stategia/skrypt która pozwoli otworzyć kilka zleceń na raz

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

xspojlerx pisze:hmm... Ten który Ty podałeś? Bo ten co ja też tego samego autora i działa na różnych platformach.
Zgadza sie autor ten sam Andrzej Pierz, dlatego podalem Ci kod, natomiast skrypty podobne ale jeden jest bardziej rozbudowany (modyfikacje na wejsciu sl, tp itd..) dlatego napisalem czyjego autorstwa, bo pisales, ze dziala tylko pod FxPro a nie musi :wink:

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

bakubaq pisze:ze dziala tylko pod FxPro a nie musi
ten akurat musi ;) .... a napewno ja go nie mogę zmodyfikować ;) ....
owszem skrypt jest mojego autorstwa ale ja każdemu klientowi daje słowną gwarancję nieudostępniania publicznie kodów jeżeli On sam nie wyrazi na to zgody ....

ale zawsze mogę napisać nowy ;)

pozdrawiam
Andrzej Pierz
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Jak na razie ten który napisałeś dla kogoś z forum jest ok, testuję go i spełnia moje oczekiwania, jedyny problem jaki może wyniknąć to ten o którym personov, jednak to już chyba nie zależy od skryptu...
personov pisze:Przy małej płynności masz tylko lepiej, że cena może Ci sie w ciągu tych kilku sekund nie zmienić w drastyczny sposób.
No właśnie, dlatego rozważam używanie go tylko podczas małej płynności.

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

Pierz Andrzej pisze: ten akurat musi ;) .... a napewno ja go nie mogę zmodyfikować ;) ....
każdemu klientowi daje słowną gwarancję nieudostępniania publicznie kodów jeżeli On sam nie wyrazi na to zgody ....
Bravo za „zdrowe” podejście do klienta :clap:

Pisząc, że „skrypt działa tylko pod FxPro a nie musi” i podając wcześniej jego autora, miałem bardziej na myśli, że jeśli podpasuje xspojlerowix, to o ile zechce będzie wiedział do kogo zapukać bo
Pierz Andrzej pisze: zawsze mogę napisać nowy ;)

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

personov pisze:Nie da się. Testowałem szybkie otwieranie zleceń u różnych brokerów na różnych parach. Przeważnie jest to sekunda po sekundzie, czasem 2 sekundy różnicy między otwarciem pierwszego zlecenia a drugiego. A cena może sie wtedy zmienić 5x.
Rozwiązaniem jest floodowanie z wielu terminali jednocześnie.
Później ograniczeniem jest maksymalna liczba requestów z jednego IP.
Wtedy zaś rozwiązaniem jest korzystanie z wielu IP albo posiadanie wielu rachunków.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Rozwiązaniem jest floodowanie z wielu terminali jednocześnie.
Później ograniczeniem jest maksymalna liczba requestów z jednego IP.
Wtedy zaś rozwiązaniem jest korzystanie z wielu IP albo posiadanie wielu rachunków.
Tak. Znam to. Nawet stosuję :)
Ale to inna bajka.
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
murdock
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: murdock »

Spróbuj otworzyć kilka instancji MetaTradera (skopiuj folder do kilku różnych katalogów). Testowane.
Broker odpowiada na zlecenia natychmiastowo. To po prostu wada MT4, że nie jest wielowątkowy w składaniu zleceń.

W lato miałem to samo konto otwarte na dwu różnych kompach i zaraz po danych (slippage 5 pipsów) kliknąłem "zamknij" jednocześnie na dwóch komputerach. Pozycje weszły w tym samym czasie, więc jest to możliwe.

Dodano po 53 sekundach:

Z tym, że nie wiem, czy jest jakoś możliwe zrobienie tego jednym skryptem. Musiałbyś na każdej platformie odpalić po jednym skrypcie i tyle.

Awatar użytkownika
tarfue
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tarfue »

Nie wiem czy ma to jakiś sens bo jeszcze nie sprawdzałem ale na myśl przychodzi mi obsługa instrumentu i operacji z nim związanych w pojedynczym wątku w C# lub C++ Takie rozwiązanie nie miało by poślizgów. Może się myle ale ...

falwic
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: falwic »

jesli masz szybki niezagracony czysty komp i swieza instalacje MT z czystymi wykresami bez indicatorow ktore zajmuja miejsce cpu to nie widze problemu by otwierac kilka zlecen jednoczesnie...

zalezy oczywiscie czy np. 5 pozycji na parach w 1sec cie zadowala.
Wiadomo ze kazda z 5 transakcji stanie w kolejce i troche calosc potrwa i jesli masz brokera typu bossa czy jakies go4x to tam tak szybko walut nie kwotuja.

ps. da sie sprawdzic o ktorej godzinie otwarto dana pozycje ? z dokladnoscia do ms ?

ODPOWIEDZ