FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
mystix
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mystix »

Jesli juz mowa o przelewach tez mam pytanie, wyczytalem ze fxpro ma rachunki w barclays i hsbc to jesli udam sie do placowki np barclays i wplace depo bede jakas prowizje placil? i tak samo z wyplatami?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

mystix pisze:Jesli juz mowa o przelewach tez mam pytanie, wyczytalem ze fxpro ma rachunki w barclays i hsbc to jesli udam sie do placowki np barclays i wplace depo bede jakas prowizje placil?
Przelew musi być wykonany z Twojego konta więc jeśli masz rachunek w Barclays i wpłacisz do Barclays to być może koszty będą zminimalizowane (choć to nadal przelew zagraniczny do oddziału na Cyprze) i taki transfer będzie szybciej zaksięgowany. Koszty przelewu DO brokera zawsze są uzależnione tylko od naszego banku i ew. banków pośredniczących jeśli wystąpią.
mystix pisze:i tak samo z wyplatami?
Wypłaty realizowane są z Hellenic Banku więc jeśli mówimy o walucie innej niż euro i przelewie SEPA to każdy przelew SWIFT kosztuje w HB ok. 15 USD (+ ew. banki pośredniczące jeśli występują).

Jeżeli HSBC lub Barclays z odziałem w kraju w którym mieszkasz realizuje transfery zagraniczne z Hellenic Bankiem bezpośrednio, to 15 USD będzie stanowiło całkowity koszt wypłaty SWIFT.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Pojawiło się demo platformy cAlgo, służącej do automatyzacji handlu i tworzenia niestandardowych wskaźników dla FxPro cTrader ECN. Szczegóły u nas na stronie głównej.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
raposo pisze:Pojawiło się demo platformy cAlgo, służącej do automatyzacji handlu i tworzenia niestandardowych wskaźników dla FxPro cTrader ECN. Szczegóły u nas na stronie głównej.
Ooooo :D Dzięki Raposo za info :D

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Janko
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Janko »

Działa Wam platforma?
MT4 wisi, cTrader także (real i demo)

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

Brak polłaczenia z platforma. WWW hula az milo.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Janko
Stały bywalec
Stały bywalec

iwan pisze:Brak polłaczenia z platforma. WWW hula az milo.
U mnie nawet strona nie działa.
Turcja zaatakowała Cypr czy jak? ;)

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

Mialem na mysli internet na moim kompie. Faktycznie strona fxpro tez nie dziala. Broker padl i kasa poszla sie walic.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Janko
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie korzystam z cTradera na codzień lecz śledziłem te zmiany ze spreadami i prowizjami.
Czy mam tylko takie wrażenie, bo spready jakby nieco mniejsze niż na początku tej zmiany? Oczywiście jeśli tak jest to zmiana na plus.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Jak ktoś nie może czegoś pobrać ze strony brokera to może od nas - tam download czasem "urywa" pliki.
Janko pisze:Czy mam tylko takie wrażenie, bo spready jakby nieco mniejsze niż na początku tej zmiany? Oczywiście jeśli tak jest to zmiana na plus.
Tak, są trochę niższe i FxPro pracuje nad tym by dalej je obniżać więc kwestią czasu jest by były jeszcze bardziej atrakcyjne.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ