EUR/USD wątek V
eurodolar dotarł w okolice dziennego pinbara szybciej niż zakładałem, omijając falę 4,5.
Sytuacja jest patowa
H4 - młot
D - układ sugerujący spadki......
dopiero pokonanie 1.2850 zaneguje wzrosty.
Cały układ wpisuje się (jeszcze) w korektę nieregularną, po której mogą powstać dynamiczne wzrosty.
Spadki nie miały uzasadnienia fundamentalnego i możliwe, że dzisiejszy ruch jest odpowiedzią na jutrzejsze informacje z Francji.
W związku z tym, jutro nerwowość powinna być kontynuowana.
Sytuacja jest patowa
H4 - młot
D - układ sugerujący spadki......
dopiero pokonanie 1.2850 zaneguje wzrosty.
Cały układ wpisuje się (jeszcze) w korektę nieregularną, po której mogą powstać dynamiczne wzrosty.
Spadki nie miały uzasadnienia fundamentalnego i możliwe, że dzisiejszy ruch jest odpowiedzią na jutrzejsze informacje z Francji.
W związku z tym, jutro nerwowość powinna być kontynuowana.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- roberttheus
- Maniak
Zgodnie z planem moje wejście okazało się słuszne : sygnał na okolicy średniej kroczącej do tego na terenie oporu plus wyczerpanie oscylatora. Poniżej zamieszczam dwie analizy obrazujące sytuację. Wchodziliśmy na 1.3030 w sprzedaż ja wychodzę na 1.2850 z pozycji. Decyzję pozostawiam do komentarza
Trochę inne spojrzenie w interwale H4.
Od 1 listopada indeks regularnie obija się w granicach spadkowego kanału. Jeśli będzie jakaś korekta to górnym ograniczeniem jest aktualnie poziom 1,2970.
Na razie czarnowidztwo na interwale DAILY sprawdza się dość brutalnie.
Od 1 listopada indeks regularnie obija się w granicach spadkowego kanału. Jeśli będzie jakaś korekta to górnym ograniczeniem jest aktualnie poziom 1,2970.
Na razie czarnowidztwo na interwale DAILY sprawdza się dość brutalnie.
Aktualizacja wykresu z czwartku.
Toczymy się w dół wewnątrz dość wąskiej rurki. Dość blisko minęliśmy się z bardzo ważnym poziomem przy 1,2620, ale chyba wpadliśmy już w pole grawitacyjne tego wparcia.
Reasumując: maksymalny zasięg korekty to według mnie 1,2950-1,2970, ale ona już nie nastąpi. Nie widzę żadnych racjonalnych przesłanek dlaczego rynek miałby się teraz cofnąć ze spadków.
Toczymy się w dół wewnątrz dość wąskiej rurki. Dość blisko minęliśmy się z bardzo ważnym poziomem przy 1,2620, ale chyba wpadliśmy już w pole grawitacyjne tego wparcia.
Reasumując: maksymalny zasięg korekty to według mnie 1,2950-1,2970, ale ona już nie nastąpi. Nie widzę żadnych racjonalnych przesłanek dlaczego rynek miałby się teraz cofnąć ze spadków.