EUR/USD wątek V

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Czy na M1 jest sens zastanawiać się nad (bardzo) krótkoterminowym trendem? Jeśli tak, to czy da się określić z sensownym prawdopodobieństwem, czy na załączonym ekranie jest chwilowa korekta, czy odwrócenie mikrotrendu?
Wykres: Bollinger i PSAR, dół: MACD i stoch.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

mam taką niedźwiedzią wizje
wobec tego spadki do końca stycznia zgodnie z kanałem

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

może RGR na D1 :think:

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

Według mnie realizowac powinna się 4 fala, stąd prawdopodobnie bedzie to fala najtrudniejsza w diagnostyce i rozciągnięta w czasie.
Wszystko może wpisywac się w formację flagi z górnym ograniczeniem długoterminowej linii trendu z interwału W

Bemowo

Spadki powstaną po złych danych fundamentalnych z eurolandu. Obecnie obligacje USA i Niemiec nie cieszą się uznaniem, a rentowność obligacji włoskich rośnie. Pozycje short, których do niedawna było więcej, mogą być realizowane.
Jeżeli nie padnie kolejna głupia (celowa) wypowiedź przedstawiciela Niemiec (mająca na celu wzrost presji eksportowej) wzrosty na tej parze w perspektywie kolejnych kilku tygodni powinny mieć miejsce. Jeżeli we wcześniejszym wpisie prawidłowo oznaczyłem fale, to wynika z tego, że będziemy mieli do czynienia z falą niepewności i dużej nerwowości, która może namieszać inwestorom.

Dodano po 55 minutach:

Powyższa odpowiedź dotyczyła już nie istniejącego postu. Załączam kilkunastogodzinną prognozę

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

U mnie nadal brak widoków na jakiekolwiek sensowne wzrosty. Myślę, że ponad 1,3150 nie wyjdziemy, bo taka akcja musiałaby się równać jakiejś nieprawdopodobnie pozytywnej informacji. Takowych na horyzoncie brak.

Publikowane wczoraj wskaźniki PMI dla strefy EURO dały już jasny obraz stagnacji gospodarczej w Europie. Nikt już nie zwraca uwagi na dane z Niemiec. Czasy huraoptymizmu już minęły.

Opór na 1,3050, a następnie 1,3150 będą dachem nie do przebicia, chyba, że zdarzy się cud rynkowy.

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

Chyba właśnie jest szansa za złapanie pozycji na spadek przynajmniej w perspektywie jednego dnia ale kto wie może i nowe dno będzie jak napłyną znów jakieś niedobre informacje. W załączniku analiza 8) dobry moment na wejście widzę w miejscu 1.3030 oraz gdyby fala była większa 1.31 :shock:

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Ta górna linia przy każdym poziomie to miejsce, gdzie ma być SL. W każdym z tych przypadków TP 3x większe od SL. Nie daję sygnałów i nie biorę odpowiedzialności za wasze decyzje.

1.31608 - mocny SUPPLY, już raz zadziałał, ale trzyma się świetnie, bo został tylko dotknięty przez cień. Dodatkowo poparte linią S/R. Jeśli się przebiją, to lecimy na 1.34133 (opis tego poziomu niżej)

1.34133 - cena przebywała tam dość długo, dlatego możliwy short z tego miejsca. Ten poziom podał mi mój sekretny system.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 03 sty 2012, 19:14 przez gfx, łącznie zmieniany 1 raz.

Bemowo

załączam scenariusz na najbliższe dni. Nie wykluczam jeszcze spadków w okolice dziennego pinbara

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

Wykres długoterminowy bez zmian.

Walka na bardzo ważnych oporach. Nie zmieniam zdania, że sufit to obecnie 1,3050 i 1,3150. Twarda podłoga na poziomie 1,2860.

Chyba, że Hiszpania ogłosi problem z płynnością, a zaraz za nią odezwą się stare demony z Włoch, to będziemy mieć jazdę w dół do 1,2600.

ODPOWIEDZ