Czy broker podgląda moje ustawienia?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Vindykator pisze:Dlatego ja ich nie używam
Ponieważ obawiasz się, że Twój broker będzie Ci je wycinał? Skoro wiesz, że tak by było to skąd pewność, że w inny sposób Cię nie oszukuje? I po co w ogóle grać u brokera któremu się nie ufa?
To, że broker "macza" swoje macki w wycinaniu SL swoim klientom wyjątkowo prosto zweryfikować.
Zaliczasz SL -> sprawdzasz kwotowania na innych platformach -> porównujesz -> jeśli zdarza się to notorycznie to jest coś na rzeczy ale jeśli nie... To może będzie pora zrozumieć, że to niekoniecznie broker "naciągnął" kurs rynkowy by uruchomić zlecenia obronne i po prostu tak to się odbywa?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Vindykator

Nieprzeczytany post autor: Vindykator »

Nie używam stop lossów z innych powodów.
Czasem zostawiam pozycję na dłużej i stop loss mi nie jest po prostu potrzebny.
Tak jak dzisiaj, przed południem zostałem z shortem na erodolarze po 1.3383 ale na spokojnie czekałem aż tam wrócą bo widziałem że mają niezałatwioną sprawę w tych okolicach.

Jeżeli rynek pójdzie ewidentnie w złą stronę i stwierdzę że trejd był nieudany to zamykam ręcznie na stracie.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Ok, a co to ma wtedy do poruszanego tematu? :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Vindykator

Nieprzeczytany post autor: Vindykator »

Nic, robi się off topic :mrgreen:

Jednak należy brać pod uwagę że są brokerzy którzy polują na SL.

Awatar użytkownika
slawek111111
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: slawek111111 »

wydaje mi sie że brokerzy nie skupiają sie na pojedyńczych indywidualnych kontach, tym bardziej ich pewnie nie inwigilują, jednakże pewnie prowadzą wiele statystyk , które wykorzystują na swoją korzyśc w sobie tylko znany sposób 8)
Get Rich or Die Tryin

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

raposo pisze:Zaliczasz SL sprawdzasz kwotowania na innych platformach porównujesz jeśli zdarza się to notorycznie to jest coś na rzeczy
Jeżeli to się potwierdzi, czy klient może wyciągnąć z tego dla siebie korzystne skutki, czy też broker zabezpieczony jest klauzulami w umowie?
Dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Fx_boy pisze:czy klient może wyciągnąć z tego dla siebie korzystne skutki, czy też broker zabezpieczony jest klauzulami w umowie?
Przeczytaj umowę którą podpisałeś (lub zaakceptowałeś) ze swoim brokerem, a będziesz miał jasność... ;)

W praktyce łatwiej zmienić brokera i zrobić mu "miłą" reklamę :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ