skalpowanie podczas daytradingu

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

hub.zan pisze:a mam jeszcze pytanie czy takie zagrywki z mojej strony..kupno i sprzedaz w ciągu 15 minut można uznać za skalpowanie..bo słyszałem że nie do konca..a jest to poprostu uczciwie zarobione pieniądze gdyz wyczułem trend??

a dlaczego skalp jest twoim zdaniem "nieuczciwy"? chodzi raczej o to, że jest nieopłacalny dla brokera u którego masz konto i wtedy zaczynają utrudniać ci grę i to oni są wtedy niewiarygodni, a nie ty.

Awatar użytkownika
muzyk1989
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: muzyk1989 »

broker to tłumaczy zapychaniem ich serwerów ilością zleceń, ale dla mnie ma to raczej inne przyczyny
Trade what You see, NOT what you expect.
Gram na H4.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

muzyk1989 pisze:broker to tłumaczy zapychaniem ich serwerów ilością zleceń, ale dla mnie ma to raczej inne przyczyny
muzyk wiem chodziło mi raczej o to, że hub.zan nazwał to nieuczciwym zarabianiem, jakby się oszukiwało, a przecież to tylko technika gry. Zresztą jak ktoś skalpuje i przegrywa to już im tak nie przeszkadza. Jak brokerowi to nie pasuje i robi problem to trzeba go zmienić taką mam opinię na ten temat.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

muzyk1989 pisze:broker to tłumaczy zapychaniem ich serwerów ilością zleceń, ale dla mnie ma to raczej inne przyczyny
To raczej jego problem, że ma lipne serwery ;). Standardowe skalpowanie manualne raczej nie ma na to wpływu, chyba, że broker mieści się w garażu.

Faktycznie serwery mogą zapychać automaty skalpujące, w dodatku takie które wysyłają np. 500 zapytań na minutę. Nie chodzi tu o same zawierane transakcje ale o ilość wysyłanych poleceń. I to jestem w stanie zrozumieć, bo wystarczy kilku takich klientów i robi się nieciekawie, a profit dla brokera z tego żaden.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

hub.zan
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: hub.zan »

mam pytanie: jakiego brokera moge jeszcze spróbować..który pozwoli mi na skalpowanie w granicach 20-30 pipsów..i żeby była platforma MT4....no i oczywiście wpłata minimalna nie większa niż te 2000-3000 zł....i jak u was jest z tym skalpowaniem?? naarzie na swoich kontach w xtb i boś nie zaczełem gry cały czas dopracowuje swoją taktyke:P ale chce wiedzieć...gdzie jeszcze mogę czegoś podobnego próbować?

Dodano po 4 minutach:

??

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

U każdego brokera :)
A tak na poważnie to żaden broker Ci nie powie czy będzie Ci pozwalał na to czy nie, więc my też Ci nie odpowiemy. Trzeba się po prostu o tym przekonać.
Solą życia jest kasa.

ODPOWIEDZ