na własnych błędach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
bimbambom
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bimbambom »

no to teraz jedziemy już w dół :D

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

A ja w L...;p

PS.w ten sposób co pokazujesz,doprowadził mnie do MC:)

Awatar użytkownika
bimbambom
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bimbambom »

Songo89K pisze:A ja w L...;p

PS.w ten sposób co pokazujesz,doprowadził mnie do MC:)
a mnie do kolejnego dnia na plus :lol:

i jak Songo89K, wyszedłeś już na stop lossie?

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Bimbambom,teraz się udało,ale zapewne gdyby spało o 5 pips mniej to trzymałbyś dalej.
A co do mnie,zmniejszyłem do 7 pips stopa i otarło się o 1 pips:) tak wiec dalej w grze.
Ale również na demo.Doszedłem po pół roku do wniosku że moje działanie na rynku było niezrozumiałe nawet dla mnie samego,i jak na demo nie będę zarabiał,to sobie daruje narazie.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Przy odpowiednim doborze kapitalu do pozycji gra bez SL daje dobre efekty nawet na dłuższą metę, bo jesli ustawimy taką pozycje że 2000 pipek = MC to zanim dojdziemy do MC stratną pozycją to zarobimy 2x depo innymi pozycjami co nam da 6000 pipek ze stratnej pozycji do zaliczenia MC :p z tym że gra bez SL jest ryzykowna :), osobiście czaje sie na niewielki eksperyment gry bez SL z ostrą piramidą ale na razie pozostaje to tylko planami :p

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Zgadza się,ale wyobrażasz sobie sytuację,że jesteś na -1500,i nagle sytacja jak z CHF,nie pozwalają zejść niżej/wyżej,albo do tego jeszcze jakaś katastrofa,itd.Może się okazać ze za rok-2 lata Ci ta kasa wróci,a może nie?

Poza tym,też tak myślałem,ale robiłem to samo co bimbambom,zamiast 1 pozycji,za chwile były 3,a to już nie dawało obsuwy 1000 pips,tylko 300.
Nim zrozumiałem że to mnie moze zniszczyć,nie dałem rady pozycji zamknąć.

Oczywiście demo masz gdzieś,bo nie tracisz kasy za którą mógłbyś zaprosić dziewczyną na dobrą kolację.Można powiedzieć"wiedza ksoztuje" ale płacić za głupote,za to co już wiedziałem ale zapomniałem..ile można ?:)

Wystarczy poobserwować kilka journali,skoro można zgarniać tyle samo pips,ryzykując 20 pips,albo ryzykując całe depo,to ja wybieram pierwsza opcją :) wiadomo z czym to się wiąże,ale stracić 1 %,a stracić 100 % to jednak różnica,i nie każdemu odpowiada oglądanie na koncie-100p,-200,-300 ...o jest na 0,zamykam.
Tak można grać,ale to nie jest gra dla początkującego,bo zabawe można zakończyć w 1 dzień

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Songo89K pisze:Zgadza się,ale wyobrażasz sobie sytuację,że jesteś na -1500,i nagle sytacja jak z CHF,nie pozwalają zejść niżej/wyżej,albo do tego jeszcze jakaś katastrofa,itd.Może się okazać ze za rok-2 lata Ci ta kasa wróci,a może nie?
Jeśli od 2 miesięcy wiemy że będzie prawdopodobna interwencja czy to na chf czy to na jpy i ktoś wali Sell to sam sie prosi o kłopoty ;p a w razie katastrofy czyli np tak jak było na chf ruch na 1000 pipek + to nawet Sl nie pomoże bo byly przypadki i tematy na forum :

Miałem SL na chf po skoku przeskoczyło i broker chce żebym dopłacił :p

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nie pomoże na ECN,u MM zamknie ;) z poślizgiem.
Cóż,jeżeli jesteś w stanie przewidzieć każdą większą niespodzianke na rynku,to jasne,ale jak mówię,dla mnie to nie do pomyslenia żeby być na -100-200 i czekać aż w końcu będzie na plus.Kładziesz sięspać,na drugi dzień kolejne -100 pips.

Dlatego to jest na fx piękne,że strategii,systemów jest multum,wystarczy "tylko" dobrać pod siebie,żeby czuć się z tym jak najlepiej,nawet jak tracisz .

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Songo89K pisze:Nie pomoże na ECN,u MM zamknie ;) z poślizgiem.
Cóż,jeżeli jesteś w stanie przewidzieć każdą większą niespodzianke na rynku,to jasne,ale jak mówię,dla mnie to nie do pomyslenia żeby być na -100-200 i czekać aż w końcu będzie na plus.Kładziesz sięspać,na drugi dzień kolejne -100 pips.

Dlatego to jest na fx piękne,że strategii,systemów jest multum,wystarczy "tylko" dobrać pod siebie,żeby czuć się z tym jak najlepiej,nawet jak tracisz .
No zgadzam sie, dlatego strategia musi być dostosawana do trejdera bo inaczej nie da rady, jeden lubi skalp, drugi long term, jeden gra z SL drugi bez SL, każda strategia jest skuteczna jeśli wykonujemy dobrze analize i trzymamy sie ustalonego planu,
a tamte przypadki że trzeba bylo dopłacić to byl właśnie poślizg z SL o paręset pipek u brokera MM :p

traper123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: traper123 »

Ink. pisze:Przy odpowiednim doborze kapitalu do pozycji gra bez SL daje dobre efekty nawet na dłuższą metę, bo jesli ustawimy taką pozycje że 2000 pipek = MC to zanim dojdziemy do MC stratną pozycją to zarobimy 2x depo innymi pozycjami co nam da 6000 pipek ze stratnej pozycji do zaliczenia MC :p z tym że gra bez SL jest ryzykowna :), osobiście czaje sie na niewielki eksperyment gry bez SL z ostrą piramidą ale na razie pozostaje to tylko planami :p
ta strategia ma sens jesli grasz z trendem głównym i jednocześnie z trendem fundamentalnym ( ekonomicznym ) , pisze jednocześnie, bo np. mogłeś złapać się na transakcje po 1,49 w kwietniu i wciąż modlić się na odwrócenie trendu

w ten sposób można np. obstawiać długoterminowo dalsze spadki na eurodolarze ( trend główny spadkowy, fundamentalny- od kryzysu 2008 oraz początków problemów z Grecją w styczniu 2010 -spadkowy)

w ten sposób obstawiając obecnie np. tylko spadki , zmniejszasz prawdopodobieństwo MC. ale tylko zmniejszasz, bo rynki są nieprzewidywalne.

taka jednak gra jest niesamowicie wyczerpująca psychicznie.

ODPOWIEDZ