to linuxowe. Do MT4?Tymek pisze:Taniej masz tu:
biznes-host.pl
VPSy
- bartek1916
- Pasjonat
witam,
wlasnie stawiam swoje pierwsze kroki z VPS i pojawilo sie kilka pytan. bede wdzieczny jezeli ktos sie znajdzie na tyle chetny aby mi wyjasnic kilka kwestii:
1. po odpaleniu rachunku na VPS w oknie nawigatora przy numerze konta MT4 jest zolta ikona (do tej pory na PC zawsze jest zielona). czy to cos konkretnego oznacza?
2. czy jezeli mam EA uruchomione na MT4 w VPS to moge bez zadnych problemow podgladac na ten sam rachunek na MT4 w PC? jezeli na nim nie mam uruchomionego EA to nie powinno miec wplywu na transakcje?
3. czy nalezy w jakis sposob "serwisowac" VPS. tzn zeby dzialal jaknajszybciej np od czas do czasu resetowac, sprawdzac bledy w windowsie itp?
4. korzystam z programu Royal TS a serwer wykupilem w SWVPS z pakietem 1000 GB transferu, procesor 1500 Mhz. wystarczy to na instalacje 3 rachunkow MT4? gdzie moge kontrolowac wykorzystanie lacza i danych dla biezacego miesiaca? bezposrednio na koncie SWVPS czy w Royal tez?
wlasnie stawiam swoje pierwsze kroki z VPS i pojawilo sie kilka pytan. bede wdzieczny jezeli ktos sie znajdzie na tyle chetny aby mi wyjasnic kilka kwestii:
1. po odpaleniu rachunku na VPS w oknie nawigatora przy numerze konta MT4 jest zolta ikona (do tej pory na PC zawsze jest zielona). czy to cos konkretnego oznacza?
2. czy jezeli mam EA uruchomione na MT4 w VPS to moge bez zadnych problemow podgladac na ten sam rachunek na MT4 w PC? jezeli na nim nie mam uruchomionego EA to nie powinno miec wplywu na transakcje?
3. czy nalezy w jakis sposob "serwisowac" VPS. tzn zeby dzialal jaknajszybciej np od czas do czasu resetowac, sprawdzac bledy w windowsie itp?
4. korzystam z programu Royal TS a serwer wykupilem w SWVPS z pakietem 1000 GB transferu, procesor 1500 Mhz. wystarczy to na instalacje 3 rachunkow MT4? gdzie moge kontrolowac wykorzystanie lacza i danych dla biezacego miesiaca? bezposrednio na koncie SWVPS czy w Royal tez?
Zielony ludzik? To konto demo. Żółty to Live.bartek1916 pisze:1. po odpaleniu rachunku na VPS w oknie nawigatora przy numerze konta MT4 jest zolta ikona (do tej pory na PC zawsze jest zielona). czy to cos konkretnego oznacza?
Jak najbardziej możesz logować się i przeglądać konto na innym komputerze.bartek1916 pisze:2. czy jezeli mam EA uruchomione na MT4 w VPS to moge bez zadnych problemow podgladac na ten sam rachunek na MT4 w PC? jezeli na nim nie mam uruchomionego EA to nie powinno miec wplywu na transakcje?
Nie, a przynajmniej ja się z tym nie spotkałem. Włączałem i "zapominałem". Ew. możesz zaglądać i kontrolować czy nic się tam nie zawiesiło.3. czy nalezy w jakis sposob "serwisowac" VPS. tzn zeby dzialal jaknajszybciej np od czas do czasu resetowac, sprawdzac bledy w windowsie itp?
Tu niestety już nie pomogę... 3 konta MT4 na takim VPSie też mialem odpalone ale to już zależy od tego co na nich będzie się działo.4. korzystam z programu Royal TS a serwer wykupilem w SWVPS z pakietem 1000 GB transferu, procesor 1500 Mhz. wystarczy to na instalacje 3 rachunkow MT4? gdzie moge kontrolowac wykorzystanie lacza i danych dla biezacego miesiaca? bezposrednio na koncie SWVPS czy w Royal tez?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- bartek1916
- Pasjonat
Rzeczywiscie, nie zwrocilem na to uwagiraposo pisze:Zielony ludzik? To konto demo. Żółty to Live.

To moze przynajmniej da sie kontrolowac gdzies obciazenie serwera dla odpowiednich programow lub wykorzystanie lacza? Zeby nie przesadzic i nagle serwer mialby w polowie miesiaca przestac spelniac swojej roli.raposo pisze: 3 konta MT4 na takim VPSie też mialem odpalone ale to już zależy od tego co na nich będzie się działo.
Moze jest jakis inny sposob niz tylko menedzer zadan?
Dodano po 1 minutach:
p.s. ostatnia strona tego watku sie nie wczytuje, ten sam problem co juz czasami wystepowal na forum.
Witam!
Mam taki mały problem.
Załozylem darmowego VPSa na Cloudee.com z Windows 2008 Web Edition R2 x64 14G.
Chcialem pobrac i zainstalowac Jave aby uruchomić tam demo Dukasa.
Nie mogę jednak ściągnąc pliku Java ponieważ blokuje mi sciąganie plików. Pisałem do admina i nic, szukałem w sieci i tez nie mogłem znaleźć jak wyłączyc blokadę.
Może ktoś pomoże ?
Z góry dzięki!
już znalazłem. Działa !
Mam taki mały problem.
Załozylem darmowego VPSa na Cloudee.com z Windows 2008 Web Edition R2 x64 14G.
Chcialem pobrac i zainstalowac Jave aby uruchomić tam demo Dukasa.
Nie mogę jednak ściągnąc pliku Java ponieważ blokuje mi sciąganie plików. Pisałem do admina i nic, szukałem w sieci i tez nie mogłem znaleźć jak wyłączyc blokadę.
Może ktoś pomoże ?
Z góry dzięki!
już znalazłem. Działa !

- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?
mozna trzeba stworzyc komunikacje pomiedzy robotami, robot B sprawdza czy robot A dziala jesli tak to nic nie robi jesli nie odpowiada robot A czyli nie dziala to wtedy robot B wkracza do akcjipentional pisze:Czy można zrobić coś takiego, że jak padnie serwer A, to serwer B przejmuje jego role i robot kontynuuje handel?