Od zera do Full time tradera :P

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Od zera do Full time tradera :P

Nieprzeczytany post autor: Cancer0s »

Tytuł -> hmm po prostu chciałem, żeby się ładnie rymowało ;)

Na początek zacznę tak... ten wątek nie stanowi reklamy systemu jakim gram nikogo nie zachęcam do żadnych szkoleń bo nie mam na to nawet czasu. Ale, dobrze tak na przyszłość się już w google pozycjonować :P

Teraz trochę historii...

Swoją przygodę z FX zacząłem od teorii fal elliotta i geometrii z uwagi na moją styczność z Michałem Kurachem - tzw. Timing Trading. Bardzo miło robi się z z tysiąca złotych - 20 tys. ;) No, ale rynek nie zawsze chodzi tak pięknie przyszło trochę fałszywych wybić i trochę psychicznie mnie ten system zniszczył ;) Bo serii porażek na - 3% kapitału bo tak grałem sądząc, że dojdę szybko do 100 w tym tempie.

Część świetnie wypracowanego zysku poszła z dymem :P

Dlatego postanowiłem trochę pokombinować zagłębiłem się dalej bardziej w formacje harmoniczne. Specjalnej różnicy zauważyć się nie dało ;)

Potem James16, Sam Seiden, Nial Fuller... Jenkins obejrzałem masę webinarów, szkoleń....trochę też Nisona - ale on ewidentnie przynudza :D

Ciągle bazuje jednak na formacjach świecowych to chyba jedna z rzeczy, która się nie zmieniła...a którą chce zmienić :) Bo przerobiłem też sporo różnego rodzaju wejść w pozycje i własnie dlatego powstał ten topic.

Na demo grałem od początku mojego inwestowania - takiego bardziej na powaznie 2 tygodnie...dłużej nie wytrzymałem. Uważam, że nikt nigdy nie nauczy się inwestować grając na demo...to po prostu jest niemożliwe.

Dlatego tutaj... ciąg dalszy nastąpi... wkrótce
Zapraszam na moją nową stronę -> klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

Nowisz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nowisz »

Na demo grałem od początku mojego inwestowania - takiego bardziej na powaznie 2 tygodnie...dłużej nie wytrzymałem. Uważam, że nikt nigdy nie nauczy się inwestować grając na demo...to po prostu jest niemożliwe.
Adamkowal:
Chyba należę do tej grupy perfekcjonistów (wow, ładne słowo) co długo ćwiczą przed wejściem na real. Plus jest taki że nie straciłem ani grosza na fx w ogólnym rozrachunku. Jeżeli chodzi doświadczenie to 2 lata i dużą część ewolucji mam już za sobą.
A jednak;)

Awatar użytkownika
bimbambom
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bimbambom »

ja również uważam że nie ma sensu spieszyć się z wchodzeniem na rynek.
Jeśli ktoś na demo nie jest w stanie regularnie zarabiać to na rachunku rzeczywistym tym bardziej nie zrobi tego :wink:
...

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

bimbambom pisze:Jeśli ktoś na demo nie jest w stanie regularnie zarabiać to na rachunku rzeczywistym tym bardziej nie zrobi tego
a co zrobisz jak na demo bedzie szlo a na real juz nie??

Cala zabawa od poczatku??

Awatar użytkownika
bimbambom
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bimbambom »

szulczas pisze:
bimbambom pisze:Jeśli ktoś na demo nie jest w stanie regularnie zarabiać to na rachunku rzeczywistym tym bardziej nie zrobi tego
a co zrobisz jak na demo bedzie szlo a na real juz nie??

Cala zabawa od poczatku??
Jeśli na demo wychodzi a na realu już nie to przyczyna leży w psychice.
Wówczas trzeba wytrwale pracować nad sobą albo najzwyklej w świecie dać sobie spokój...

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

bimbambom pisze: to przyczyna leży w psychice

no wlasnie....wiec powiedz mi jaki jest sens "zasiedziec" sie na demo...byc szczesliwym ze sie wymiata...jak przyjdzie realny rynek i zrobi swoje

Jak sam napisales

[quote="bimbambom"trzeba wytrwale pracować nad sobą[/quote]

to nie lepiej sprobowac malymi kwotami od razu walczyc na real?? Jesli nie dasz rady na mikro bo psycha zacznie siadac....przerzucic sie na inny sport

na szczescie kazdy robi jak uwaza za najlepsze... jedni siedza po rok czasu na demo...inni na dzien dobry real

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Widzę, że nie dokończyłem myśli bo musiałem wyjść i już zaczęła się dyskusja ;) Zawsze wyłapiecie każde zdanie ;)

Nawiązując do Waszych wypowiedzi pierwsze demo miałem już naprawdę bardzo dawno temu...i sobie grałem, ale nigdy nie powiem, że to było coś w rodzaju...trenowania na demo ;)

Jak już miałem system i zasady to wszedłem na rynek. Nauka kosztuje jeśli widzisz, że coś zarabia i ma choćby 50% skuteczności i lepszy R:R niż 1:1 a najlepiej coś koło 3 to pytanie jest czemu nie?

Jak kogoś nie stać grać na początku na 0,01 lota to trudno.

WRACAJĄC do Tematu ;)

Przechodzę z D1,H4, H1 na M1, w sumie trenowałem 2 tygodnie na platformie demo powinno wystarczyć nigdy nie miałem do tego siły - mnie to nie przekonuje po prostu.

Czasu mam ekstremalnie mało ostatnio także nie będę mógł grać codziennie.

Ma być long term scalping ;) Od czasu do czasu będę zamieszczał zagrania również na normalnym koncie wyjdzie w praniu.

Wszystkie zagrania możecie komentować jak chcecie i krytykować nigdy nie skalpowałem - szczególnie long term, dlatego zobaczymy co z tego wyjdzie.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Znaczy tytuł jest dla picu? Czy faktycznie jest to jakiś cel?

Tak czy inaczej, powodzenia.

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Na początku mała analiza scenariuszy.

Wiarygodne formacje to tylko naprawdę ciekawe potwierdzone 3 solidnymi geometriami. Tylko do wyboru ewentualnych punktów zwrotnych.

Na Elliotta patrzę wtedy kiedy nie wiem co się może wydarzyć, a chciałbym być krok do przodu. Jest to jednak zawsze z lekkim przymróżeniem oka, raz się sprawdza a raz nie ;)

Kolejna sprawa nigdy na siłe nie maluję żadnych fal...bo po co? To ma dać tylko ogólne pojęcie o tym co robi rynek i czego można się spodziewać, my mamy reagować.

Kluczowe poziomy - 1.3333 dla S
1.3547 dla L , pierwsze oznaki słabości po 1.3453.

Na dzisiaj kończę pisanie.

Swoją drogą dzisiaj był naprawdę piękny gartley na edku ;) nic tylko czekać kolejne X sesji na kolejnego :P

Wstawienie takiego posta zajmuje naprawdę sporo czasu także będe pewnie zamieszczał krótkie gify liczę na wasze uwagi.

Zmiany w trendzie wyznaczają mi zwykle pin bary z d1 na S/R , LT formacje HT etc.

Tam na wykresach zapomniałem zmazać kilku strzałek, ale mam nadzieję, że się zorientujecie o co chodzi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Jak dla mnie, to niewiele z tego wszystkiego wynika.

Rozumiem, że oczekujesz 5 fali, tak? :?:

ODPOWIEDZ