Pytanie początkującego :-)

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

raposo pisze:
Good Will Hunting pisze:Nie pytaj jak bardzo elastyczny jest forex dla Ciebie, spytaj jak ty jesteś elastyczny dla forexu.
A co ja innego napisałem...? :D
.
To samo, ja po prostu treść Twojego posta wrzuciłem w takie małe nawiązane do JFK i jego "Nie pytaj co twój kraj może zrobić dla Ciebie, zapytaj co ty możesz zrobić dla swojego kraju" :wink:
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

pittn pisze:Ale kolego to w/g mnie to już wyższa szkoła (platforma w komórce) .
To jest najzwyklejszy standard w obecnych czasach więc nie wiem o jakiej wyższej szkole mówisz... ;)
y1m4 pisze:No właśnie nie wiem sam jak to ma wyglądać, bo mam studia, pracę, dziewczynę, trochę innych obowiązków, zajmuję się też innymi rzeczami w sieci... i jak dołóżę do tego Forex (obciążenie psychologiczne), to może być ciężko.
Takie lamentowanie od razu sprawia, że muszę zadać pytanie - ktoś Cię zmusza byś grał na Forexie? :D
Za dużo teoretyzujesz i martwisz się na zapas zamiast zacząć zgłębiać wiedzę i pracować. Samo nic nie przyjdzie. Jak pisałem wcześniej, są strategie długoterminowe i inwestorzy, którzy zaglądają do wykresów raz dziennie na kilkanaście minut i to wieczorem (Bill Williams tak robi(ł), którego wskaźniki macie w standardzie w każdym MT4). Są zlecenia oczekujące, można monitorować sytuację na bieżąco za pomocą telefonu (nie analizować)... W obecnych czasach możliwości są niemal nieograniczone. To kiedyś ludzie musieli sobie sami świeczki na papierze rysować, a teraz nie wiem nad czym się tu zastanawiać...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
pittn
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pittn »

raposo

Ty jestes na mnie jakiś cięty . Zobacz to jest newbie . Zaczyna mieć przygode jakaś głębsza na forexie . Piszac , że platforma w komórce to wyzsza szkoła jazdy , miałem na myśli objęcie jakiegoś planu , stylu gry , strategii.

Platforma w komorce to dopiero przy jakims PLUSOWYM DEPO ;p .

Najpierw kolego y1m4 proponuje założyć konto demo np. ja gram na ALPARI
(jak nie miałes kontaktu z FX to broń Boże zadnych realnych pieniążków) , następnie obrać sposób gry (jest tego na forum ogrom) poczytaj journale , troche Ci zejdzie ale będą profity uwierz mi . Dopiero po takiej drodze po kilku miesiącach dodatniego depo pomyśl o realnym koncie.

Daje Ci rady jako nowicjusz z jakimś tam zapleczem na demo .

Następne co mnie martwi to , teorie wielu wyjadaczy FX o koncie REAL . Mówią o realnym koncie jak o zupełnie innej bajce.

Jak ten miesiac zrobie na + depo w lutym robie real . I wtedy będe mógł sie na ten temat coś wypowiedzieć.

Podsumowując drogi kolego
y1m4 :

+ Lektura (e-book o podstawach . Słowniczek FX musisz mieć w jednym paluszku bo na forum sie pisze skrótami bardzo często)
+ Obranie systemu jaki CI pasuje
+ Na początek konto demo
+ Żelazne trzymanie się zasad systemu
+ Pełne opanowanie

pozdro
Pietia

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

pittn pisze:raposo

Ty jestes na mnie jakiś cięty .
Nie jestem na nikogo cięty ale mam inne poglądy... Jeśli poczułeś się urażony to wybacz :).
Nie zamierzam też wskazywać drogi początkującemu, bo o tym są już inne tematy podwieszone w tym dziale ale jeśli chodzi o zadane pytanie czyli czy da się grać na FX nie mając całego dnia wolnego to odpowiedź brzmi - jak najbardziej ;). Nauka i wybór brokera to już zupełnie osobna kwestia.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
pittn
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pittn »

raposo

spokojnie nie poczułem się urażony .

y1m4 - powodzonka .
Obrazek

ODPOWIEDZ