Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
- Good Will Hunting
- Pasjonat
- Mighty Baz
- Pasjonat
dla mnie 50% to jest loteria. Muszę mieć mieć logiczne uzasadnienie ruchu ceny. Formacje są zajebiste post factum ,a nie do podejmowania decyzji inwestycyjnych.Good Will Hunting pisze:Skuteczność 50% przy R:R 1:2 i większym to spełnienie marzeń 98% użytkowników tego forum także nie przesadzaj kolego. Choć wiadomo, zawsze może być lepiej
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze
powodzenia, kilometrow pips wam zycze
Witam
czasami widze na forum wpisy że ktoś " buduje piramidkę " o co chodzi dokładnie?
troche sie chyba domyslam ale dokladnie nie wiem
czasami widze na forum wpisy że ktoś " buduje piramidkę " o co chodzi dokładnie?
troche sie chyba domyslam ale dokladnie nie wiem

Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
- Mighty Baz
- Pasjonat
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Nie obraź się kolego ale to niemądre pytanie. To trochę tak jakbyś zapytał - a jak pojedyncza pozycja wyjdzie wam na plus to co robicie?Zamykacie czy pozostawiacie dalej? Otóż nie ma reguły. Raz trzyma się pozycję dłużej, raz krócej.
Ogólnie to wybrałeś sobie bardzo ciężki temat na pytanie, bo o budowaniu piramid tak naprawdę w sieci jest niewiele informacji. Robi się to dość uznaniowo. Przykładowo jeśli wchodzisz w pozycję długą po cenie 1.3000, a za TP obierasz sobie 1.4000 to możesz "piramidować" - czyli tak jak już napisał Mighty.Baz dokładać kolejne zlecenia w tym samym kierunku co powiedzmy 100 pipsów i trzymać je aż do osiągnięcia TP.
Ogólnie to wybrałeś sobie bardzo ciężki temat na pytanie, bo o budowaniu piramid tak naprawdę w sieci jest niewiele informacji. Robi się to dość uznaniowo. Przykładowo jeśli wchodzisz w pozycję długą po cenie 1.3000, a za TP obierasz sobie 1.4000 to możesz "piramidować" - czyli tak jak już napisał Mighty.Baz dokładać kolejne zlecenia w tym samym kierunku co powiedzmy 100 pipsów i trzymać je aż do osiągnięcia TP.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
tu masz kilka piramidek instantPipsKong pisze:ale jak juz np. obie pozycje wyjda na plus to zamyka sie to wyzej czy pozostawiacie dalej?

http://www.youtube.com/watch?v=6_cEnJw2sjU
exponential moving average - wykładnicza średnia ruchoma - 50 okresowa.
http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Arednia_krocz%C4%85caszpiegin pisze:hmm;// a mógłbyś to troche jaśniej wytłumaczyć bo nie bardzo nadal rozumie;/
Ostatnio zmieniony 02 sty 2012, 23:06 przez Esco, łącznie zmieniany 1 raz.