Witam wszystkich.
Czy jest jakiś program do wyznaczania tych figur?
Jak to nanieść na wykres?
Jak narysować Garteya lub motyla?
Oba to niestandardowe wskaźniki, których musisz sobie poszukać na forum lub w sieci, a następnie umieścić w MT4. Ja jednak nie polecam żadnych wskaźników i po prostu "potrenować" oko. Niestety te narzędzia zwyczajnie repaintują i bardziej wskazują miejsca "potencjalnych" formacji.leszalek pisze:Czy trzeba ściągnąć ten program?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
ampzone tam znajdziesz program korhamonics, tak jak pisze Raposo czasami zdarza się, że wskaźnik nie pokaże idealnie miejsca i może wprowadzić w błąd. Pamiętaj, że jak już ściągniesz wskaźnik to trzeba umożliwić działanie w opcjach (umożliw import dll ) pamiętam, ze mi wyskakiwał błąd jak tego nie zaznaczyłem. Jak już chcesz tym grać to najlepiej jak formacja zostanie wykryta w istotnych miejscach(SR lub linia trendu) będzie to stanowiło potwierdzenia ewentualnego wejścia, zresztą na demo sprawdzisz jak to działa w praktyce. Na koniec obserwuj koniecznie live bo potrafi zarówno zniknąć jak i dorysować się na historii.