Witam.
Może pokrótce nakreślę swoją przygodę z forexem. Przed zainwestowaniem realnych pieniędzy miesiąc poświęciłem na naukę na demie (Meta Trader 4). Doskonaliłem technikę skalpowania. Uczyłem się analizy technicznej (podstawy). Po wejściu z prawdziwymi pieniędzmi radzę sobie całkiem nie najgorzej (tzn. mój kapitał wynosi 2x wkładu własnego). Od startu z realnymi pieniędzmi minęły trzy tygodnie.
Zastanawiam się teraz nad poszerzeniem wiedzy odnośnie sposobu inwestowania, strategii itp. Przeczytałem do tej pory pozycje Surdela. Po głowie chodzi mi taki tytuł: "Analiza Techniczna" Murphego. Może jakieś trafniejsze pozycje zaproponujecie?
Pozdrawiam,
PrzemysławŁ
Książka dla (prawie) nowicjusza
Żadna książka na pewno Ci nie zaszkodzi, a czytaj takie pozycje, które Cię interesują i w jakim kierunku chcesz iść. "Analiza Techniczna" jest bardzo ogólna, taki rozbudowany i bardziej merytoryczny Surdel.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu