ktoś to wywalił....
RMF podało że polska wspomoże U.E i MFW o 6- 10 mld E.....
Polski bogaty ... emeryt który ma 500-100 zł wspomoże biednego ... emeryta Greckiego który ma ok. 4000 zł miesięcznie oraz biednego bezrobotnego z granicy Niemiecko Duńskiej który ma 10 000 zł miesięcznie przez cztery lata.../// wiem to na pewno...///... ,jeżeli gdzieś to znajdę to wrzucę....
Pozdrawiam.
Dodano po 11 minutach:
http://praca.gazetaprawna.pl/porady/121 ... tnych.html
Zasiłek dla bezrobotnych w Danii można otrzymywać nawet przez cztery lata. Jego wysokość zależy od wysokości ostatniej pensji.
Publikacja: 28 marca 2008, 03:00 Aktualizacja: 16 kwietnia 2008, 13:44
Tagi:
bezrobocie
świadczenia
+
Poleć znajomemu
-
A
A
A
+
zobacz e-wydanie
z którego pochodzi artykuł
Komentarze
1
Wysokość zasiłku dla bezrobotnych w Danii zależy od ostatniego wynagrodzenia i może się równać 90 proc. tej wartości. Maksymalna stawka zasiłku to 641 koron duńskich (DKK) za dzień dla beneficjenta,
Każdy może sobie policzyć 641 koron razy jeden dzień.....
Pozdrawiam.
Dodano po 10 minutach:
http://finanse.wp.pl/kat,102634,title,S ... omosc.html
Dodano po 4 minutach:
Ps. znajomy dostawał ok. 15 000 tyś ddk.... miesięcznie...
Dodano po 8 minutach:
W poniedziałek rano minister finansów Jacek Rostowski poinformował, że Polska udzieli MFW pożyczki w wysokości rzędu 6 mld euro, a środki będą pochodziły z rezerw walutowych NBP. (PAP)
http://www.obserwatorfinansowy.pl/2011/ ... ecznik-mf/
Przyszłość Euro (EUR)
Droga jest tylko jedna..,przez profesjonalne zarządzanie pieniędzmi,przez profesjonalne fundusze hedge...pawelklos pisze:Dalej mi się nie chce wymieniać.
Co musimy zrobić ZZ aby dorównać tym krajom chociaż w 5%?
Tak działają BC,tak działają dobre banki,tak działają fundusze hedge..
Mamy niby wolny rynek w którym instytucje finansowe i hedge mają wszystko ,a my nie mamy do tej pory NIC..

Pozdrawiam.
Dodano po 2 minutach:
PS niejako na potwierdzenie,dostałem telefon że banki i fundusze poprzez banki brały z EBC pożyczkę na 1 % i kupują papiery w Euro na 6-7 %....

Proste działanie ..prawda?.A co ty możesz zrobić?.
One tak działają już od 1960 roku i z tego się bierze ich bogactwo....
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Matki Polskich banków robią to na pewno..// wiem na 100 %///pawelklos pisze:W takim razie rodzi się pytanie - dlaczego Polskie banki nie mogą robić tego samego?
Dlaczego nasze nie?.
Nie ma fachowców// ,a ci co byli to ich tępiono..///.Prawnie dla nas to jest niemożliwe,nie jestem pewien lecz chyba dla instytucji z Polski też jest to chyba zabronione // pośrednio lub bezpośrednio..//
Dlaczego?.Myślę dlatego aby mieć z nas niewolników...,zwróć uwagę że w biednej Angoli byłej koloni Portugalskiej fundusze te działają bardzo prężnie i pomału wykupują dawnego kolonizatora...

Tutaj myślę że jest problem...
Pozdrawiam.
- Mighty Baz
- Pasjonat
Fundusze hedge niestety dalej są przestępstwem...tez biorą, ale takie pozyczki nie sa na telefon...
Fundusze hedgingowe w Polsce
Ze względu na surowy charakter polskiego prawa finansowego w Polsce nie ma typowych funduszy hedgingowych.///
http://www.comperia.pl/fundusze-hedging ... -jest.html
Pozdrawiam.
- Mighty Baz
- Pasjonat
Miło,również z całym szacunkiem sprawdzałem to jest to przestępstwo i prawnie dopuszczalne w Polsce,.Oficjalnie jest to niemożliwe,może masz na myśli jakieś ruchy pod stołem...?..,wtedy to może i jest,lecz dalej będzie to niedostępne dla zwykłych inwestorów..Mighty Baz pisze:z calym szacunkiem,
Pozdrawiam.