EUR/USD wątek V

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
rdx130
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rdx130 »

Moim zdaniem brak euforii pokazuje, że inwestorzy nie wierzą w te środki na 1%. Docelowo widzę 1,2794 USD (poziom Fibo ostatniego kanału). tzn taki poziom widzę przy kursach, które dostarcza mój broker. A każdy broker ma innych dostawców. Swoją drogą orientujecie się kto to jest dokładnie? Bo każdy mówi "międzynarodowy bank"...

To mój pierwszy post także witam wszystkich! :)

Dodano po 4 minutach:
rdx130 pisze:Moim zdaniem brak euforii pokazuje, że inwestorzy nie wierzą w te środki na 1%. Docelowo widzę 1,2794 USD (poziom Fibo ostatniego kanału). tzn taki poziom widzę przy kursach, które dostarcza mój broker. A każdy broker ma innych dostawców. Swoją drogą orientujecie się kto to jest dokładnie? Bo każdy mówi "międzynarodowy bank"...

To mój pierwszy post także witam wszystkich! :)
Pisałem o tym kanale, z którego było wybicie we wtorek :)

Trepifajksel
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Trepifajksel »

Sytuacja się nie zmienia. Kanał korekcyjny. Na 1D fajnie to widac. Jesli jeszcze raz uderzą w dolna linie kanału to pewnie wyjda dołem. Ale jestesmy na poziomie celu RGR wiec roznie moze byc. Generalnie obstawiam shorty ale czekam az wyjdą dołem (liczy sie cena zamkniecia) Cel to 2570 albo wczesniejszy 2810. Z tego przedzialu spodziewam sie wiekszej korekty w gore
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

rdx130
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rdx130 »

Trepifajksel pisze:Sytuacja się nie zmienia. Kanał korekcyjny. Na 1D fajnie to widac. Jesli jeszcze raz uderzą w dolna linie kanału to pewnie wyjda dołem. Ale jestesmy na poziomie celu RGR wiec roznie moze byc. Generalnie obstawiam shorty ale czekam az wyjdą dołem (liczy sie cena zamkniecia) Cel to 2570 albo wczesniejszy 2810. Z tego przedzialu spodziewam sie wiekszej korekty w gore
Na jakim interwale masz RGR bo nie mogę znaleźć? :)

2862 może być solidnym wsparciem najpierw (minima z przed stycznia), ale jak deprecha złapie inwestorów to do Twojego 2810 szybko zleci. Masz racje o 2570 - fibo + wsparcie z sierpnia 2010. Możemy tutaj się zatrzymać.

Trepifajksel
Stały bywalec
Stały bywalec

RGR 1D
Ostatnio zmieniony 21 gru 2011, 23:43 przez Trepifajksel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
valerka
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: valerka »

malutki pomysł.. dosyć spekulacyjnie, ale jakby nie patrzeć nie wiele brakuje ( choć na rynku wiele albo mało to rzecz względna)

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

valerka pisze:malutki pomysł.. dosyć spekulacyjnie, ale jakby nie patrzeć nie wiele brakuje ( choć na rynku wiele albo mało to rzecz względna)
Sprytnie czemu nie :!:
Kolejny ruch to dokończenie budowy formacji procy down
A potem ............. :evilbat:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Trepifajksel
Stały bywalec
Stały bywalec

Jak w szwajcarskim zegarku...

donvito
Bywalec
Bywalec

eur/usd

Nieprzeczytany post autor: donvito »

ja myślę tak każdy może myśleć inaczej

Dodano po 2 godzinach 47 minutach:

Jeszcze ta opcja może być
czekamy na rozwój sytuacji

Dodano po 14 godzinach 14 minutach:

no chyba temat się wyjaśnił

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

wariant na H4. Istnieje podobny dla D1

Wielki szacunek dla DONVITO

ODPOWIEDZ