Szkoła Scalpingu
Pozwolicie ,że dorzucę swoje 3 gorsze.
W prostokącie zaznaczyłem strefe popytu na m1 ,widac wyraźnie konsole i wybicie z niej.To raz.Dwa,gdy cena wróciła to wybiła z niej.Trzy - tworzy się HL co daje nam przewagę taka ,że jesteśmy nad strefą popytowa i lecimy w górę.
Przynajmniej ja to tak widzę.
Pozdrawiam,
Bart-ek

W prostokącie zaznaczyłem strefe popytu na m1 ,widac wyraźnie konsole i wybicie z niej.To raz.Dwa,gdy cena wróciła to wybiła z niej.Trzy - tworzy się HL co daje nam przewagę taka ,że jesteśmy nad strefą popytowa i lecimy w górę.
Przynajmniej ja to tak widzę.
Pozdrawiam,
Bart-ek

Ładna analiza, niestety ja takiej nie robię, staram się grać na sam układ ceny, cena zawsze się specyficznie układa przed ruchem w górę lub dół.
Wszystko widać na czystym wykresie, ale oczywiście dodatkowy sygnał może być pomocny.
Wszystko widać na czystym wykresie, ale oczywiście dodatkowy sygnał może być pomocny.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad swoim zajęciem, zarobisz na życie.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad sobą, zarobisz fortunę. (Jim Rohn)
Jeśli będziesz ciężko pracował nad sobą, zarobisz fortunę. (Jim Rohn)
Troszkę za blisko ustawiłem tego SLa ale nauczka na przyszłość
spóźniłem trochę na poziom 1.3440 z moim normalnym tradingiem no ale bywa.
Przy drugim trade ustawiłem za blisko SL niestety w XTB spread to 2 pipsy ;] dlatego też mnie wycięło. Cena wracała bardzo wolno, aczkolwiek zastanawiam się czy nie za długo

Przy drugim trade ustawiłem za blisko SL niestety w XTB spread to 2 pipsy ;] dlatego też mnie wycięło. Cena wracała bardzo wolno, aczkolwiek zastanawiam się czy nie za długo

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zapraszam na moją nową stronę
klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.