Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Fx_boy pisze:Dzięki Rider, znowu coś nowego. Nie wiem jak po wybraniu raportu wybrać datę?,- nie mam takiej opcji. To dotyczy mojego rachunku - przydatne.

Zapomniałem wcześniej dodać, że chodzi mi o statystykę zawartych transakcji w danym dniu na całym rynku forex - taki światowy wolumen obrotu z podziałem na udział danych par walutowych :wink:
Bank rozliczeń międzynarodowych publikuje takie statystyki:

http://www.bis.org/publ/rpfxf10t.htm

Za rok 2010:
http://www.bis.org/publ/rpfxf10t.pdf

Widzę ze podali tez miesięczne za kwiecień 2010.

Gdybyś chciał mieć na bieżąco obrót z każdego dnia pozostaje tylko terminal Router lub Bloomberg a tu w grę wchodzi większa kasa.

Dukascopy tez oferuje cząstkowy wolumen.

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

Co oznacza zapis wskaźnika ATR (7) 0,0072 -?. Na szkoleniu internetowym prowadzący wskazał, że przy tej wartości wskaźnika SL nie może być mniejszy, aniżeli 72 pps ponieważ jest to różnica ceny z ostatnich 7 okresów czasowych ( interwał 1H ). Mierząc wyszło mi na to, że ta różnica za 7H wynosiła ok. 30 pps. Nie chodzi o to, czy miał rację ze stopem tylko co oznaczają te liczby?
Dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Fx_boy pisze:Co oznacza zapis wskaźnika ATR (7) 0,0072 -?. Na szkoleniu internetowym prowadzący wskazał, że przy tej wartości wskaźnika SL nie może być mniejszy, aniżeli 72 pps ponieważ jest to różnica ceny z ostatnich 7 okresów czasowych ( interwał 1H ). Mierząc wyszło mi na to, że ta różnica za 7H wynosiła ok. 30 pps.
Sprawdź wzór liczenia ATR w internecie, a następnie ponów obliczenia. Więcej czytaj i badaj, a mniej pytaj... ;)
skco pisze:Dukascopy tez oferuje cząstkowy wolumen.
W obrębie oferowanej przez siebie płynności.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

michaeljacob
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: michaeljacob »

Można jakoś ustawić aby nie sklejał zleceń w MT5?

Awatar użytkownika
adapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: adapi »

raposo pisze: Sprawdź wzór liczenia ATR w internecie, a następnie ponów obliczenia. Więcej czytaj i badaj, a mniej pytaj... ;)
Popieram!
A jak już się zastosujesz do rady kolegi raposo, to sam odkryjesz, że w MT4 standardowy wskaźnik ATR jest liczony nieco inaczej, niż powinno to być robione. Różnice są niewielkie, ale są.

szpiegin
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: szpiegin »

"Spadającą gwiazdą nazywamy świecę o długim górnym cieniu, małym ciele (najlepiej bearish)".

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć co to jest 'bearish' ?

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

z ang. niedźwiedzi- (spadkowy)

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Bearish - z ang. zniżkowy, w związku z tym świeca o małym ciele (najlepiej "bearish") oznacza świecę o małym ciele zamkniętym spadkowo.

Analogicznie jest z Bullish.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

szpiegin pisze:"Spadającą gwiazdą nazywamy świecę o długim górnym cieniu, małym ciele (najlepiej bearish)".

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć co to jest 'bearish' ?
Najistotniejszą kwestią jest to gdzie dana formacja występuje, żeby zaoszczędzić sobie czasu zacznij czytać o S/R(wsparcie i opór), linie trendu, kanały. Dopiero tam szukasz "spadających gwiazd" i innych tego typu formacji.

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

olewaj formacje, tak kiedyś uczono w czasach prehistorycznych, skuteczność 50%, czyli żadna. Jak masz korzystać z archeologii to już lepiej poproś kogoś niezorientowanego , by metodą "na chybił-trafił" wytypował ruch ceny. Efekt ten sam.
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

ODPOWIEDZ