Ink. pisze:Średnio 20 pipek ale zdarza się 5 jak i 30, w sumie nie tyle są ważne pipki co osiągany RR
Dokładnie o RR się rozchodzi.
Jest przecież zasadnicza różnica czy zarabia się te 175 pipsów przy średnim SL 5 pipsów czy przy 20 pipsów.
VinciPro pisze: Kwestia obciążenia konta. Ruchy jakie łapię, takie łapię, ze względów zawodowych mam bardzo mało czasu na trading.
Chyba można już do mnie mówić jasnowidzuInk. pisze:mogą się pojawić zaraz argumenty ze ma mało czasu na handel ale 1h dziennie w zupełności wystarczy na analizę co się dzieje, buy and forget
Ink. pisze:mogą się pojawić zaraz argumenty ze ma mało czasu na handel ale 1h dziennie w zupełności wystarczy na analizę co się dzieje, buy and forget ogólnie to była taka rada/spostrzeżenie a czy dobra czy zła każdy oceni według siebie
Widzisz to jest tak, że np. ja nie potrafię "buy and forget", bo nie potrafię "forget" jak mam otwarty trejd. Niby robię coś innego, ale i tak myślę jaki jest kurs.Ink. pisze:Chodzi o RR I o komfort psychiczny, takie moje zdanie, oczywiście możesz mieć inne bo możesz np lubić skalping
Właśnie to mi chodziło, jeden lubi drugi nie, dlatego napisałem że każdy oceni to pod swoim kontem nikomu nic narzucać nie zamierzam ani wmawiać że moja prawda jest prawdziwszaVinciPro pisze:Dokładnie, nie każdy lubi daytrading lub swingtrading. Tego drugiego próbowałem kiedś na akcjach, co nie skończyło się dobrze. A jeśli chodzi o DT to bardzo ciężko mi odejść od kompa gdy mam otwartą pozycję.
Wiemzicmar pisze:Ink jesteś W I E L K I![]()
zicmar