studenckie zmagania z forexem (analiza fundam. + techn.)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

studenckie zmagania z forexem (analiza fundam. + techn.)

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

Witam

postanowiłem założyć niniejszy journal w celu samodoskonalenia :) Z racji iż studiuję (kończe) ekonomie moj journal będzie łączył w sobie zarówno analizę fundamentalną jak i techniczną, która będzie się głownie opierała na S/R, fibo.

Wszystko rozgrywa się na koncie Real jednak z małym, studenckim wkładem :)

postaram się również zamieszczać nie tylko trejdy jakie zrobiłem ale i ciekawe artykuły i różne ekonomiczne dygresje (journal będzie czymś na zasadzie bloga).

pozdro!

Nowisz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nowisz »

Dobry pomysł z połączeniem dziennika z ekonomiczną dygresją, sam chętnie przyłącze się do ewentualnej dyskusji.

Powodzenia życzę :wink:

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Dzisiejszy trade:

Chyba troche za szybko wyszedlem, ale chciwym być nie trzeba :D trade podyktowany wystąpieniem poziomu wsparcia + dobre dane płynące z amerykańskiego rynku nt zatrudnienia (umacniający się dolar no i oczywiście amerykanskie indeksy)

+35 p.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Dzisiejszy dzień pod znakiem publikacji danych o bezrobociu.
Na początku publikacja danych o bezrobociu w kanadzie. niestety forexfactory cos nawalil i daje pojawily sie 5 minut po publikacji wiec nie zdazylem wejsc w "pierwszy rzut". Odeczekanie na lekką korektę i wejście w longa (jak na zdjęciu). wyjscie podyktowane zblizającymi się danymi z USA

+ 15 pipsów

Zagranie na dane ze stanów średnio się powiodły. nie było zdecydowanego ruchu (było lekko na plusie ale SL przestawiony na BE i zamknięta pozycja na 0). Odczekana korekta i wejście na marne:

+ 17 pipsów.

Do tego było jeszcze 3 zyskowne trady na których po osiagnięciu 10 pipsów sl przestawił się na BE... niestety trejdy się cofnęły i brak z nich jakichkolwiek zysków

PS. jakiego kalendarza uzywacie do gry na dane? dzisiaj zawiodlem sie troche na FF
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Osobiście używam macronext i bardzo sobie je chwalę. Czemu nie przenosisz transakcji z historii tylko jakoś tak dziwnie zaznaczasz coś na wykresach?
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Good Will Hunting pisze:Osobiście używam macronext i bardzo sobie je chwalę. Czemu nie przenosisz transakcji z historii tylko jakoś tak dziwnie zaznaczasz coś na wykresach?
dzieki wielkie. co masz na mysli piszac o przenoszeniu transakcji z historii? jak to sie robi? :D

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Otwierasz sobie "historie transakcji" w MT4, klikasz na trade'a który chcesz nam pokazać prawym przyciskiem myszy (PPM), trzymając PPM podnosisz i upuszczasz go na wykresie. Potem dopiero zapisujesz obraz z platformy i udostępniasz go na forum. Spróbuj, tak jest znacznie przejrzyściej.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Good Will Hunting pisze:Otwierasz sobie "historie transakcji" w MT4, klikasz na trade'a który chcesz nam pokazać prawym przyciskiem myszy (PPM), trzymając PPM podnosisz i upuszczasz go na wykresie. Potem dopiero zapisujesz obraz z platformy i udostępniasz go na forum. Spróbuj, tak jest znacznie przejrzyściej.
Yyyy...nie lewym?
A co to jest PPM?

Edit
Przyciśnięty
Przycisk
Myszy
Spiesz się powoli.

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

PPM - prawy przycisk myszki.

Historyczne trejdy można wrzucić na wykres tylko przeciągając je LPM - lewym przyciskiem myszki.
Edit
Przyciśnięty
Przycisk
Myszy

:509:

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

polaczeq pisze:PPM - prawy przycisk myszki.

Historyczne trejdy można wrzucić na wykres tylko przeciągając je LPM - lewym przyciskiem myszki.
Edit
Przyciśnięty
Przycisk
Myszy

:509:
Musisz przyznać, że niewiele się pomyliłem :roll: :D
Spiesz się powoli.

ODPOWIEDZ