pittn pisze:Ale kolego to w/g mnie to już wyższa szkoła (platforma w komórce) .
To jest najzwyklejszy standard w obecnych czasach więc nie wiem o jakiej wyższej szkole mówisz...
y1m4 pisze:No właśnie nie wiem sam jak to ma wyglądać, bo mam studia, pracę, dziewczynę, trochę innych obowiązków, zajmuję się też innymi rzeczami w sieci... i jak dołóżę do tego Forex (obciążenie psychologiczne), to może być ciężko.
Takie lamentowanie od razu sprawia, że muszę zadać pytanie - ktoś Cię zmusza byś grał na Forexie?

Za dużo teoretyzujesz i martwisz się na zapas zamiast zacząć zgłębiać wiedzę i pracować. Samo nic nie przyjdzie. Jak pisałem wcześniej, są strategie długoterminowe i inwestorzy, którzy zaglądają do wykresów raz dziennie na kilkanaście minut i to wieczorem (Bill Williams tak robi(ł), którego wskaźniki macie w standardzie w każdym MT4). Są zlecenia oczekujące, można monitorować sytuację na bieżąco za pomocą telefonu (nie analizować)... W obecnych czasach możliwości są niemal nieograniczone. To kiedyś ludzie musieli sobie sami świeczki na papierze rysować, a teraz nie wiem nad czym się tu zastanawiać...