Umowa z brokerem - uwaga na haki, i haczyki, klauzule

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Umowa z brokerem - uwaga na haki, i haczyki, klauzule

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

Próbuję zainicjować temat dla zielonych traderów dot. zawierania umowy z brokerem. Sam nie mam jeszcze takiego doświadczenia, ale może inni koledzy
( traderzy przez duże "T" ) podpowiedzą z własnego doświadczenia jakie haki i haczyki zastawiają w umowach brokerzy i na co w szczególnosci zwrócić uwagę. Niewykluczone, że mieli również do czynienia z niedozwolonymi klauzulami w umowach.
Dziękuję i pozdrawiam.

Cesarz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cesarz »

Co prawda traderem przez duże T nie jestem, ale sugeruje zwrócić uwagę którego dnia jest naliczany weekendowy (potrójny) swap. Wbrew pozorom wcale nie musi to być piątek :)

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Wybierz brokera STP lub ECN ,bo wtedy nie grasz przeciwko brokerowi. A po drugie przed wyborem spójrz na czarną listę brokerów :) Pozdrawiam

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

ridera pisze:spójrz na czarną listę brokerów
Czy poza tą na forum jest jeszcze jakaś?

Dodano po 16 minutach:

Jak to jest?- broker nie ma zgody KNF na działalność a mimo to działa? .Ostatnio co otwieram jakąś stronę to bombardują reklamy plus500.
Dziękuję i pozdrawiam.

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Czy poza tą na forum jest jeszcze jakaś?
Nie mam teraz czasu tego szukać ,ale jest taka lista ogólna w internecie,jest tam np. plus500
Mówię ,najlepiej daruj sobie MM jeśli nastawiasz się już na zarabianie pieniędzy ,chodzi o większe sumy,bo jak chcesz się uczyć to MM może być.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

z doswiadczenia wiem ze wielu (jak nie wszystkie) brokerow ma tak doskonale stworzone umowy przez swoich prawnikow ze moga sie wybronic z praktycznie kazdej sytuacji. chocby, co czesto wazne dla Market Makerow, mozliwosc zmakniecia rachunku bez podawania przyczyn.

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

ridera pisze:,bo jak chcesz się uczyć to MM może być.
Tylko to na razie.
bartek1916 pisze:co czesto wazne dla Market Makerow, mozliwosc zmakniecia rachunku bez podawania przyczyn.
Np jak ktoś zacznie zarabiać....
Dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Fx_boy pisze:Np jak ktoś zacznie zarabiać....
dokladnie. wiec nie ma duzych szans na obrone w sytuacjach konfliktowych.

jak dla mnie to wazna jest tabela oplat i prowizji. w tym przypadku czesto jest zaskoczenie. przy niektorych brokerach np oplata za brak transakcji w danym okresie albo dodatkowa prowizja ponizej okreslonej wielkosci transakcji. dodatkowo punkty swap...

ODPOWIEDZ