Supply & Demand EA

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Ribelo
Stały bywalec
Stały bywalec

Supply & Demand EA

Nieprzeczytany post autor: Ribelo »

Jakiś czas temu w dzienniku PIE wrzuciłem swoje pół automatyczne EA oparte od S&D. Teraz po długiej i zaciętej walce wrzucam swoje już całkowicie automatyczne EA. Działa w oparciu o wskaźnik II_SubDem stworzone przez Bredina i udostępnione w sieci za darmo. Robot oparty jest o przebudowany kod Steva Hoopwoda dostępny na forexfactory,, jak i na forum Steva.

Dla zachęty najpierw
Obrazek

EURUSD H1 okres od 2011.02.01 do 2011.09.01. TickData Ducascopy.

Standardowo EA nie ma SL tylko RecoverySystem, który znam od naningboba oraz Scoobiego z FF. Nie wiele ma to wspólnego z Martingale, chodź pewnie zaraz znajdzie się grono specjalistów którzy wiedzą lepiej.

Zachęcam do testowania, a co najważniejsze, do wniesienia czegoś do tematu.

Jak ktoś ma wskaźnik II_SubDem i tak musi ściągnąć tą wersję. Oryginalna miała taki denerwujący błąd, że GlobalVariables zostawały nawet po zniknięciu strefy.

Pozdrawiam,
Ribelo.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Offek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Offek »

Mógłbyś opisać po krótce na jakiej zasadzie działa ten patent recovery system?

-----------

znalazlem to dla zainteresowanych http://www.forexfactory.com/attachment. ... 1300559006

jesli to nie ten "recovery system" to mnie popraw :)

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

Ribelo,

Ciekawe EA, choć nie handluje za pomocą automatów to chętnie przyjrzę się kodowi. Dzięki za zamieszczenie.

Nikt nie zgłosił do pochwały? No to zgłaszam :)

Pozdrawiam, J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

krys3000
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: krys3000 »

Zapomniałeś dołączyć wskaźnik AllAverages_v2.1cc, więc go załączam. Natomiast co do wyników to u mnie na EURUSD H1 dane Alpari, spread 2 pispy, okres 2011-01-01 do 2011-06-01 prezentują się one zupełnie inaczej. Do tego wciąż wyskakuje błąd " Supply&Demand auto-trading robot by Ribelo EURUSD,H1: OrderModify error 1"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Ribelo
Stały bywalec
Stały bywalec

Recovery.

Przy graniu przeciwko trendowi rzadko udaje się trafić idealnie w moment, w którym cena zawraca, natomiast "dość łatwo" stwierdzić, że "niedługo zawróci".

Podczas zawierania transakcji obliczana jest wartość "ReEntryLine". Dla Shorta, powyżej ceny zakupu, dla Longa poniżej. Jeśli cena tam dojdzie, robot szuka kolejnej okazji do zawarcia transakcji by "Uratować" stratną transakcję.

Następny zlecenie realizowane jest powiększonym lotem. W robocie są 3 sposoby recovery.

1.1.3.3
1.1.2.4
1.2.6

Jeśli wziąć np 1.1.2.4....lot pierwszego zlecenia ma wartość x, następne ma również x, kolejny x*2, a ostatni x*4.

Powoduje to zazwyczaj całkiem spory DD, ale przy dobrym MM pozwala spokojnie zarabiać...jak się wie co się robi.

Grałem innym robotem w ten sposób na koncie real, 0.01 Lot na każde 1000zł. DD sięga zazwyczaj 25%, gdzie średni zarobek w skali miesiąca wynosił ok 20%-40%.

Już wynikami się nie pochwalę, nawet na MYFXBOOK bo....zbankrutowałem^^. W okolicach września, kiedy Frank wariowałał poczułem łatwą kasę. Robot zarobiał 25% dziennie, a ja zamiast uznać, że coś tu nie gra i go wyłączyć jarałem się jak małe dziecko. W 3dni zrobił 100% a w czwarty zbankrutował;P

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Ribelo,

a mógłbyś napisać szybkie EA oparte tylko o Recovery i dorzucić do tego jedną średnią + TP?
Zamknięcie świecy pod średnią short, powyżej long.

Ribelo
Stały bywalec
Stały bywalec

Żaden problem, ale to w wolnej chwili, raczej dzisiaj, chodź na pewno w ten weekend.

ODPOWIEDZ