Teoria wybicia - breakout theory - po mojemu

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

raf1124 pisze: To powodzenia w takim razie ;-)
Dziękuję bardzo!
Pomysł na wprowadzenie pullback'ów nawet mam. Nie byłoby to trudne. Kreśląc boxy, wystarczy ustawiać zlecenia oczekujące nad wybitymi już boxami. Ale na tym etapie jest to kwestia późniejszych prac nad systemem ponieważ zbyt ingerowałoby to w pierwotne założenia.

------------------------------------------------------------------------------------------

W załączniku próba rozegrania Monthly insidebar na USDCAD. Wprawdzie nie wpisuje się to w założenia systemu, a jedynie breakoutów :), ale dla zabawy można spróbować :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 30 gru 2011, 13:18 przez Stforex, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Stopy poprzestawiane.

Na kablu wybiło stoplossy, ale na pozostałych parach poszło mniej więcej w dobrą stronę. Balance -7%, equity +3% w stosunku do początkowego depo.

Trzeba mieć na uwadze, że to dopiero trzeci dzień. O łapaniu trendu tygodniowego nie ma mowy, ale za to poćwiczyłem sobie założenia dotyczące ustawiania pozycji.

Od poniedziałku zacznie się testowanie tego systemu w pełnym wymiarze :)

Około 18:00-19:00 pozamykam pozycje.
Muszę znaleźć ten skrypt "close all" :)

----------------------------------------------------------------------

PS. Zastanawiam się nad wprowadzeniem jakiejś MA dla łatwiejszego określania trendu tygodniowego i nie ustawianie zleceń przeciw wskazaniu MA. Ale wtedy zbliżę się bardzo do techniki GWH. Czyli stawianie oczekujących w tym samym kierunku nad i pod ceną. Do ciekawych wniosków dochodzę, tylko czy to nie będzie wyważanie otwartych drzwi? :D 8)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Oooo, dostałem pochwałę za post z analizą fałszywych wybić :mrgreen:
Bardzo dziękuję!

To w takim razie dorzucę bonus. Cytat Pana pracującego przez większość swojego życia w dealing roomie w dużym banku (Tier 2) w Azji.
Trochę kaleczy angielski, ale po którymś razie zrozumiałem o co mu chodziło i stąd zrodziły się pochwalone analizy :).
His modus operandi, is to "duck and move quickly"
so as to have a better average on the up swing towards stops to maximise his shorting near the top of the swing.
This scenerio is most effective if there are stop near levels where he las a large order to sell,
where he can help the customer sell OB and "kill the sitting duck stops" in the same blow.
Another senerio is where by the heavy selling is CB levels or specific sell zones,
where many teir 1 are ready to pounch on the buyers.
You must understand that only tier 1 and some big tier 2 will have this advantage.
Pozdrawiam i do zobaczenia o 18:30 na podsumowaniu pierwszych trzech dni.

Póki co equity +13% 8)

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

czytasz wątek FTI ?
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Stforex pisze:
Pozdrawiam serdecznie!
M.

Banki.gif to esencja tego na co powinno zwracać sie uwagę. Przypatrz sie jeszcze dokładniej o której najczęściej następuje ta zmyłka z rana ( ucieczka azjatów z pozycji i bardzo wczesna Europa ( frankfurt ewentualnie początek sesji Londyn ).
fx-forum

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

brother pisze:czytasz wątek FTI ?
Haha nie mogłem skojarzyć "FTI", gdzieś po głowie mi się kołatało. Technical Analysis Falacy - było to parę miesięcy temu :D. Fajnie, że ktoś to kojarzy :).

Dotarłem bodaj do 18 strony i przerzuciłem się na inne źródła wiedzy :). Na moim poziomie źródeł wiedzy, które coś wnoszą, jest wciąż bardzo dużo.
MkubuxK pisze:
Banki.gif to esencja tego na co powinno zwracać sie uwagę. Przypatrz sie jeszcze dokładniej o której najczęściej następuje ta zmyłka z rana ( ucieczka azjatów z pozycji i bardzo wczesna Europa ( frankfurt ewentualnie początek sesji Londyn ).
Dziękuję za uwagę. Przyjrzę się temu dokładniej.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Ja przetrwałem już prawie 80 stron, mam nadzieje, że później będzie coś bardziej konkretnego. FTI pisze, że AT nie można prognozować bo nikt nie przewidzi przyszłości, ale jednocześnie pisze czasami o technice i przyznam, że trochę to wszystko dezorientuje. Wątek ma ponad 2000 stron :shock: Jak się okaże, że nic więcej nie powie to porażka.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

brother pisze:Ja przetrwałem już prawie 80 stron, mam nadzieje, że później będzie coś bardziej konkretnego. FTI pisze, że AT nie można prognozować bo nikt nie przewidzi przyszłości,...
Panowie, o jakim wątku piszecie? Można linka?

pozdrawiam
The irresistible force met the immovable object

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Na 18 stronie doszedłem do wniosku, że co miał wartościowego do napisania, to napisał na początku. Dalej to już się chyba czat zrobił...

MyFXbook padł. Jak wstanie to zrobię ładny stejtment z pierwszymi wnioskami.

ODPOWIEDZ