VPSy

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Tymek pisze:Taniej masz tu:
biznes-host.pl
to linuxowe. Do MT4?
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

to linuxowe. Do MT4?
Windows też są. Wystarczy wybrać z menu. Poza tym linux do MT4 daje rade.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Serwery to ja mam swoje dzierżawione, chodzą na unixie. Tylko to jest hosting, zainstalować wini, to chyba jaśnie Pana bym musiał zapytać czy mogę...
albo kupić u nich vps

ktoś może korzysta zamiast vps z cloud serwer?
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
jacek89
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jacek89 »

co to znaczy, że jakość jest zadowalająca? ;) możesz napisać coś więcej o exone?
"Na giełdzie grają twardzi ludzie, którzy chcą zabrać Ci pieniądze, a nie mają zamiaru głaskać Cię po główce" A. Elder

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

witam,
wlasnie stawiam swoje pierwsze kroki z VPS i pojawilo sie kilka pytan. bede wdzieczny jezeli ktos sie znajdzie na tyle chetny aby mi wyjasnic kilka kwestii:
1. po odpaleniu rachunku na VPS w oknie nawigatora przy numerze konta MT4 jest zolta ikona (do tej pory na PC zawsze jest zielona). czy to cos konkretnego oznacza?
2. czy jezeli mam EA uruchomione na MT4 w VPS to moge bez zadnych problemow podgladac na ten sam rachunek na MT4 w PC? jezeli na nim nie mam uruchomionego EA to nie powinno miec wplywu na transakcje?
3. czy nalezy w jakis sposob "serwisowac" VPS. tzn zeby dzialal jaknajszybciej np od czas do czasu resetowac, sprawdzac bledy w windowsie itp?
4. korzystam z programu Royal TS a serwer wykupilem w SWVPS z pakietem 1000 GB transferu, procesor 1500 Mhz. wystarczy to na instalacje 3 rachunkow MT4? gdzie moge kontrolowac wykorzystanie lacza i danych dla biezacego miesiaca? bezposrednio na koncie SWVPS czy w Royal tez?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

bartek1916 pisze:1. po odpaleniu rachunku na VPS w oknie nawigatora przy numerze konta MT4 jest zolta ikona (do tej pory na PC zawsze jest zielona). czy to cos konkretnego oznacza?
Zielony ludzik? To konto demo. Żółty to Live.
bartek1916 pisze:2. czy jezeli mam EA uruchomione na MT4 w VPS to moge bez zadnych problemow podgladac na ten sam rachunek na MT4 w PC? jezeli na nim nie mam uruchomionego EA to nie powinno miec wplywu na transakcje?
Jak najbardziej możesz logować się i przeglądać konto na innym komputerze.
3. czy nalezy w jakis sposob "serwisowac" VPS. tzn zeby dzialal jaknajszybciej np od czas do czasu resetowac, sprawdzac bledy w windowsie itp?
Nie, a przynajmniej ja się z tym nie spotkałem. Włączałem i "zapominałem". Ew. możesz zaglądać i kontrolować czy nic się tam nie zawiesiło.
4. korzystam z programu Royal TS a serwer wykupilem w SWVPS z pakietem 1000 GB transferu, procesor 1500 Mhz. wystarczy to na instalacje 3 rachunkow MT4? gdzie moge kontrolowac wykorzystanie lacza i danych dla biezacego miesiaca? bezposrednio na koncie SWVPS czy w Royal tez?
Tu niestety już nie pomogę... 3 konta MT4 na takim VPSie też mialem odpalone ale to już zależy od tego co na nich będzie się działo.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

raposo pisze:Zielony ludzik? To konto demo. Żółty to Live.
Rzeczywiscie, nie zwrocilem na to uwagi :lol:
raposo pisze: 3 konta MT4 na takim VPSie też mialem odpalone ale to już zależy od tego co na nich będzie się działo.
To moze przynajmniej da sie kontrolowac gdzies obciazenie serwera dla odpowiednich programow lub wykorzystanie lacza? Zeby nie przesadzic i nagle serwer mialby w polowie miesiaca przestac spelniac swojej roli.
Moze jest jakis inny sposob niz tylko menedzer zadan?

Dodano po 1 minutach:

p.s. ostatnia strona tego watku sie nie wczytuje, ten sam problem co juz czasami wystepowal na forum.

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

Witam!

Mam taki mały problem.

Załozylem darmowego VPSa na Cloudee.com z Windows 2008 Web Edition R2 x64 14G.
Chcialem pobrac i zainstalowac Jave aby uruchomić tam demo Dukasa.

Nie mogę jednak ściągnąc pliku Java ponieważ blokuje mi sciąganie plików. Pisałem do admina i nic, szukałem w sieci i tez nie mogłem znaleźć jak wyłączyc blokadę.

Może ktoś pomoże ?

Z góry dzięki!

już znalazłem. Działa ! :)
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

pentional
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pentional »

Czy można zrobić coś takiego, że jak padnie serwer A, to serwer B przejmuje jego role i robot kontynuuje handel?

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

pentional pisze:Czy można zrobić coś takiego, że jak padnie serwer A, to serwer B przejmuje jego role i robot kontynuuje handel?
mozna trzeba stworzyc komunikacje pomiedzy robotami, robot B sprawdza czy robot A dziala jesli tak to nic nie robi jesli nie odpowiada robot A czyli nie dziala to wtedy robot B wkracza do akcji

ODPOWIEDZ