INR-Rupia Indie,CNY- Yuan//azjan// Chiny

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

samemu radze ocenić czy to dobrze czy żle
Mnie chodziło tylko o bezpośredni handel na rynku międzybankowym oraz walutą.
W Indiach jest własność prywatna ,nie akcyjna czy inna...
Ludzie inwestują swoje kapitały więc są odpowiedzialni....Gospodarka jest oparta na prawdziwym kapitale ,a nie fikcyjnym...
Reasumując ryzyko jest,można go jednak ograniczyć...
Wydaje mi się że prędzej czy póżniej... może być tak płynna jak Euro...

Pozdrawiam.

Dodano po 17 minutach:

PS temat jest o tyle ciekawy że w dużych kryzysach INR zachowuje się wyjątkowo stabilnie...
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

to jest diagnoza kolejnego swiatowego konfliktu, niekoniecznie ekonomicznego.
Brakuje jeszcze presji medialnej wew Chin jak za czasow dojscia faszystow do wladzy, szczegolnie ze lwia czesc chinczykow jest biedna. Wystarczy im pokazac kierunek.

Dodano po 5 minutach:

to bedzie nowy lad podzielony na 3 strefy:

Chinska, Indyjska i Brazylijska, zbyt egzotycznie? Nie sądzę :cry:
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Mighty Baz pisze:to jest diagnoza kolejnego swiatowego konfliktu, niekoniecznie ekonomicznego.
jaki konflikt.. jak dla mnie realizacja zysków.. dosadnie mozna by powiedzieć, że A.G. sprzedał Chinom USA i otworzył dojście do UE 8) ..pytanie co z tego miał.. i czy miał.. czy od to poczuwał się do roli architekta.. a może nie chciał.. i tak wyszło? Artykuł bardzo ciekawy.. zwłaszcza, że mało pokazuje się realny i namacalny wpływ Chin.. i ich możliwości
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

reptile pisze:
Mighty Baz pisze:to jest diagnoza kolejnego swiatowego konfliktu, niekoniecznie ekonomicznego.
jaki konflikt.. jak dla mnie realizacja zysków..
tutaj masz nowy trend w mediach...juz nie piszemy o islamskich niedobrych misiach, tylko o hegemonistycznych Chinach, ze nisza światowa gospodarke, samo wcielone ZUO...coraz wiecej jest takich publikacji, dla mnie jest to sygnal dla legitymizacji bardziej zakrojonych dzialan wymierzonych w Państwo Środka
DAYTRADER

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

Mighty Baz pisze: tutaj masz nowy trend w mediach...juz nie piszemy o islamskich niedobrych misiach, tylko o hegemonistycznych Chinach, ze nisza światowa gospodarke, samo wcielone ZUO...coraz wiecej jest takich publikacji, dla mnie jest to sygnal dla legitymizacji bardziej zakrojonych dzialan wymierzonych w Państwo Środka
Chińczycy to bardzo wytrawni gracze
nie zrobią nic co by mogło by im zaszkodzić
najwyżej zaczekają
aż UE samo przyjdzie na kolanach
pamiętać także nalezy o tym że oni z GB maja stare porachunki z XIX wieku kiedy to Brytyjczycy zepchnęli ich w marazm kulturowo gospodarczy
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Do Londonow to nie wiem, ale napewno nienawidzą Japończyków, byłem w szoku gdy w Shanghaju trafilem do hotelowej restauracji. Sa zawsze trzy sale: dla Chinczykow, Japonczykow i Koreanczykow...później tłumacz nam wyjasnil dlaczego tak jest prawie w kazdym szanujacym sie hotelu...
DAYTRADER

zz
Maniak
Maniak

Tak jak kiedyś pisałem fundusze np. hedge są bardzo aktywne w Brazylii, Rosji, Indii i Chin
Koniec dekady BRIC: rekordowe odpływy funduszy i wolniejszy wzrost
W minionej dekadzie fundusze inwestycyjne wpompowały prawie 70 mld dol. do Brazylii, Rosji, Indii i Chin. Tamtejsze akcje wzrosły ponad cztery razy więcej niż indeks Standard & Poor’s 500 a ich gospodarki rozwijały się czterokrotnie szybciej niż w Ameryce.

Obecnie jednak bank Goldman Sachs, który ukuł termin BRIC, twierdzi, że dla największych rynków wschodzących najlepsze czasy się już skończyły.
Lecz znowu wrócą cytuję///
Na rynkach wschodzących oczekujemy pogorszenia sytuacji, zanim nastąpi polepszenie – stwierdził Michael Shaoul, prezes firmy Marketfield Asset Management z Nowego Jorku, ///

http://biznes.onet.pl/koniec-dekady-bri ... news-detal

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

zz
Maniak
Maniak

A propopos dyskusji w czasówkach..
Proponuję dyskusję // plus argumenty ..//jak uważacie ile Yuan jest niedowartościowany ?.

Pozdrawiam.

Dodano po 9 minutach:

PS są jakieś kontrakty na Yuana,są gdzieś wykresy?
Co to oznacza San Juan Basin Royalty Trust Co (SJT)
-NYSE ?.

Dobrze by było abyśmy sobie ten temat przybliżyli/

Dodano po 4 minutach:

http://wyborcza.biz/Waluty/1,111132,112 ... _tron.html

Awatar użytkownika
mohertrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mohertrader »

ODPOWIEDZ