Re: Zakładanie konta na platformie Oanda

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
95
33%
Poza paroma minusami są ok
92
32%
Przeciętny
60
21%
Mają wiele wad
16
5%
Stanowczo odradzam
28
10%

Liczba głosów: 291

QuinetiQ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: QuinetiQ »

Może ktoś mi wyjaśni, bo trochę się pogubiłem. Kupiłem USD/PLN po 3.2891 16 listopada. Zamknąłem trade 17.11. po 3.2977. Spread był wówczas 100 pipsów, minilot. Tuż przed zamknięciem go 'z palca' profit wskazywał + 26$, kiedy już zamknąłem okazało się, że jestem - 1$ (mniej więcej). Nie było w tym czasie żadnych gwałtownych skoków ceny. Wszystko jest pokazane na załączonym scereenie, który też nie bardzo pasuje do efektów tradu.

Czy to błąd Oandy, czy ja czegoś nie rozumiem?

Dodano po 14 minutach:

Powyższy post już nieaktualny. Włączyłem platformę przed chwilą i widzę, że OA sama naprawiła swój błąd. :D Balans jest taki, jak powinien, po uwzględnieniu wczorajszego tradu (+26$).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

hycel
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: hycel »

Krawiec pisze:
Pixpol pisze:Witam.

Szukałem na forum i nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. Co jak i gdzie mam zmienić w ustawieniach, by móc zalogować sie do konta demo MT4, bo jak na razie cały czas jest brak połączenia...

Dodam, że mam też konto na MT4 w AM i wszystko normalnie chodzi.
Mam podobny problem, odblokowałem te porty 444 i 443 w ustawieniach firewalla windowsa, mam NOD32. Wie ktoś jak rozwiązać ten problem?
Witam
Udało się komuś odpalić to MT4, ciągle brak połączenia. Inne chodzą ok.

raf1124
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raf1124 »

QuinetiQ pisze:Może ktoś mi wyjaśni, bo trochę się pogubiłem. Kupiłem USD/PLN po 3.2891 16 listopada. Zamknąłem trade 17.11. po 3.2977. Spread był wówczas 100 pipsów, minilot. Tuż przed zamknięciem go 'z palca' profit wskazywał + 26$, kiedy już zamknąłem okazało się, że jestem - 1$ (mniej więcej). Nie było w tym czasie żadnych gwałtownych skoków ceny. Wszystko jest pokazane na załączonym scereenie, który też nie bardzo pasuje do efektów tradu.

Czy to błąd Oandy, czy ja czegoś nie rozumiem?

Dodano po 14 minutach:

Powyższy post już nieaktualny. Włączyłem platformę przed chwilą i widzę, że OA sama naprawiła swój błąd. :D Balans jest taki, jak powinien, po uwzględnieniu wczorajszego tradu (+26$).

właśnie dlatego uciekłem z Oandy, bo rozszerzają spredy często i grubo :) zobacz na ich stronie czy w momencie zamknięcia pozycji nie rozszerzali spreadów - tam jest taka statystyka

deliryk
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: deliryk »

hycel pisze:
Krawiec pisze:

Szukałem na forum i nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. Co jak i gdzie mam zmienić w ustawieniach, by móc zalogować sie do konta demo MT4, bo jak na razie cały czas jest brak połączenia...

Mam podobny problem, odblokowałem te porty 444 i 443 w ustawieniach firewalla windowsa, mam NOD32. Wie ktoś jak rozwiązać ten problem?
Witam
Mialem taki problem, oto rozwiazanie:
na 99% wpisujecie po prostu bledne haslo. haslo do metatradera to nie to samo haslo co do konta na stronie internetowej- podawaliscie je gdy tworzyliscie konto/subkonto pod MT4. Jezeli go nie pamietacie, skontaktujcie sie z obsluga klienta przez live chata. po krotkiej weryfikacji czy ty to ty operator wygeneruje ci nowe haslo, ktore sobie zmienisz z poziomu MT4.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

W przypadku złego hasła, loginu, serwera powinien wyskakiwać komunikat "zły rachunek". Brak połączenia ma raczej inną przyczynę.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

QuinetiQ pisze:Dostaliście z Oandy prośbę o migrację do Europe division?
Widzicie w tym jakiś 'haczyk'?
Haczyk jest taki że w Oanda Europe nie można korzystać z PayPala i za każdą dyspozycję wycofania kapitału z konta broker nalicza chyba 20 USD. Do tego dochodzą zwykłe koszty przelewu.

polterge
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polterge »

bigben pisze:
QuinetiQ pisze:Dostaliście z Oandy prośbę o migrację do Europe division?
Widzicie w tym jakiś 'haczyk'?
Haczyk jest taki że w Oanda Europe nie można korzystać z PayPala i za każdą dyspozycję wycofania kapitału z konta broker nalicza chyba 20 USD. Do tego dochodzą zwykłe koszty przelewu.

Wycofanie poprzez przelew z karty nic nie kosztuje, ale wyplata z powrotem na kartę to maksymalnie 120% (albo 125%) wpłaconej kwoty.

Marius
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Marius »

hycel pisze:
Krawiec pisze:

Witam
Mam dokładnie ten sam problem "brak połączenia". Wie ktoś jak to rozwiązać?

indykirich$$$
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: indykirich$$$ »

WItam :) jak najlepiej przelać pieniądze na OANDĘ ? Za pomocą PayPala czy karty ?

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

mam troche nadwyżki z innych accountów, wczesniej tutaj nie mailem konta, jak ogólnie broker sie zachowuje? Bo zastanawiam sie poważnie, by odpalić kolejne konto.
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

ODPOWIEDZ