ale mamy nowy dolek ktory przebil 2 poprzednie...Mr.T pisze:ale ejek też się odbił od s/r na 103,540 zerknij na H4 jak ładnie silne wsparcie jest widoczne na tym poziomie od kilku dniHunterPL pisze:HunterPL napisał:
ale nie martwi cie ejek
archiwum
sory mr T poprostu probuje sie od ciebie nauczyc... nowy szczyt na e/u to juz pewniak ze masz racje. Co prawda nadal nie rozumiem do konca jak to rozkminiles ale moze jak za rok 2 przeczytam te posty (moze wtedy) zrozumiem twój geniusz;pMr.T pisze:Hunter za mocno komplikujesz jak dla mnie i za dużo argumentów.......
Pieniądze są krwią tego świata...
A od czego masz H1, miałeś widoczny sygnał. HALO!!! Pobudka!HunterPL pisze:Co prawda nadal nie rozumiem do konca jak to rozkminiles
Widać jak się tworzył oRGR, wyznacz wsparcia widać jak mocno trzymają cenę.
Poza tym zobacz jak się bary utworzyły, przecież nie na spadek.
Jak by miało spadać to wczoraj lub przedwczoraj by spadło.
W ramach traningu zrób sobie analizę edka i kabla pod względem tych wzrostów.
Na kablu to miodzio widać do tego dzisiejsze wyjście z trójkąta cofka na odbicie i jazda w górę.
Ostatnio zmieniony 18 lis 2011, 10:35 przez mabe, łącznie zmieniany 1 raz.
wszystko bardzo ladnie sie ocenia po fakcie... jak ci analitycy na tvn 24 albo na blogach.mabe pisze:A od czego masz H1, miałeś widoczny sygnał. HALO!!! Pobudka!HunterPL pisze:Co prawda nadal nie rozumiem do konca jak to rozkminiles
Widać jak się tworzył oRGR, wyznacz wsparcia widać jak mocno trzymają cenę.
Poza tym zobacz jak się bary utworzyły, przecież nie na spadek.
Jak by miało spadać to wczoraj lub przedwczoraj by spadło.
W ramach traningu zrób sobie analizę edka i kabla pod względem tych wzrostów.
Na kablu to miodzio widać.
a zaloze sie ze żaden z nich by ani złotówki nie zyskał na FX...
Pieniądze są krwią tego świata...
Przecież pisane było kilka postów wyżej, przed jazdą do góry.HunterPL pisze:wszystko bardzo ladnie sie ocenia po fakcie... jak ci analitycy na tvn 24 albo na blogach
No i nie kombinuj, rób analizę przyglądaj się jak cena chodzi.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad swoim zajęciem, zarobisz na życie.
Jeśli będziesz ciężko pracował nad sobą, zarobisz fortunę. (Jim Rohn)
Jeśli będziesz ciężko pracował nad sobą, zarobisz fortunę. (Jim Rohn)
Hunter,ja ostatnimi czasy w ogóle nie zerkam na kabla i ejka,i jakoś na gorsze mi to nie wychodzi.Kabel zaczął odbiegać coraz bardziej,wiec only edek.
Wydaje mi się,że dla nowego gracza,który dopiero uczy się można powiedzieć podstaw(SR,LT,itd),próba śledzenia,i wychwycenia zależności miedzy tfami,parami to zbyt dużo,i nie radzimy sobie.
Zacząłem skupiać się na tym co się dzieje na wykresie,następnie szukam potwierdzenia w SR,LT itd.Bo jeżeli robisz to odwrotnie to jak z gra na wskaźniki,patrzymy co wskaźnik pokaże,a nie próbujemy zauważyć co robi cena.
Myślę,że dlatego tak ciężko jest pewne sprawy wytłumaczyć,tym bardziej ze my(początkujący) wszystko komplikujemy.
Coś w tym chyba jest jak mówią żeby skupić się nawet na 1 rzeczy.Opanować 1 parę,SR,LT itd.Jak już CI to pozwoli wychodzić na +,to zajmij się kolejnymi sprawami,które mogą pomóc,przefiltrować sygnały itd.
Na koniec,nie wiem czy to też nie błąd,że staramy się to robić jak Marcin.
Przykładowo,wejście moge mieć takie same jak on.Tylko że on wie kiedy zamknąć,a kiedy przytrzymać.
Jak my się w to zaczniemy bawić,to zamiast łapać po 10-20 pips będziemy lądować na SL czy BE,bo powiemy sobie"trzeba się trzymać zasad" ,jednak sytuacja na rynku szybko się zmienia,i potrzeba czasu chyba żeby to zrozumieć.
Ja próbuje grać po swojemu,od 2 dni,i od 2 wychodzi mi to na +.
Bo wolę wziąść 3-4 pips,niż liczyć na to że mam takie umiejętności jak Marcin i złapię 50 pips,wcześniej skończyło by się SLem.
Wydaje mi się,że dla nowego gracza,który dopiero uczy się można powiedzieć podstaw(SR,LT,itd),próba śledzenia,i wychwycenia zależności miedzy tfami,parami to zbyt dużo,i nie radzimy sobie.
Zacząłem skupiać się na tym co się dzieje na wykresie,następnie szukam potwierdzenia w SR,LT itd.Bo jeżeli robisz to odwrotnie to jak z gra na wskaźniki,patrzymy co wskaźnik pokaże,a nie próbujemy zauważyć co robi cena.
Myślę,że dlatego tak ciężko jest pewne sprawy wytłumaczyć,tym bardziej ze my(początkujący) wszystko komplikujemy.
Coś w tym chyba jest jak mówią żeby skupić się nawet na 1 rzeczy.Opanować 1 parę,SR,LT itd.Jak już CI to pozwoli wychodzić na +,to zajmij się kolejnymi sprawami,które mogą pomóc,przefiltrować sygnały itd.
Na koniec,nie wiem czy to też nie błąd,że staramy się to robić jak Marcin.
Przykładowo,wejście moge mieć takie same jak on.Tylko że on wie kiedy zamknąć,a kiedy przytrzymać.
Jak my się w to zaczniemy bawić,to zamiast łapać po 10-20 pips będziemy lądować na SL czy BE,bo powiemy sobie"trzeba się trzymać zasad" ,jednak sytuacja na rynku szybko się zmienia,i potrzeba czasu chyba żeby to zrozumieć.
Ja próbuje grać po swojemu,od 2 dni,i od 2 wychodzi mi to na +.
Bo wolę wziąść 3-4 pips,niż liczyć na to że mam takie umiejętności jak Marcin i złapię 50 pips,wcześniej skończyło by się SLem.