I znowu mam podobny problem, chciaż ten sprzed 3 tygodni rozwiązałem i aż do wczoraj było wszystko OK.
A było tak: ściągnąłem z Alpari minutówki UC i zaimportowałem do MT4 (wynik ponad 1.1 miliona wpisów, więc OK). Otworzyłem wykres offline na tych danych i w tym momenci MT4 zaczął coś przeokrutnie mieszać dyskiem (tak się tym zajął, że nawet ekranu nie mógł odświeżyć). Po chwili wyskoczył komunikat, że system rozszerza pamięć wirtualną, bo mu się resursy skończyły. Po dość długim czasie MT4 się wywalił. Więc uruchomiłem go jeszcze raz i sprawdziłem, czy zaimportowane jeszcze są. Były więc otworzyłem wykres offline M1, załadowałem do niego robota i na 8 miesiącach tego roku zrobiłem mu backtest. Mielił, mielił i wyrzucił, że nic nie zrobił

Na pełnych danych (bez określania dat) dokładnie to samo: żaden test się nie wykonał.
Co znowu spieprzyłem, albo co mogło się stać MT4? Jako lekarstwo reinstalacja MT4?
Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby niewolnicy.
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...