Walka z trendem :::::::: Tygodniowe Analizy ::::::::::::

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krzysiu89 »

niby racja zgodze sie z Toba w 100% ;) no trudno na przyszlosc bede wiedzial ;) teraz nie pozostalo nic innego tylko czekac ;)

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

czyzby na GBP/NZD powstala formacja glowy i ramienia ?? ;) szybka analiza ;) i szybkie wypowiedzi poprosze ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

Kupujemy Złoto ;) utworzyla nam sie piekna formacja i teraz powinny byc niezle wzrosty ;) tylko do jakiego poziomu ;P ? ustawiam sobie stopa na pierwszym oporze narazie ;)

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

Po ciezkim dla mnie tygodniu przyszedl czas swiat... gdzie spokojnie usiadlem do wykresów i zaczynam analizować gdyz w domu harmider zwiazany ze sprzataniem i szykowaniem wigilijnego stolu (chowam sie w tym czasie w swoim pokoju i przeczekuje kiedy ta burza ustanie) ;)
Jak narazie przeanalizowalem walute od ktorej sie nie moge oderwac czyli GBP/ZND ktora siedzi w trendzie i zrobila drugie dno... odbijajac sie przy tym od kilku wsparć.... ;) mysle ze przeczekam az utworzy sie z niedzieli na poniedzialek swieczka ktora uformuje sytuacje i pozwoli zakupic perełke ;) cena na buy to 2.02585 a profit na kolejnych oporach i bezpiecznie na 2.05525

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Nie ma sensu walczyć z trendem. Lepiej się podłączyć do ruchu :569:

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

no ok ale tak jak wspominam wsparcia sa wyrazne ;) i daje mozliwosci do wzrostow ;)

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Krzysiu89 pisze:Kupujemy Złoto
Jak rozumiem, ponadjednoprocentowy spadek ceny wkalkulowany był w transakcję? Trzymasz dalej? Jakie minimum dopuszczasz?

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

nie, tu byl moj blad na ktorym stracilem sporo kasy ... przeanalizowalem to i stwierdzam ze raczej opory od ktorych sie odbila i nie dala rady sie przebic sugeruja na spadki i to ponad 1%... do następnych wsparc... jak dobrze widze utworzyla sie jeszcze gwiazdka ktora wlasnie sugeruje pikowanie w dół na długim terminie 1D,
czekam na opinie.
Dzieki ;)

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Pytałem, bo zasugerowałem się tą analizą:
http://www.xtb.pl/strefa-analityczna/puls-rynku/262174
i też kupiłem przy ~1625, na szczęście na demo; nie dowierzam aż tak długoterminowych prognozom ;-) Zamknąłem ze stratą 20% kapitału.

Twoje zagranie było na realu?

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

tak niestety w realu... nie sugeruje ze funkcja harmoniczna tu nie powstanie bo wszystko tez wskazuje na to ze moze isc w gore... to co spadlo to nic wielkiego na D1 ... zawsze moga byc teraz wieksze zwyzki... ale ma silne opory do przebicia i nie latwo bedzie pojsc w gore... jezeli to przebije to mozna kupowac na cenie ok. 1653 jezeli nie to sell na cenie ok. 1590... mam nadzieje ze wypowiedza sie tu tez bardziej doswiadczeni gracze... i podpowiedza co bedzie najlepsze... no i poczekajmy na rozwoj sytuacji w poniedzialek

ODPOWIEDZ