Szkoła Scalpingu
Trochę kombinował ze scalpowaniem jakiś czas temu, nie wychodziło najgorzej aczkowiek zajmowało zdecydowanie za dużo czasu.
Mam teraz takie pytanie;
Co dla Was jest momentem wejścia w pozycje? pierwsze świeczka, która występuje w kierunku oczekiwanego trejdu, zamknięcie świeczki minutowej poniżej linii trendu, limit?
To pytanie tyczy się każdego z tych setupów, które były przedstawione.
Mam teraz takie pytanie;
Co dla Was jest momentem wejścia w pozycje? pierwsze świeczka, która występuje w kierunku oczekiwanego trejdu, zamknięcie świeczki minutowej poniżej linii trendu, limit?
To pytanie tyczy się każdego z tych setupów, które były przedstawione.
Zapraszam na moją nową stronę
klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

Cancer0s pisze:Mam teraz takie pytanie;
Cześć
tak na szybko

ja znam trzy możliwości
1. Grasz na dotknięcie poziomu, dość radykalna metoda ale jak wejdzie to stop praktycznie zerowy.
Należy tylko pamiętać o czymś takim jak "siła pierwszego uderzenia". Rynek dość często jak dochodzi do poziomu to pod wpływem impetu przebija poziom i dopiero za chwilę go respektuje.
2. Grasz na osłabnięcie rynku czyli wchodzisz dopiero jak widzisz, że rynek zaczyna słabnąć przy danym poziomie.
3. Grasz na trzy słupki odwrotu, poniżej przykłady
więcej u Joe Rossa
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.