Ja osobiście nie znam nikogo kto zarabiałby na DT na akcjach amerykańskich- zawsze możemy się poznać:)
Wracając do tematu, fibo, opór lub wsparcie wolę sam narysować. Chcę tylko włączać te narzędzia z klawiatury.
Dostałem @ aktywacyjny z MBT więc jak się stoki odpalą we wtorek to zasiadam i chcę zobaczyć jak działa l2. Platformę zainstalowałem, chodzi szybciej niż saxo jednak obsługi z klawiatury nie widzę. Wiem, że fx to OTC. Dlatego chcę sprawdzić czy jest jakaś korelacja między sajzami a ceną/trendem. Bo jak zobaczę, że UBS albo Godman jest na bidach to walę w ofery po markecie, potem wystawiam się na oferach zgarniając kika centów. Sam wiesz o co chodzi. Taki mam styl tradingu. Dlatego kurewsko ważna jest szybkość.
Kilka ptań początkującego
Level 2 u ECN'ów jest tylko w zakresie płynności oferowanej/kumulowanej przez brokera. Jak chcesz mieć podgląd do full MD na FX to trzeba ze świnką skarbonką uśmiechnąć się np. do Reutersa.

Takiej możliwości na żadnej FX'owej platformie nie widziałem jednak nie wiem co za problem jest kliknąć na ikonkę narzędzia u góry skoro tu cenne sekundy nie odgrywają większej roli...ascomont pisze:Wracając do tematu, fibo, opór lub wsparcie wolę sam narysować. Chcę tylko włączać te narzędzia z klawiatury.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
To mam rozumieć to tak, że jeżeli na bidach jest "więcej" niż na oferach, to nie koniecznie dobrze jest być na longu.
Jakie warunki ma Reuters? Możesz mi jakiegoś linka podesłać do tej platformy. Coś mi ich strona nie działa teraz.
Za Bloomberg trzeba zapłacić za pierwszy rok z góry więc może u nich podobnie jest.
Tu na forum jest tyle materiału, strategi itp, że nie sposób tego szybko ogarnąć. No i jak wiadomo market się zmienia cały czas, systemy muszą za nim podążać. Dlatego chętnie bym usiadł z kimś przed kompem kto żyje z fx a nie z prowadzenia szkoleń czy pisaniu książek.
Jakie warunki ma Reuters? Możesz mi jakiegoś linka podesłać do tej platformy. Coś mi ich strona nie działa teraz.
Za Bloomberg trzeba zapłacić za pierwszy rok z góry więc może u nich podobnie jest.
Tu na forum jest tyle materiału, strategi itp, że nie sposób tego szybko ogarnąć. No i jak wiadomo market się zmienia cały czas, systemy muszą za nim podążać. Dlatego chętnie bym usiadł z kimś przed kompem kto żyje z fx a nie z prowadzenia szkoleń czy pisaniu książek.
Jak będzie działać to sprawdź. Święta są...ascomont pisze:Jakie warunki ma Reuters? Możesz mi jakiegoś linka podesłać do tej platformy. Coś mi ich strona nie działa teraz.

Ale z tego co pamiętam Reuters na licencje miesięczne.
Zdobywanie wiedzy to proces długotrwałyascomont pisze:Tu na forum jest tyle materiału, strategi itp, że nie sposób tego szybko ogarnąć.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Ja znam osobiscie kilka osob, ktorzy zarabiaja na DT na akcjach amerykanskich.ascomont pisze:Ja osobiście nie znam nikogo kto zarabiałby na DT na akcjach amerykańskich- zawsze możemy się poznać
Wracając do tematu, fibo, opór lub wsparcie wolę sam narysować. Chcę tylko włączać te narzędzia z klawiatury.
Dostałem @ aktywacyjny z MBT więc jak się stoki odpalą we wtorek to zasiadam i chcę zobaczyć jak działa l2. Platformę zainstalowałem, chodzi szybciej niż saxo jednak obsługi z klawiatury nie widzę. Wiem, że fx to OTC. Dlatego chcę sprawdzić czy jest jakaś korelacja między sajzami a ceną/trendem. Bo jak zobaczę, że UBS albo Godman jest na bidach to walę w ofery po markecie, potem wystawiam się na oferach zgarniając kika centów. Sam wiesz o co chodzi. Taki mam styl tradingu. Dlatego kurewsko ważna jest szybkość.
Sam tez kiedys gralem podobna do Ciebie strategia (follow-the-leader) i z doswiadczenia powiem Ci, ze TradeStation nadaje sie do tego duzo lepiej niz MBT.
Co do forexu to tak jak raposo napisal wczesniej market depth jest tylko dla danego brokera i nie zobaczysz zlecen goldmanow - przy akcjach mozesz nasladowac glownych graczy - na forex juz tego nie zrobisz. Jesli czujesz sie lepiej na bardziej regulowanych rynkach to sprobuj futures na CME (np futures na dollar index etc)