"Zwolniłem 40 bankowców, którzy byli palantami"
Bob Diamond, szef brytyjskiego Barclays, zwolnił około 40 bankowców, którzy byli rozrzutni lub postępowali nieetycznie – donosi „The Guardian”.
Aroganci, którzy mimo kryzysu trwonią pieniądze firmy, a jednocześnie ordynują podwładnym zaciskanie pasa. Każdy zna takich menedżerów masę czy to z obecnej, czy z poprzedniej pracy. Najgorsza jest jednak bezsilność korporacyjnych dołów. Kadra kierownicza może sobie pozwolić na wszystko, a szeregowi pracownicy nie mogą nawet pisnąć… Tak jest w Polsce, tak jest w wielu innych krajach. Ale nie w grupie finansowej Barclays, której prezes wprowadza politykę „koniec palantów”, zniesmaczony ekscesami tych bankowców, którzy w niezwykle trudnym dla brytyjskiej gospodarki czasie nie liczą się z kasą lub są chamscy wobec kolegów z pracy.
- Zwolniłem 40 bankowców, którzy byli palantami, gwiazdorami, primadonnami i zachowywali się ostentacyjnie – mówi Bob Diamond.
http://praca.wp.pl/title,Zwolnilem-40-b ... caid=1d91f
Cieszę się że są normalne banki na wiecie ...
Barclays Bank zawsze stawiał na anty debilizm.....
Pamiętam że Wujo/// zwykły szary// bardzo SZARY...// INWESTOR miał w Barclays Bank jakieś... kilkanaście lat temu nie gorsze warunki niż największe banki na świecie...
Dokładnie z tego co pamiętam płacił na dłużnych ok. 20 funt prowizji....
A największe banki na świecie zawierające przez ten bank transakcje ...płaciły też 20 funt prowizji...
No...,tyle w temacie poważnej bankowości...
Pozdrawiam.
Dodano po 1 godzinach 43 minutach:
Proszę szczególnie zwrócić uwagę na to...
zz pisze:Najgorsza jest jednak bezsilność korporacyjnych dołów. Kadra kierownicza może sobie pozwolić na wszystko, a szeregowi pracownicy nie mogą nawet pisnąć… Tak jest w Polsce, tak jest w wielu innych krajach. Ale nie w grupie finansowej Barclays, której prezes wprowadza politykę „koniec palantów”
Nie chcę nikogo obrazić przez mój pobyt kilkuletni na forum...,uważam że w tym jednym zdaniu Tego poważnego bankowca jest kwintesencja mojego zapluwania się nad klawiatura....
Całe szczęście że w UK NIE szykanowano rzetelnych bankowców,a po
przykładzie Barclays Bank jest wprost przeciwnie...,po tym przykładzie to debilni bankowcy MUSZĄ się bać...
Pozdrawiam.