FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Andimar
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Andimar »

Raposo czy moglbys zasiegnac informacji w FxPro o co chodzi z tym ostrzezeniem na Forex Peace Army:

"WARNING: The FPA has recieved informatation claiming that FxPro is interfering with EAs from "21:00 server time, and at least until 02:00 AM server time". This may require traders to manually close positions.

If you trade with EAs, the FPA recommends extreme caution dealing with this broker until this issue can be clarified."

Daj znac bo ta informacja na temat dziwnych praktyk wprowadza duza doze niepokoju wsrod ludzi ktorzy maja konta w FxPro

Pozdrawiam
Andimar

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Andimar,
Za bardzo nie wiem jakiej informacji mógłbym zasięgnąć i jakiej odpowiedzi się spodziewasz. Myślę, że najlepiej byłoby zapytać autora wpisu o co chodzi. Nie znam szczegółów i nikt mi się nie skarżył na jakiekolwiek problemy z działaniem EA w porze nocnej, jak i za dnia.
Nie wiadomo czy dotyczy to konkretnie jakiegoś robota komercyjnego (bądź nie) lub określonych działań jakie podejmowane są przez kod robotów, a ja nawet nie mam czego podać jako przykład by wiedzieli o co chodzi ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Andimar
Uczestnik
Uczestnik

Odpowiedzi zadnej konkretnej sie nie spodziewam bo nie wiem o co chodzi.
Natomiast wydaje mi sie ze powinni wiedziec czego chce od nich Forex Peace Army bo pewnie monitoruja opinie na swoj temat na tego typu portalach bo wpisy tam dzialaj jak reklama lub antyreklama

Dodano po 5 minutach:

Mozesz podac im ten link http://www.forexpeacearmy.com/public/re ... .fxpro.com
z pytaniem o co chodzi.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Ok, zapytam ale wątpię by odpowiedź, którą otrzymam Cię satysfakcjonowała, bo informacja, która zamieszczona jest na tej stronie jest tak mało szczegółowa, że nie wiadomo skąd się wzięła i o co w niej chodzi. Dlatego mimo wszystko polecam to pytanie skierować do autora, nie do mnie. Mnie się nikt na nic takiego nie skarżył.

Dodano po 4 godzinach 37 minutach:

Otrzymałem oficjalną odpowiedź w sprawie o którą pytałeś. Widocznie musiał to być dość duży problem... Domyślałem się, że tak właśnie może być...

FxPro zdecydowało się ograniczyć działanie EA w godzinach nocnych/wieczornych (22-3 czasu polskiego) niektórym klientom - decyzja została podjęta po szczegółowej analizie tego co się dzieje/działo.

Znaczna liczba klientów FxPro zaczęła stosować EA o podobnych zmiennych i parametrach w jednym czasie. Problem stał się kłopotliwy z dwóch powodów:
- duża ilość takich samych zapytań/zleceń wysyłanych w jednakowym czasie negatywnie wpływała na działanie serwerów brokera,
- handel odbywał się w czasie niskiej płynności rynku, a przy dużej ilości jednakowych transakcji od wielu klientów powstawał problem zabezpieczenia ekspozycji brokera na rynku. Z racji, że FxPro jest regulowane, podlega pod określone wymogi "adekwatności" kapitałowej i nie mogą się wystawiać na nadmierne ryzyko.

Rozważano podnoszenie spreadów w tych godzinach ponad widełki cenowe wynikające z tabeli, co rozwiązywałoby częściowo problem i ułatwiało zabezpieczenie, jednak wtedy ucierpieliby na tym również klienci, którzy nie stosują tego EA. Stan rzeczy ma charakter tymczasowy i jeśli sytuacja ulegnie poprawie, czy to na rynku czy też ze strony działającego EA lub wprowadzonych nowych rozwiązań przez brokera, to wszystko wróci do normy.

To tak w skrócie, ważniejsze rzeczy z odpowiedzi. Reasumując i bardziej po naszemu, pojawił się jakiś turbo-stomper 2 używany na dużą skalę i muszą się przed tym jakoś bronić. Blokowane jest działanie tylko wybranego typu robota, który negatywnie wpływa na zabezpieczenie ekspozycji i działanie serwerów, a nie wszystkich jakie są uruchomione więc widać, że troszkę niedomówień Forex Peace Army lubi czasem zostawić :). Jeśli ktokolwiek ma wątpliwości czy jego EA będzie zakwalifikowane do tej grupy, by nie ryzykować, że coś nie będzie działać w godzinach nocnych, może wysłać zapytanie do FxPro.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

cyprys
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: cyprys »

A ja mam takie pytanie odnośnie wypłat:
jeśli wpłacę przez kartę kredytową i zrobię SO, później wpłacę znów paypalem i znów SO i po raz trzeci wpłacę np. moneybookersem i odrobie straty to jak później mam to wypłacić ? Też najpierw do wartości pierwszej wpłaty kartą, później paypalem itd . ???

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

SO? Stop-out? Czyli wyzerujesz rachunek tak? :)
cyprys pisze:Też najpierw do wartości pierwszej wpłaty kartą, później paypalem itd . ???
Dokładnie tak. Jeśli środki wpłacone przez PP byłyby mniejsze niż wpłacone kartą to można wycofać tyle ile jest na koncie. Zawsze znajdzie się rozwiązanie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Andimar
Uczestnik
Uczestnik

Dziękuje Raposo za profesjonalne podejście do tematu i konkretną odpowiedź :D
Pozdrawiam

WoŁodia

Nieprzeczytany post autor: WoŁodia »

Czy będzie dostępna oferta CFD na 10 letnie obligacje amerykańskie i niemieckie? Nowa spółka zależna działa w Australii od 2 miesięcy, Czy zamierzają wprowadzić do handlu instrument oparty o indeks akcji ASX 200? Myślę, że byłaby to ciekawa oferta dla graczy, którzy nie mogą w nocy spać.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Co do CFD na obligacje nic o takich planach nie słyszałem jednak nowe instrumenty są w planach, zarówno dla platformy MT4, jak i ECN. Będą to indeksy i towary (oraz pary walutowe dla ECN). Terminy nieznane.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

WoŁodia

Nieprzeczytany post autor: WoŁodia »

Panowie z FXPRO powinni zwrócić uwagę na ranking Routersa za 2011 i podjąć właściwe decyzje.
http://blogi.bossa.pl/2012/01/04/rok-2011-na-wykresach/

ODPOWIEDZ