Co dalej z euro? - Waluty bez lewara.

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Koraz
Uczestnik
Uczestnik

Co dalej z euro? - Waluty bez lewara.

Nieprzeczytany post autor: Koraz »

Elo!!!

Nie wiem gdzie to mam ten post umiescic, wiec zakładam go tutaj. Jestem kompletnie zielony w dziedzinie forexu ale interesuje sie tym bardzo tzn inwestycjami, nie zamierzam tez grac na jakiejkolwiek platformie bo za duzo tam tych wszytkich wykresow, oscylatorów, ale ... no własnie, ale mam troche euro i zamierzam je wymienic na pln za pomoca dostepnych obecnie w internecie kantorow online, a nastepnie jak bedzie mi sie to oplacalo zrobic to w droga strone ale nie wiem czy warto kupowac pln moze jakas inna walute np usd albo gbp ale teraz wszytko jest drogie wiec czy lepiej kupic pln i czekac az euro spadnie i je odkupic czy lepiej zainwestowac w inna walute ??? sorry za wszytkie nie jasne zwroty z gory dzieki yooołłłł

Awatar użytkownika
AK53
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: AK53 »

Czekasz na gotowca? Lepiej zapoznaj się z działem prognoz, przynajmniej nauczysz się czegoś.Materiału jest tam że ho, ho... . Na razie widać, że jesteś lepszy w pisaniu niż czytaniu.

Koraz
Uczestnik
Uczestnik

Pierwsze primo dzieki za odpowiedz. Czy czekam na gotowaca??? oczywiscie ze nie!!! ale jak poczatkujacy poprostu chciałem sie dowiedziec gdzie skierowac swoje nastepne kroki, wiec dzieki za krytyke.
Mam tez pytanie na temat tych kantorow online czy opłaca sie to czy tez nie???, czy niesie to za soba jakies ryzko w postaci nie wyplacalnosci kantoru, albo cos w tym stylu??? Czy lepiej trzymac swoj kapitał w euro czy w pln a moze w innej walucie??? no jeszcze pytanie na temat rozpadu strefy euro, jezeli euro zbliza sie ku upadkowi, euro jako waluta powinna rosnac czy raczej spadac wzgledem pln ??? dzieki

Awatar użytkownika
AK53
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: AK53 »

Czytać, czytać, czytać, i uczyć się. Na forum znajdziesz odpowiedź na prawie wszystkie pytania dot. rynków finansowych i ich uwarunkowań, tylko trzeba chcieć.

Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

Kiedy zaczynalem kabinowalem podobnie jak ty teraz
to co robisz to tez jest forex ale w swojej pierwotnej postaci
nie oplaca sie korzystac z fizycznych kantorow, maja ogromne spread (wiekszosc)
internetowe tansze/wiecej zarobisz
nie przewidzisz jak sie zachowa waluta
a jak przewidzisz to dojdziesz do wniosku ze bardziej sie oplaca wejsc z kasa na platforme z tymi oscylatorami i wskaznikami jak to nazwales bo wiecej i szybciej zarobisz z mniejsza kasa na start

Ja kiedy doszedlem do tych wnioskow co wyzej zaczalem kabinowac jeszcze inaczej
zaczalem szukac kantorow i porownywac kursy
w wiekszosci sa bardzo podobne ale czasami zdarza sie wychwycic roznice 1gr
problem lezal w tym ze trzeba bylo jechac do warszawy kupic a pozniej pod krakow sprzedac, wiec dochodzi amortyzacja oraz koszty paliwa
najwiekszym jednak problemem jest solidny kapital zeby to sie oplacalo
ale to nie wszytsko
dalej sprzedawca po entym kursie zaczyna ci robic problemy
ktos cie wychaczy z tlumu i skroi na cala kase
predzej czy pozniej trzeba by myslec o jakims koledze najlepiej lysym
dodaj do tego ze nie zrobisz wiecej jak 2 kursy dziennie a po tygodniu chce ci sie tym wszytskim zygac

tyle z grubsza, to co pisalem jest z zycia wziete wiec badz madrym czlowiekiem wyciagnij wnioski z cudzych bledow i nie powtarzaj ich
w skrocie nie idz ta droga, latwiej nauczyc sie skubac 20 pips dziennie i powoli sie dorabiac

tyle ode mnie jak cos to pisz ;)
pozdrawiam

Koraz
Uczestnik
Uczestnik

Dzieki za rady :) ale teraz jak wspomnialem mamy do dyspozycji kantory online i bardziej bym sie na nich skupił jak na poczatek bo chciałbym operowac tym hajsem a nie zostawiac go na jakiejs lokacie (a moze to jednak lepsze rozwiazanie?) ...
Dagu radzisz mi nie popełniac błedow innych ale jak zabrac sie do rynku forex? Dzieki kantorom online kupuje jakas walute i automatycznie ma ja na koncie a w przypadku forex musze otworzyc konto u brokera itp itp ktos kiedys porownał gpw do forex i dla ludzi takich jak ja forex mnie niszcy przy pierwszej transakcji dlatego mysle ze kantory online sa fajnym rozwiazaniem jak na poczatek.
Jeszcze raz dzieki za odpowiedz

Dagu

Nieprzeczytany post autor: Dagu »

Sluchaj czego byc nie zrobil to i tak najwazniejsze jest to ze cos robisz
to jest esencja dochodzenia do sukcesu
samo z siebie sie nic nie zrobi
chyba ze masz ojca krola nafty to ci odpali szyb i bedziesz lezal do konca zycia
jak nie to musisz sam wypracowac swoj sukces
a sukces wypracowany smakuje duzo lepiej i sprawie duzo wieksza satysfakcje

drog do siukcesu jest wiele
forex to tylko jedna z nich

nawet na forexie mozesz osiagnac sukces na kilka sposobow
takimi podstawami to podejscie fundamentalne, analiza techniczna oraz ich mieszanka, ale mozesz przeciez pisac kijowe roboty i zyc z ich sprzedazy, mozesz robic systemy, moze uda ci sie znalezc dobrego robota, zmodyfikowac go i zarabiac na nim, albo mozesz podejsc do forexa przez statystyke i matematyke ( dziala!), mozesz przelac kapital na kilka kont pamm i tylko ich pilnowac, na samym forexie drog rozwoju jest wiele a to tylko forex a w zyciu masz 100 000 innych drog

najwieksza prawda jest to ze tak naprawde nie istotne jest co bedziesz robil
najwazniejsze zebys to robil oraz zeby sprawialo ci to przyjemnosc a sukces przyjdzie sam

w koncowych slowach jezeli jara cie surowy forex na konatorach internetowych to rob to nawet jakbys mial stracic, na pewno duzo sie nauczysz a jesli nie to i tak ci sie to w zyciu przyda

pozdrawiam

ODPOWIEDZ