Walka z trendem :::::::: Tygodniowe Analizy ::::::::::::

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

Walka z trendem :::::::: Tygodniowe Analizy ::::::::::::

Nieprzeczytany post autor: Krzysiu89 »

Żeby nie robić bałaganu na Forum głównym postanowilem tu dawac tygodniowe analizy. W każdy weekend probuje wyciagnac jakies perełki z naszego pieknego rynku Forex ;) Jestem osobą która nie ma mega wiedzy o Forexie i ciagle sie uczy, moim systemem jest raczej tylko Price Action i nic po za tym... nie chce zadnych tutaj oscylatorów itp ;) Dlaczego tygodniowe analizy? Gdyż mi sie wydaje ze najlepiej sie wtedy walczy z samym soba czyli z psychika... cale dnie praktycznie nie ma mnie w domu wiec w weekendy szukam walut a w tygodniu wieczorami badz w dzien kiedy mam tylko czas zajrze na 10min zobaczyc co sie dzieje bez wiekszych reakcji gdyz odrazu ustawiam limity... mam nadzieje ze pomoge tu sobie i innym takze ;) postaram sie tu wrzucac wszystko co znajde a jak nie to przynajmniej wiekszosc... ;)

Zacznijmy od tego co najbardziej w tym tygodniu mnie zainteresuje to prawdopodobnie EUR/JPY ;)
Sytuacja wyglada ze uformowala sie swieczka ktora zmienia kierunek na polnoc i od poniedzialku mozna w to inwestowac.... i tu kieruje pytanie gdzie moze isc... mi sie wydaje ze moze zatrzymac sie na oporze który jest narysowany bo przed tym nie ma zadnych przeszkód po drodze i da sie niezle zarobic ;)

Druga opcja to USD/DKK
Wydaje sie ze odbija sie od oporu i tez formuje swieczke zmieniajaca kierunek tym razem na opcje sell... Da rade chyba nawet wiecej zarobic jak na euro i japonskim yenie ;)

I trzecia ostatnia opcja jak narazie na dzien dzisiejszy to EUR/CAD
Jest w ładnym tunelu trendu i chyba czas najwyzszy kupować ;)

Opinie te zle jak i te dobre mile widziane ale tylko od osob interesujace sie Price Action... Oscylatory i inne bzdety beda kasowane ;) Priv tez z checia odpisze i przedyskutuje przeciez o to w tym wszystkim chodzi ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Witaj,

Bardzo fajny pomysł, jednak brakuje mi tu bukietu głównych walut ;).

Na EUR JPY możliwe jest podwójne dno - "W" z zasięgiem 108.00. Jednak z jakimkolwiek kupowaniem poczekałbym do potwierdzenia, czyli przebicia 102.00, ewentualnie ryzykowna próba przy 100.00. Potem uwaga na kontynuację trendu przy 103.50 gdzie podaż wykipiała spadkiem 250 punktów. Na drodze do 108.00 mamy jeszcze zaporowe 107.00. Moim zdaniem jedyne co przemawia za trwalszym wzrostem i wspomnianym "W", to prawdopodobna realizacja zysków w okolicach poziomu 100.00. Jeśli wieści z rynku będą w miarę dobre, to może wywołać to lawinę popytu.

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

moim zdaniem dopiero problem do przebicia bedzie poziom ok. 104,500... tam sa dwa opory ktore moga namieszac ;) warto zaryzykowac teraz i wycofac sie na poziomie tych wlasnie oporow... bedzie tu mozliwy calkiem niezly zarobek ;) a reszta to sorki poprostu kozystam z IronFX gdzie jest pelno walut i to wlasnie wykozystuje... najwidoczniej nic nie widzialem w walutach ktore sa bardziej popularne ;)

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

Co do USDDKK, to poobserwuj cenę przed wejściem (wiem, że to niemożliwe w trakcie Twojego dnia, ale...), ponieważ jesteśmy raczej pomiędzy poziomami i rozstrzygnąć się to może w obydwie strony.

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

bardzo ciekawe przemyslenie... przeanalizuje to jeszcze dokladnie ;) dzieki za podpowiedz ;)

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

Trudno... decyzja zapadła i transakcja kupna nastąpi na EUR/JPY i EUR/CAD... moze bedzie krótki termin kupna badz na caly tydzien ;) bedziemy na bieżąco analizowac ;)

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

Jeżeli dzis o 23 zakonczy sie swieczka mniej wiecej w takiej postacji co jest teraz na EUR/CAD to moim zdaniem powinno sugerowac wzrosty na najblizsze dni... dobrze mysle ? ;>

Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawel2907 »

wg mnie myslisz dobrze ale wejscie jakies 120 -140 pips za wczesnie - klasyczny przykład zagrania na to co sie chce zobaczyc na wykresie a nie na to co w momencie otwierania pozycji na wykresie jest
Miej nadzieję na najlepsze, ale zawsze bądź gotów na najgorsze.

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

hmmm to znaczy? jaki moment wobec ciebie moze byc dobry na otwarcie pozycji?

Awatar użytkownika
pawel2907
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawel2907 »

1.34198 - sam tam wyznaczyles czerwoną linie od ktore cena wielokrotnie odbijala

ale zlecenie otworzyles w okolicach 1.3530 czyli 110 pips wczesniej bo tak bardzo chciales zobaczyc ze juz jest przy tej linii
Miej nadzieję na najlepsze, ale zawsze bądź gotów na najgorsze.

ODPOWIEDZ