37% wkładu początkowego.

P.S. Mam jeszcze jedną pozycje w trakcie - buy na USDCAD ale jest to inwestycja długoterminowa i zagrana małym lotem. W tej chwili jest na lekkim minusie.
Ostatnio zmieniony 14 sty 2012, 14:14 przez Seneszal26, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ