Cześć,
jak w tytule. Szukam brokera w którym będę mógł otwierać pozycje na surowcach. Interesuje mnie głównie żywność - kukurydza. Trochę mi się śpieszy więc fajnie by było gdyby był to broker w którym nie trzeba długo czekać na aktywacje konta. Najlepiej gdyby dało się pominąć kurierów, umowy, notariuszy (!!) a wszystko załatwić przy pomocy skanera w ciągu 48h.
Jakieś propozycje?
PS: depozyt początkowy też najlepiej nie w okolicach 10,000$ tylko coś mniejszego. Potrzebuje tego brokera na otwarcie dosłownie jednej pozycji.
[SZUKAM] Broker z surowcami (żywność)
- Good Will Hunting
- Pasjonat
[SZUKAM] Broker z surowcami (żywność)
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
Np. nielubiany tu XTB:
Jednak procedura otwarcia konta zawiera posrednictwo kuriera, chyba że przyjdziesz do nich do biura. Minimalny depozyt bodajże 3000 zł.CORN Instrument, którego cena oparta jest na wartości rynkowej buszla kukurydzy z dostawą w terminie 2 lub 3 miesięcy
Cena 100 buszli kukurydzy * 500 USD
Chicago Mercantile Exchange (CBOT)
1:35 - 13:00 oraz 16:35 -20:15
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Właśnie interesuje mnie coś innego niż XTB
. Procedura związana z otwarciem konta jest dla mnie ważniejsza niż minimalny depozyt. Pieniądze to tam spoko, można wpłacić, wypłacić, żaden problem. Byleby mieć konto jak najszybciej.

Tylko kukurydza? FxPro ją ma, dodatkowo pszenicę i soję, czyli te podstawowe towary żywnościowe. Konto otworzysz w kilka h jak masz jakiś rachunek nie starszy niż 6 miesięcy. Wpłata w zależności od metody, nawet kilka minut.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Głównie kukurydza i pszenica mnie interesuje. Pozycję na soi już mam otwartą. Chciałbym otworzyć nowe konto z myślą właśnie o kukurydzy, pszenicy i ewentualnie o ryżu żeby trochę mocniej lewarować pozycje od nowego roku. W FxPro może być problem z rachunkiem bo nie bardzo je płacę. Telefon mam na kartę, a mieszkanie wynajmuję. W domu rachunki przychodzą na rodziców więc lipa raczej. Jakiś przykład rachunku który 19-letni student może mieć?
Dodano po 2 minutach:
W sumie przecież mogę założyć na mamę
. Dzięki raposo. Dałem Ci pochwałę za pomoc tutaj i za ogół działalności w tym dziale. Należy się myslę.
Dodano po 2 minutach:
W sumie przecież mogę założyć na mamę

W FxPro ryżu nie ma.
Albo założyć na zaufaną osobę, jak już napisałeś...
Tylko wtedy pamiętaj, że wpłata musi wyjść z konta/karty należącej do tej samej osoby co rachunek u brokera.
Dzięki za pochwałę.
Wyciąg bankowy (nie z internetu) lub potwierdzenie otwarcia konta w banku (wystawiają to bezpłatnie).Good Will Hunting pisze:Jakiś przykład rachunku który 19-letni student może mieć?
Albo założyć na zaufaną osobę, jak już napisałeś...

Tylko wtedy pamiętaj, że wpłata musi wyjść z konta/karty należącej do tej samej osoby co rachunek u brokera.
Dzięki za pochwałę.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- candleelephants2
- Gaduła
- Good Will Hunting
- Pasjonat
@GWH
Ryż i pszenicę masz na pewno w BossaFX. Konto otworzysz "od ręki" (dojdzie czas przelewu) w dowolnym domu maklerskim BOŚ Banku. Jak mieszkasz w jakimś większym mieście, to pewnie mają tam swój oddział. Mapkę znajdziesz tutaj
Oddziały DM BOŚ SA.
W GO4X jest więcej dostępnych "towarów spożywczych", ale od ręki otworzysz konto chyba tylko w Warszawie.
Ryż i pszenicę masz na pewno w BossaFX. Konto otworzysz "od ręki" (dojdzie czas przelewu) w dowolnym domu maklerskim BOŚ Banku. Jak mieszkasz w jakimś większym mieście, to pewnie mają tam swój oddział. Mapkę znajdziesz tutaj

W GO4X jest więcej dostępnych "towarów spożywczych", ale od ręki otworzysz konto chyba tylko w Warszawie.