Zmiany w kodzie

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
Prezes124
Stały bywalec
Stały bywalec

Zmiany w kodzie

Nieprzeczytany post autor: Prezes124 »

Siemanko,

Testuję jedną rzecz i mam problem z poniższymi skryptami. Koledzy, czy moglibyście w poniższych skryptach wprowadzić zmiany, aby wyłączony został MM, risk, oraz SL a TP ustawiony został na poziomie 2pips? Próbowałem zmieniać wartości i w powyższych funkcjach dawać "false" ale nic to nie zmienia. Ogólnie recz biorąc chodzi o automatyczne ustawienie TP 2p i tyle. W zamian daję wdzięczność na cały 2012 rok :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Chcesz liczyć $? Licz na siebie ;)

robertg9
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: robertg9 »

Kod: Zaznacz cały

OrderSend(Symbol(),Mode,1, Entry, 2, Ask + 999999, Bid - 2 * Point, "Sell Script",0, NULL, Red);
Wydaje mi się że wystarczy w order send ustawić TP 2 pips i lot wpisać lot 1 naprzykład samemu . Sl rozumiem że bez . Ja tam wpisałem trochę liczb napewno go nie sięgną :D Analogiczne powinno być dla buy czyli :

OrderSend(Symbol(),Mode,1, Entry, 2, Ask - 999999, Ask + 2 * Point, "Buy Script",0, NULL, Red);
Mode 1 niewiem czy w skrypcie dla buy jest tak samo .

Niewiem czy to będzie działać i czy o to ci chodzi reszty ustawień się nie czepiał bo jest tam warunek z lotem do zawarcia zlecenia , musiałbym potestować ale sprawdź .

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Re: Zmiany w kodzie

Nieprzeczytany post autor: bbq »

Ogólnie false do tp,sl,risk,mm działa, może nie zapisałeś po zmianie.
Teraz Tp=2, risk,sl=off, lota możesz zmienić odpalając skrypt w okienku, w testerze chodzi . Jeśli używasz stałych parametrów i nie chcesz potwierdzenia za kazdym razem to zmień

#property show_inputs
na

//#property show_inputs
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Prezes124
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Prezes124 »

Kurde coś nie działa albo ja jestem nawiedzony, albo już nie wiem. Zapomniałem dodać, że broker ma notowania z pięcioma miejscami po przecinku :oops: . Może to jest kluczowe. TP wyglądałby tak jakby 20. Ale powyższe zmiany u mnie nie ustawiają nic. Nie wiem gdzie tkwi problem.
Chcesz liczyć $? Licz na siebie ;)

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

Broker STP- zlecenie po rynkowej z tp i sl nie wejdzie. Tam masz opcje entry - w zależności jaka cenę wpiszesz powyżej/poniżej market, skrypt ustawia albo limit albo stop, myślałem ze na tym Ci zależy.

ODPOWIEDZ