VinciPro - jazda po bandzie na 10 sekundach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
tak_i

Nieprzeczytany post autor: tak_i »

Ink. pisze:Średnio 20 pipek ale zdarza się 5 jak i 30, w sumie nie tyle są ważne pipki co osiągany RR

Dokładnie o RR się rozchodzi.

Jest przecież zasadnicza różnica czy zarabia się te 175 pipsów przy średnim SL 5 pipsów czy przy 20 pipsów.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Z tym ze w tej wypowiedzi chodziło mi bardziej o nastawienie na inwestowanie oparte o pewna analizę i plyniecie z ruchem osiągając wysoka stopę zwrotu z jednego trejdu przy którym podejmujemy świadomoa decyzje co niestety przy skalpingu jest ciężkie bo jak tu podjąć mądra i długoterminową decyzje gdy mamy mniej niż minutę na zajęcie pozycji, moim zdaniem cieżko takimi metodami osiągnąć długoterminowe przychody dzięki którym możemy rzucić prace czy stać się milionerem, mogą się pojawić zaraz argumenty ze ma mało czasu na handel ale 1h dziennie w zupełności wystarczy na analizę co się dzieje, buy and forget ;) ogólnie to była taka rada/spostrzeżenie a czy dobra czy zła każdy oceni według siebie

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

Wiesz, bywa też tak, że jeden zarobi tyle samo biorąc 10 pipsów przy SL 5, a inny zarobi 40 przy SL 20. Kwestia obciążenia konta. Ruchy jakie łapię, takie łapię, ze względów zawodowych mam bardzo mało czasu na trading. Niemniej jednak moim celem jest podniesienie skuteczności oraz średniego zysku. Jak kiedyś czas pozwoli to może i uda się łapać trade'y po 50-100 pipsów.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

VinciPro pisze: Kwestia obciążenia konta. Ruchy jakie łapię, takie łapię, ze względów zawodowych mam bardzo mało czasu na trading.
Ink. pisze:mogą się pojawić zaraz argumenty ze ma mało czasu na handel ale 1h dziennie w zupełności wystarczy na analizę co się dzieje, buy and forget ;)
Chyba można już do mnie mówić jasnowidzu :p
Chodzi o RR I o komfort psychiczny, takie moje zdanie, oczywiście możesz mieć inne bo możesz np lubić skalping :)

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Archanioł »

Ink. pisze:mogą się pojawić zaraz argumenty ze ma mało czasu na handel ale 1h dziennie w zupełności wystarczy na analizę co się dzieje, buy and forget ogólnie to była taka rada/spostrzeżenie a czy dobra czy zła każdy oceni według siebie
Ink. pisze:Chodzi o RR I o komfort psychiczny, takie moje zdanie, oczywiście możesz mieć inne bo możesz np lubić skalping
Widzisz to jest tak, że np. ja nie potrafię "buy and forget", bo nie potrafię "forget" jak mam otwarty trejd. Niby robię coś innego, ale i tak myślę jaki jest kurs.

Dlatego wolę poświecić np 1-2 godziny dziennie, zrobić co swoje i wtedy dopiero mam prawdziwy "forget" i pełny komfort psychiczny ...

zicmar
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zicmar »

Ink jesteś W I E L K I :wink:

zicmar

Ps. co to jest bałwochwalstwo? :wink:
Naucz się jak działają średnie a wtedy zrozumiesz zachowanie ceny

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Dokładnie, nie każdy lubi daytrading lub swingtrading. Tego drugiego próbowałem kiedś na akcjach, co nie skończyło się dobrze. A jeśli chodzi o DT to bardzo ciężko mi odejść od kompa gdy mam otwartą pozycję.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

VinciPro pisze:Dokładnie, nie każdy lubi daytrading lub swingtrading. Tego drugiego próbowałem kiedś na akcjach, co nie skończyło się dobrze. A jeśli chodzi o DT to bardzo ciężko mi odejść od kompa gdy mam otwartą pozycję.
Właśnie to mi chodziło, jeden lubi drugi nie, dlatego napisałem że każdy oceni to pod swoim kontem nikomu nic narzucać nie zamierzam ani wmawiać że moja prawda jest prawdziwsza :p
zicmar pisze:Ink jesteś W I E L K I :wink:

zicmar
Wiem ;)

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Dziś +33, platforma szaleje, jutro zamieszczę resztę screenów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Kolejny dzień problemów z platformą... Dziś tylko +17 przez problemy z Dukasem i mało czasu - grałem tylko od 15:30.

Wejścia wczorajsze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ